Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Reunió amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat del 24 d'octubre de 2024
 • Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona
 • Monbus web

  + 2

 • Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona
 • Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona

MOBILITAT/TRANSPORT

8/11/2023

La Generalitat realitzarà una auditoria per avaluar els problemes del servei de bus interurbà de la línia Abrera-Barcelona que va entrar en funcionament al setembre


Els ajuntaments d’Abrera i Esparreguera han reclamat a la Generalitat millores en el servei de bus interurbà que uneix el Baix Nord amb la capital catalana. L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, i l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, es van reunir el dimarts 24 d’octubre passat amb el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas, per manifestar la queixa pel mal funcionament del servei i demanar que es faci un estudi de la mobilitat per a connectar, amb transport públic de qualitat, els municipis del Baix Llobregat Nord amb el Vallès Occidental quan s’obri la nova carretera B-40.

 

Properament, s'iniciarà una auditoria per supervisar el funcionament del servei, que presenta mancances, i que ha d'adequar-se a les necessitats reals de la ciutadania, especialment a primera hora del matí.

L’alcalde abrerenc ha explicat que “hem manifestat la queixa i la mancança del bon funcionament del servei,  ja que necessitem un servei que funcioni i presti les necessitats de la ciutadania, especialment a primera hora del matí. Hem aconseguit implementar i augmentar el servei, però no està funcionant! Des dels municipis d’Abrera i Esparreguera hem aconseguit que, properament, s’iniciï una auditoria que supervisarà el bon funcionament del servei que ha de prestar als nostres veïns i les nostres veïnes”.  El document servirà per dimensionar i aplicar una ampliació del servei per a adequar-se a les necessitats reals de la ciutadania, i també reclamem que s’efectuïn inspeccions i s’adoptin les mesures sancionadores corresponents en cas d’incompliment de la prestació. 

El transport públic entre Abrera i Barcelona es va reforçar a començament del passat mes de setembre amb un total de 13 busos per sentit de circulació, de dilluns a divendres els dies feiners: 10 amb inici i final de trajecte al municipi veí d'Esparreguera i 3 més que van ampliar el servei de la línia Exprés entre Igualada i Barcelona. L’ampliació del servei de transport a Barcelona està operada per Monbús, i té un cost anual de 350.000 euros, que assumeix la Generalitat de Catalunya. Podeu consultar tota la informació fent clic aquí. 

 

Els veïns i veïnes d'Abrera compten des d'aquest dilluns 4 de setembre amb una nova línia directa de bus fins a Barcelona

 

D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Abrera també hem manifestat la necessitat que es faci un encàrrec d’estudi de la mobilitat des de Terrassa cap a Abrera per a quan s’obri la nova carretera B-40.  Naharro ha apuntat que “aquesta nova horitzontalitat que tindrem del Baix Llobregat al Vallès Occidental ha d’estar pensada i estructurada des del transport públic, i això ho hem demanat des d’Abrera, des de la sensibilització, la mobilitat i la necessitat de ser competitius al territori d’una forma ordenada i intel·ligent. L’Ajuntament d’Abrera vetllarà pel funcionament d’un bon servei de bus per als veïns i veïnes perquè estiguin ben comunicats amb la resta de municipis”.  

 

Des del Servei de Mobilitat i Transport de l'Ajuntament recollim les queixes i suggeriments dels usuaris i usuàries del servei de bus interurbà .

Des de l’Ajuntament d’Abrera es recullen les queixes i suggeriments de les persones usuàries del servei de bus interurbà a Abrera, per tal de traslladar-les al departament de transports de la Generalitat de Catalunya. Podeu contactar amb el Servei de Mobilitat i Transport de l’Ajuntament d’Abrera a través dels següents canals:

 • Trucant al T. 93 770 03 25
 • Enviant un correu electrònic a mobilitat@abrera.cat
 • Presentant una instància a l’Oficina d’Atenció a la  Ciutadania (OAC):

           - De manera telemàtica a través de la seu electrònica (opció recomanada) fent clic aquí.. Per facilitar la tramitació electrònica a la ciutadania, hem confeccionat un manual amb tota la informació. Consulteu el manual fent clic aquí.

           - Mitjançant cita prèvia a través del registre general d’entrades de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament d’Abrera (plaça de la Constitució, 1). Per demanar cita prèvia podeu trucar al T. 93 770 03 25 de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i les tardes de dimarts i dimecres de 16.30 h a 19 h o enviar-nos un correu electrònic a l'adreça informacio@abrera.cat. L'atenció presencial per cita prèvia a l'OAC serà els matins de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h. Les sol·licituds i la documentació requerida s'hauran de presentar mitjançant model d'instància normalitzat. 

Monbus web.jpg

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDÓ NOTÍCIES 2023


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00