Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple ordinari Ajuntament d'Abrera 28/09/2023

PLE MUNICIPAL/PODCAST

29/9/2023

Torna a escoltar el Ple Municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 28 de setembre a la nostra programació "A la carta"


Aquest dijous 28 de setembre, a partir de les 19 hores, s'ha celebrat una sessió extrordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera. Com sempre, la retransmissió del ple s'ha pogut seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació repassem els punts debatuts a la sessió:

  

En primer lloc es va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió anterior ordinària de data 20-07-2023.  L’aprovació inicial de  l’Ordenança per a l’estalvi de l’aigua es va aprovar amb un total de 15 vots a favor, 9 dels regidors i regidores del govern municipal, del PSC, 4 d’Alternativa en Comú, 1 d’Esquerra Republicana i 1 del PP, i 1 abstenció del regidor de VOX.

 

L'aprovació de la rectificació de l'Inventari general consolidat de béns i drets de l'Ajuntament d'Abrera a data 31 de desembre de 2022 es va aprovar amb el suport de tots els grups municipal, l’aprovació del Compte General de l’exercici de 2022, va comptar amb 9 vots a favor del govern del PSC, 2 abstencions d’Esquerra Republicana i Partit Popular, i en contra van votar els 4 regidors d’Alternativa en Comú i el regidor de VOX.

 

L’expedient de modificació de crèdit al Pressupost General per a l’exercici de 2023 per suplements de crèdit per fer fronts als increments salarials de la plantilla aprovats per l’Estat, es va aprovar el suport dels 9 regidors i regidores socialistes del govern, l’abstenció de la regidora del Partit Popular i el vot en contra del regidor de VOX.

 

A continuació es va aprovar una modificació puntual de la plantilla de personal laboral de l’exercici 2023 amb 9 vots favorables del PSC, 6 abstencions, de les quals 4 d’Alternativa en Comú, 1 del PP i 1 de VOX.

 

L’ordre del dia va incloure l’aprovació inicial del Projecte d’expropiació pel sistema de Taxació conjunta dels sòls afectes a rotondes viàries confrontants amb la carretera BV-1201 d’acord amb la 33a Modificació Puntual del Pla General d’Ordenació Urbana a l’àmbit de Can Vilalba, en aquest cas amb 9 vots favorables del govern socialista i 1 també a favor d’Esquerra Republicana, 4 abstencions d’Alternativa en Comú, 1 abstenció de PP i 1 abstenció de VOX.

 

En el cas de l’aprovació provisional de la Modificació Puntual “D” del Pla Parcial d’Ordenació del sector Zona Industrial Sant Ermengol la votació va ser de 10 vots favorables del govern del PSC, 1 vot a favor d’Esquerra Republicana i 1 vot a favor del Partit Popular, 1 abstenció de VOX i 4 vots en contra d’Alternativa en Comú.

 

La creació de diversos llocs de treball i l’aprovació del Pla de Recursos Humans 2023-2026 de l’Ajuntament d’Abrera es van aprovar amb 11 vots favorables, 10 del govern socialista i 1 del PP, les abstencions dels 4 representants d’Abrera i la regidora d’Esquerra Republicana, i 1 vot en contra de VOX.

 

A l’apartat de mocions, es va debatre el text presentat pel grup municipal d’Alternativa En Comú per adoptar mesures contra la sequera, que no es va aprovar en comptar amb 5 vots a favor, dels 4 regidors del grup ponent i la regidora d’Esquerra Republicana, 1 abstenció del PP, i 11 vots en contra, 10 del PSC i 1 de VOX.

 

Al punt d’urgències, es va acceptar incloure tres mocions més a l’ordre del dia que us detallem a continuació:

 

Una moció presentada conjuntament pels grups municipals del PSC, Alternativa en Comú i Esquerra Republicana de suport a tots els afectats i afectades pel terratrèmol al Marroc i les inundacions a Líbia, que es va aprovar amb un total de 16 vots a favor dels grups ponents i el Partit Popular, i 1 vot en contra del regidor de VOX.

 

Una altra moció presentada conjuntament per PSC i Alternativa en Comú perquè la Direcció General de Mobilitat i Transport de la Generalitat de Catalunya doni resposta de les incidències i queixes rebudes de forma reiterada per part de la ciutadania d’Abrera a l’Ajuntament d’Abrera per la manca del servei del bus interurbà, es va aprovar per unanimitat.

 

I una tercera moció presentada pel PSC sobre la gestió dels recursos municipals d’Abrera per continuar treballant en l’elaboració d’un Pla Municipal per Sequera a Abrera i implantar un model de tarifa que fomenti l’estalvi i l’ús racional de l’aigua, que va comptar amb 10 vots favorables del grup ponent, 3 abstencions dels grups d’Esquerra Republicana, PP i VOX, i 4 vots en contra d’Alternativa en Comú.

 

A l’apartat d’activitat de control es va donar compte dels informes trimestrals de morositat, càlcul mitjà de pagament i execució del segon trimestre de 2023, i també de la relació de decrets i dels acords de les Juntes de Govern dels mesos de juliol i agost de 2023. Finalment va haver-hi el torn de precs i preguntes dels grups municipals de l’oposició al govern municipal.

 

Com sempre, la sessió extraordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00