Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • A Abrera, tenim cura de les persones amb Alzheimer

SALUT

27/4/2018

L’Ajuntament d’Abrera posa a disposició de les famílies amb malalts d’Alzheimer polseres identificatives

Des de l’Ajuntament d’Abrera es posarà a disposició de les famílies amb malalts d’Alzheimer i altres demències, polseres identificatives per prevenir possibles emergències dels veïns i veïnes afectats per aquesta malaltia.

Es tracta d’unes polseres de silicona de color blanc on, al costat del logotip de la Federació de Familiar de Malalts d’Alzheimer, la FAFAC, i dels Mossos d’Esquadra, hi ha un codi QR imprès que guarda el contacte del familiar cuidador a qui cal avisar en cas d’emergència. Es tracta d’una polsera identificativa, no un localitzador i conté informació de contacte del familiar i també pot incorporar informació sanitària addicional, com ara patologies de base, al·lèrgies, diabetis, etc.

El funcionament és molt senzill. La informació continguda al codi QR es pot llegir en apropar-hi el mòbil. Una aplicació tradueix el codi i mostra al mateix telèfon el contacte del familiar/cuidador. Si la persona que ha localitzat un malalt d’Alzheimer desorientat no té mòbil o l’aplicació de mòbil, la polsera porta els logos tant dels Mossos d’Esquadra com de la FAFAC, i això suggereix al ciutadà que pot contactar amb aquestes entitats.

 

Com adquirir-les

Per adquirir aquestes polseres només caldrà que aquella persona interessada presenti un informe mèdic de deteriorament cognitiu, juntament amb la sol·licitud de la polsera QR-Alzheimer degudament emplenada, que es pot descarregar al web ajuntamentabrera.cat o demanar-la al Departament de Serveis Socials i Dones i Igualtat de l’Ajuntament. Posteriorment s’haurà d’activar el codi QR accedint al web localitzador.fafac.cat.

 

Els Mossos d’Esquadra recorden que si una persona que pateix una malaltia cognitiva desapareix no cal esperar 24 hores, sinó que s’ha de trucar immediatament al 112 o adreçar-se a qualsevol comissaria del cos de Mossos d'Esquadra aportant el màxim de dades possible de la persona desapareguda.

 

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00