Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Jornades Vila Educadora

EDUCACIÓ

17/5/2018

Dijous i divendres es celebren les Jornades Vila Educadora en el marc del Projecte educatiu d'Abrera

En el marc del Projecte educatiu d’Abrera avui i demà es realitzen les Jornades Vila Educadora, un projecte proposat per la ciutadania al I Fòrum Educatiu celebrat ara fa un any. S’han programat activitats adreçades als professionals del món de l’educació, als alumnes i a la ciutadania en general.

Les Jornades Vila Educadora han estat ideades pel grup impulsor del Projecte Educatiu d’Abrera, format per veïns i veïnes del municipi, i compta amb el suport d’entitats, dels centres educatius i de l’Ajuntament d’Abrera.

El dijous 17 de maig, de les 17.30 h a les 19 h, el Centre Polivalent (plaça del Rebato, 1) acollirà la sessió formativa “Fem vincle! Escola i Família” a càrrec de la pedagoga i escriptora, Eva Bach. Aquesta és una activitat adreçada a professionals dels centres educatius del nostre municipi.

El gruix d’activitats es faran el divendres 18 de maig. A partir de les 9 hores i en horari escolar, la Pista Esportiva de l’Escola Ernest Lluch (passeig de l’Estació, 15) acollirà l’activitat “Educació Viària” adreçada a alumnes de 3r i 4t de primària. La Policia Local i Rubies Animació realitzaran l’activitat, que continuarà de les 16.30 hores a les 17.30 hores oberta a alumnes de 5è i 6è.

A partir de les 9.30 hores, la Policia Local també realitzarà al Parc de Can Morral l’activitat “Coneguem la nostra policia”, adreçada a infants de 2 i 3 anys.

Activitats al pati de l’Escola Ernest Lluch
De les 16.30 hores a les 19 hores, el pati de l’Escola Ernest Lluch acolllirà la mostra “De la terra a la taula. Quins productes es fan a Abrera? Com s’obtenen?”, a càrrec de productors locals (Cal Garrigosa i Can Morral del Molí) i l’entitat local ANDA.

També a les 16.30 hores, la tècnica de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Abrera conscienciarà a infants, joves i adults sobre la tinença responsable d’animals i l’empresa Ambulàncies la Pau realitzarà l’activitat “Ajuda a salvar vides! (RCP i 112)”.

Presentació institucional
A les 16.45 hores, la Pista Esportiva de l’Escola Ernest Lluch acollirà la presentació institucional de les Jornades Vila Educadora, a càrrec de l’alcalde, Jesús Naharro, i la regidora d’Ensenyament, Maria José Orobitg.

A partir de les 17 hores, la Biblioteca Josep Roca i Bros realitzarà al porxo de l’Escola Ernest Lluch l’activitat “La biblioteca al carrer!”, adreçada a infants, joves i adults.

 

Des de les 17.30 hores a les 18.30 hores, l’educadora infantil i membre del grup impulsor del Projecte educatiu d’Abrera, Dèbora Pardo, impartirà el taller “Psicomotricitat en família”, adreçat a pares i mares amb infants de 3 a 5 anys i que tindrà lloc a la sala de psicomotricitat del centre.

 

A la mateixa hora, l’Associació Abrera contra la Violència de Gènere i Homes Igualitaris Catalunya impartirà en una aula de l’Escola Ernest Lluch la xerrada “Homes cuidadors, infants coeducats”, a càrrec del psicòleg, Aharon Fernández. Aquesta és una activitat adreçada al públic adult. A les 18.30 hores, les mateixes associacions organitzaran el taller “De l’amor romàntic a l’amor líquid”, que tindrà lloc a la mediateca del centre escolar abrerenc amb el psicòleg, Alejandro Sicilia.

 

Presentació de projectes

A les 18 hores, el gimnàs de l’Escola Ernest Lluch serà l’escenari de la presentació de l’aplicatiu Educaentorn. La introducció anirà a càrrec de l’alcalde, Jesús Naharro, i la regidora d’Ensenyament, Maria José Orobitg. Seguidament, la tècnica d’Educació municipal presentarà l’aplicatiu cada 15 minuts.

El gimnàs de l’escola abrerenca també acollirà a partir de les 19 hores la presentació del programa #aquiproubullying, a càrrec de membres de l’equip de referència municipal i la tècnica d’Educació.

A més, durant tota la setmana, els centres educatius duran a terme una campanya per afavorir una bona convivència entre la ciutadania. També es farà campanya el mateix divendres amb el suport dels membres del grup impulsor del PeA i de les associacions de mares i pares (AMPAs). I es celebra el 25è aniversari del programa Abrera Educa.

Per tal de facilitar l’assistència de les famílies a les activitats, a l’Escola Bressol Municipal Món Petit hi haurà un servei d’acollida gratuït pels infants.

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00