Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Revetlles de Sant Joan
  • cartell sant joan 2018

CULTURA-PROTECCIÓ CIVIL-SALUT

20/6/2018

Abrera es prepara per viure una revetlla de Sant Joan amb música i diversió i de forma segura

Aquest proper dissabte es celebra la revetlla de Sant Joan i els veïns i veïnes d’Abrera podran escollir entre diverses opcions. Tant al nucli urbà com a diferents barris d’Abrera dissabte a la nit es podrà gaudir de la revetlla de Sant Joan. Davant d'aquesta celebració, des de l'Ajuntament d'Abrera es donen alguns consells que gaudir de les revetlles d'una forma segura.

 

Pel que fa a les festes, d’una banda, a partir de les vuit del vespre, a la plaça de Pau Casals es celebrarà un sopar de germanor. Des del departament de Cultura de l’Ajuntament es convida tothom a portar menjar i begudes, i hi haurà l’amenització musical a càrrec del trio Rico Rico fins a les tres de la matinada. Es pot reservar lloc enviant un correu electrònic a l’adreça cultura@ajuntamentabrera.cat

D’altra banda, també hi haurà sopar de germanor i revetlla a l’esplanada del recinte del Casal Socials de Can Vilalba a partir de les vuit del vespre. En aquest cas cal portar cadires, taula, sopar i beguda, i hi haurà coca i cava per a tots els assistents i disco mòbil. Per a més informació es pot trucar al telèfon 93 770 33 57.

I finalment, a partir de les nou, hi haurà sopar de germanor, amb música i foguera de Sant Joan al camp de futbol del barri de Ca n’Amat.

 

Consells de seguretat amb el material pirotècnic

Precisament amb motiu de la celebració de la Revetlla de Sant Joan des del Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Abrera es recorden alguns consells per reduir els riscos que comporta l’ús del material pirotècnic. Riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Abans de manipular els petards, assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat, no els guardeu a les butxaques, i cal llegir les instruccions de cada article. Tampoc s’han de subjectar els petards amb les mans, posar-los a prop de la cara ni del cos ni llençar-los contra ningú. Cal utilitzar mitjans segurs per encendre’ls com ara metxes o similars i si no s’encén bé cal remullar-lo passada una estona. el material pirotècnic: metxes i similars. Enceneu sempre la metxa per l’extrem, perquè us doni temps d’enretirar-vos. Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo. Tampoc s’ha de tallar el tro final de les traques perquè poden explotar amb violència, ni ficar mai petards dins de totxanes ni ampolles.

Tampoc es poden llençar coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones. Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres. No encendre cap petard dins les cases, no llençar-los ni manipular-los des de balconades ni finestres i vigilar que no hi hagi a la vora líquids inflamables.

 

Recomanacions per consumir les coques de Sant Joan amb seguretat

Durant la celebració de la revetlla de Sant Joan s’elaboren i es consumeixen milers de coques així que finalitzem amb les recomanacions del Departament de Salut de l’Ajuntament d’Abrera per consumir-les d’una forma segura. Aquests productes típics, especialment els farcits, poden causar toxiinfeccions alimentàries si no es respecten les condicions d’higiene necessàries en l’elaboració i conservació.

És important adquirir les coques en un establiment apte per a l’elaboració o la venda d’aquests aliments. Aquests establiments són els encarregats d’oferir als consumidors productes que reuneixen les garanties sanitàries i alhora estan sotmesos al control oficial de les autoritats.

Si s’elaboren a casa, cal respectar les normes bàsiques d'higiene: netejar, separar, coure, refredar.

Cal triar el tipus de coca en funció de les possibilitats de conservar-les fins al moment del consum, conservar-les en fred fins a aquest moment les que contenen crema o nata i si s’ha de fer un desplaçament llarg és millor preparar o comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'elaboració o l’adquisició en el lloc de destinació. Podeu consultar tots aquests consells als webs radioabrera.cat i ajuntamentabrera.cat.

 


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00