Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Pride Abrera 2018
  • Pride Abrera 2018
  • Pride Abrera 2018

    + 5

  • Pride Abrera 2018
  • Pride Abrera 2018
  • Pride Abrera 2018
  • Pride Abrera 2018
  • Pride Abrera 2018

IGUALTAT

28/6/2018

Avui es celebra el primer Abrera Pride per commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Avui 28 de juny es commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, i a Abrera aquesta setmana s’han programat tota una sèrie d’activitats en el marc de l’Abrera Pride. Es tracta d’una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Dones i Igualtat de l’Ajuntament, d’Abrera, que té com a objectiu principal impulsar les polítiques d’igualtat de gènere, sensibilitzar a la ciutadania envers la igualtat de gènere, i propulsar la transversalitat de gènere per aconseguir la igualtat d’oportunitats entre qualsevol persona.

Abrera és un municipi lliure i en defensa de la Llei 11/2014 que garanteix els drets LGTBI i lliuta per eradicar l’LGTBIfòbia. Es pretén desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i evitar situacions de discriminació i violència, per assegurar que podem viure amb diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. En aquesta línia, Abrera s’ha adherit al nou Servei d’Atenció Integral per a la defensa dels drets de les persones LGTBI al Baix Llobregat per tal de donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere a Abrera.

 

L'Arc de Sant Martí als bancs d'Abrera

Durant aquest matí s'han pintat diversos bancs d'Abrera per commemorar el dia internacional de l'orgull LGTBI. En concret han estat 4 els bancs que s'han pintat amb la bandera LGTBI amb els colors de l'arc de Sant Martí: a l'avinguda Lluís Companys, al parc de Can Morral, a l'aparcament de la Rambla del Torrentet i a la rotonda del Rebato. 

 

Activitats de l'Abrera Pride

Per primera vegada, enguany també es celebra a Abrera la Festa Pride amb la que Abrera reivindica com a municipi la igualtat de gènere i la lluita contra les desigualtats, amb el suport i col·laboració de diverses associacions, entitats locals i la ciutadania. Aquest matí, a partir de les onze, la plaça Pau Casals acull una festa d’escuma de colors i a partir de dos quart de nou del vespre, al Parc de Can Morral, es celebrarà  l’Abrera Pride on es llegiran dos manifestos pel dia de l’orgull LGTBI i de condemna als casos d’abusos sexuals, especialment els de La Manada i el de la noia de Molins de Rei. Es comptarà amb la participació i les actuacions de les entitats Vive y Baila, l’Associació Cultural Bailamos, i els grups de hip hop del Casal de Joves, els dj’s Yogur Griego, concert de Dj’s The Triplez i festa Big Tour.

Recordem que aquesta setmana també s’ha dut a terme el conte infantil “Tots nosaltres, contes de la diversitat familiar”, ahir es va fer una masterclass de zumba i en van parlar a L’Entrevista del Dia. Podeu recuperar l’espai a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00