Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • José Luis Garcia Herrera

RÀDIO ABRERA

1/2/2017

Ràdio Abrera col·labora amb el projecte "Escriptor de capçalera" de la Biblioteca Josep Roca i Bros

La Biblioteca Josep Roca i Bros dedica aquest mes una atenció especial al poeta abrerenc José Luis Garcia Herrera el seu “Escriptor de capçalera”. Des de Ràdio Abrera hi col·laborem i durant tot el mes de febrer, l’espai que cada dimecres a partir de les 14h, dediquem a les recomanacions literàries de la Biblioteca Josep Roca i Bros dins el programa “La música i tu”, estarà dedicat a José Luis Garcia Herrera, qui llegirà quatre poemes escollits entre tota la seva extensa obra literària. També els podreu sentir a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Projecte “Escriptor de Capçalera”

El Servei de Biblioteques, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Català de les Dones, impulsen el programa “De capçalera”, que té per objecte fer evident el vincle existent entre els escriptors catalans i les  biblioteques públiques, a les que demana que reconeguin de manera preferent un d’aquests escriptors de trajectòria literària contrastada i amb els quals mantenen una relació de proximitat.

Així, la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera va presentar candidatura pel poeta local “José Luis Garcia Herrera”, a qui aquest mes li dediquen les següents activitats:

Un recital poètic a càrrec de l’autor i amb la col·laboració de l’Escola de Música d’Abrera que tindrà lloc dijous dia 16 a les sis de la tarda i al que també es presentarà l’entrada de José Luis Garcia Herrera a la viquièdia i es donarà a conèixer un article de l’autor dedicat a la funció de les biblioteques públiques.

I també li dediquen un aparador cultural i l’espai Paraula d’Escriptor.

 

José Luis Garcia Herrera

Poeta, narrador i crític literari resident a Abrera. Va ser director de la revista “El Juglar y la Luna”. Fou, també, membre directiu de l’Acadèmia Iberoamericana de la Poesia de Barcelona i membre fundador dels premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Ha publicat 25 llibres de poesia dels quals en destaquem els més recents: A les portes del mar - Premi Miquel Peris Segarra de Castelló ; Cuaderno de Holanda - Premio Elías López Roldán de Albacete ; Passatge a l'hivern - Premi Miquel Àngel Riera de Manacor ; El viajero en la niebla - Premio Ateneo de Onda -  Castellón.

 

El 2008 comença a escriure poesia en català i des d’aleshores conrea aquest gènere de la literatura en les dues llengües. Al llarg dels anys han estat nombroses les seves col•laboracions amb la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera: presentació de tots els seus llibres publicats, recitals especials per homenatjar efemèrides literàries, com la de Miguel Hernández, participació a tallers de poesia per a infants, suport a les activitats de Sant Jordi i col•laboració amb el Club de lectura de la Biblioteca.

 

Ha rebut un total de 79 premis literaris: 43 primers, 15 segons i accèssits, 4 tercers; i ha estat finalista a 17 certàmens. Un dels premis més destacats és el recent Premi Agna Canalies Mestres de literatura, atorgat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, dins del certamen IX Premis al Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, el passat mes de novembre.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00