Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Guia Food Trucks d'Abrera
  • Guia Food Trucks d'Abrera
  • Guia Food Trucks d'Abrera

SANITAT / SALUT PÚBLICA

6/8/2018

L'Ajuntament d'Abrera presenta la Guia de Pràctiques correctes d’higiene per als establiments de restauració mòbils

Des de l’Ajuntament d’Abrera s'ha presentat la primera guia sobre els 'food trucks'. En l’elaboració d’aquesta guia, coordinada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, hi ha participat els departaments de Salut, i d’Empresa i Coneixement, així com també l’Agència de Salut Pública de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques,  l’Associació Catalana de Food Trucks, l’Associació Girona Food Trucks i Catalunya Street Food.

 

El document s’adreça als titulars de l’activitat i també a les persones que treballen en vehicles, inclosos els remolc, on es preparen i venen de forma ambulant qualsevol tipus de menjar, incloent els aliments preenvasats com, per exemple, hamburgueses, frankfurts, pinxos, cafès, sucs, xurros o patates fregides, entre d’altres

 

La guia vol ser un instrument útil per assolir el màxim nivell de seguretat alimentària tant pels clients com pels titulars de l’activitat. En aquest sentit,  ofereix un seguit de pautes que cal tenir en compte a l’hora de preparar i vendre aliments segurs.

 

Dividida en cinc grans blocs, detalla les condicions de treball i de les instal·lacions; els requisits que han de complir les persones que preparen o venen aliments; la manipulació correcta dels aliments;  la neteja i desinfecció de l’equipament i de les instal·lacions, i en últim terme inclou uns annexes sobre aliments i ingredients al·lergògens o que provoquen intoleràncies alimentàries; un altre annex amb recomanacions específiques per a l’elaboració del sushi i similars, i finalment un sobre el marc normatiu i les principals normes de referència.

 

Un dels aspectes claus d’aquesta guia fa referència a la seguretat alimentària i posa l’accent en les quatre normes bàsiques per a la manipulació correcta dels aliments que són rentar-se les mans i netejar; separar, coure i refredar. Unes normes senzilles que ajuden a evitar toxiinfeccions alimentàries i a garantir que els aliments siguin segurs.

 

La guia també ressalta que qui prepara i ven aliments ha de conèixer i identificar els ingredients dels plats i no en pot al·legar desconeixement ja que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies.

 

A més a més, el document recorda que per preparar i vendre menjar ambulant cal posar-se en contacte amb l’ajuntament del municipi on es vol fer l’activitat amb la finalitat de conèixer els permisos necessaris.

 

Per a qualsevol consulta pots posar-te en contacte amb el Servei de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Abrera, trucant al telèfon 93 770 03 25 o per correu electrònic a sanitat@ajuntamentabrera.cat.

 

 

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00