Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • signatura carta vista obres B40 Abrera 01-03-17

INFRAESTRUCTURES

1/3/2017

Abrera, Olesa, Terrassa i Viladecavalls demanen formalment a Foment visitar les obres de la B-40

Els Ajuntament d’Abrera i Olesa de Montserrat al Baix Llobregat Nord, i Terrassa i Viladecavalls al Vallès Occidental han signat aquest matí una petició formal adreçada al Ministeri de Foment per tal de poder visitar les obres dels túnels de la B-40.

Concretament, l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, les alcaldesses d’Olesa de Montserrat i Viladecavalls, Pilar Puimedon i Cesca Berenguer, i el primer tinent d’alcalde de Terrassa Marc Armengol han signat aquest dimecres a l’Ajuntament d’Abrera una carta per sol·licitar a Foment que els quatre municipis puguin conèixer de primera mà en quin estat es troben les obres de finalització de l’autovia B-40 que ha de connectar les dues comarques.

Els representants dels quatre municipis han destacat la seva implicació per tal que la B-40 es finalitzi el més aviat possible, i ara resten a l’espera de rebre la resposta per part de Foment. A baix d’aquesta pàgina podeu sentir les valoracions que els signants han fet als micròfons de Ràdio Abrera.

 

Un cop finalitzada, la via permetrà connectar els quatre municipis de les comarques del Baix Llobregat i el Vallès Occidental. Segons un informe elaborat per l’Institut Cerdà per encàrrec de la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT, la B-40 permetrà un estalvi en l’àmbit de la mobilitat de 24 milions d’euros anuals. En termes de sostenibilitat, s’evitaria l’emissió de 6.700 tones anuals de CO2. Precisament, segons ha informat Cecot en un comunicat, les obres es troben al 75% de la seva execució, després que diversos membres de la junta directiva i representants del Ministeri de Foment, juntament amb el cap d’obres, hagin visitat la infraestructura.

Nou accés per la B-40
L’Ajuntament d’Abrera es va reunir amb la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya l’octubre passat per analitzar, entre altres temes, la problemàtica que suposarà la futura entrada en servei de la B-40 amb connexió cap a Barcelona/Martorell/AP-7. L’actual configuració de la via fa passar aquest trànsit pel vial de servei del Polígon Industrial Sant Ermengol i la confluència amb la incorporació de la C-55. Des de l’Ajuntament abrerenc es va reclamar que es prevegi l’execució d’una nova connexió que eviti els pas del trànsit per l’actual via de servei.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00