Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Abrera, Olesa de Montserrat, Viladecavalls i Terrassa exigeixen a Madrid el compromís de l’Estat per a la finalització de les obres de la B-40
  • Abrera, Olesa de Montserrat, Viladecavalls i Terrassa exigeixen a Madrid el compromís de l’Estat per a la finalització de les obres de la B-40

INFRAESTRUCTURES

18/5/2018

Els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats per les obres de la B-40 es reuneixen amb Foment

Els alcaldes i alcaldesses de Viladecavalls, Olesa de Montserrat, Abrera i Terrassa, Francesca Berenguer, Pilar Puimedon, Jesús Naharro i Alfredo Vega, respectivament, s’han reunit a Madrid amb el Director General de Carreteras, Jorge Urrecho, per conèixer l’estat de les obres de l’autovia orbital B-40.

Aquesta reunió es fruït de la petició conjunta dels municipis i els agents socioeconòmics afectats per les obres de l’autovia que es va realitzar el passat mes de març a Terrassa. A la reunió, els representants de l’estat han presentat l’evolució dels treballs d’un projecte que es va iniciar ja fa més de 10 anys, que ha patit endarreriments, retallades i contínues actualitzacions i modificacions. 

El Director General de Carreteres del Ministeri de Foment ha explicat a la delegació de municipis que la data que va anunciar el ministre Íñigo de la Serna el passat mes de juny a la visita que va realitzar a les obres, no pot ser confirmada. Per a l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, “aquesta és una mala notícia, ja que malgrat ens han explicat que la raó d’aquest nou endarreriment no és una qüestió econòmica, sinó tècnica i procedimental, necessitem un compromís ferm per conèixer quan estarà finalitzada aquesta via cabdal per al territori, tant per la millora de la mobilitat, com per consolidar la competitivitat econòmica i empresarial de la zona”. Per a la delegació dels municipis, al respecte de l’evolució de les obres, també és important poder concretar el disseny i els terminis d’execució dels enllaços, tant a la zona sud com nord del túnel, així com a la resta de connexions. Jesús Naharro, alcalde d’Abrera, remarca que “hem demanat que es treballi amb la màxima coordinació i planificació possible entre administracions en el redisseny d’aquests enllaços, per així evitar problemes de mobilitat als nostres municipis”. 

 

En la presentació que s’ha realitzat per part dels responsables del projecte, s’ha evidenciat que encara queden força temes per emprendre, el que –segons els responsables- els impedeix no poder confirmar una data de finalització. Els representants municipals han exigit al titular de Carreteres, “la màxima celeritat i compromís en el projecte”, a més de poder establir un seguiment periòdic i de primera mà de tots els aspectes relacionats amb l’obra i la seva finalització. En aquesta línia, s’ha acordat realitzar una nova visita a les obres el proper mes de setembre, per conèixer de primera mà els detalls i l’evolució de les obres. Aquesta visita forma part d’aquest compromís de poder realitzar un seguiment periòdic, que s’espera que sigui trimestral, per part dels representants polítics i tècnics de cada un dels ajuntaments, dels agents socioeconòmics del territori, amb els representants ministerials.

 

Front comú
La reunió celebrada aquest divendres és fruït de la petició conjunta dels municipis i agents socioeconòmics afectats per les obres de l’autovia orbital B-40 que es va realitzar el passat mes de març a Terrassa. En aquesta reunió, els representants de Viladecavalls, Olesa de Montserrat, Abrera i Terrassa, juntament amb els representants de la patronal catalana Cecot i de la Cambra de Comerç de Terrassa van escenificar el front comú dels municipis i els agents socioeconòmics afectats per les obres d’aquesta infraestructura, i per sol·licitar el compliment del calendari previst per a la seva finalització. D’aquesta reunió en van sorgir una sèrie d’acords que anaven des de sol·licitar una reunió d’urgència amb el ministre de Foment per explicar la situació i conèixer l’estat de les obres –que s’ha celebrat amb el Director General de Carreteres del Ministeri de Foment -, fins a sol·licitar la creació d’una comissió tècnica de seguiment trimestral que informi del projecte; recordatori la data que havia proposat el propi Ministeri per a la finalització; així com proposar la creació d’una comissió de seguiment, un calendari de projecte, un anàlisi d’avaluació i planificació del mateix que inclogués l’encaix de les connexions i els enllaços dels municipis amb l’autovia.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00