Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • dia consumidor abrera 2018

CONSUM

15/3/2018

L'Ajuntament i l'OMIC d'Abrera commemoren avui el 15 de març, Dia Mundial dels Consumidors

Avui 15 de març es commemora el Dia Mundial dels Drets dels Consumidors i des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor d’Abrera i la regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme de l’Ajuntament, es dóna suport a la campanya engegada des de la Diputació de Barcelona per explicar els drets dels usuaris dels mitjans de transport més habituals, amb l’objectiu de contribuir a la prevenció de conflictes de consum en aquest àmbit. I és que el transport ha estat un dels sectors més reclamats l’any 2017 en els serveis públics de consum de la demarcació de Barcelona i també s’ha incrementat  el nombre de reclamacions i consultes motivades per deficiències en la prestació dels serveis. Concretament, el transport aeri es situa sempre en els primers llocs dels sectors més reclamats a Catalunya. A la part inferior d'aquesta pàgina podeu consultar tota la informació editada en el marc d’aquesta campanya.

 

L'Ofician Municipal d'Informació al Consumidor

El servei públic d’OMIC, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, està adherit a la Xarxa Local de Consum i entre les seves funcions hi ha ajudar i informar sobre com tramitar reclamacions, organitzar campanyes i xerrades de sensiblització als consumidors i als venedors, col·laborar en inspeccions informatives de consum, i fer difusió de la seva tasca a través de Ràdio Abrera amb la col·laboració mensual que fem a L’Entrevista del Dia cada primer dijous de mes.

També es posa a disposició de tots els veïns i veïnes d'Abrera el servei d'assessorament per a clàusules bancàries abusives el darrer dimarts de cada mes. Així, la propera data en que funcionarà aquest servei serà dimarts 27 de març a deu a dues.

Pel que fa a l’OMIC d’Abrera, funciona tots els dimecres d’onze a una i de dos quarts de cinc a dos quarts de set a les dependències de Promoció Econòmica, a la primera planta del Mercat Municipal. El servei és gratuït i només cal demanar cita prèvia trucant al 93 770 01 02. També es pot rebre assessorament a través del correu electrònic consum@ajuntamentabrera.cat.

 

15 de març: Dia Mundial dels Consumidors

Concretament avui es recorda que un 15 de març de 1962, John F. Kennedy, president dels Estats Units, va pronunciar un discurs, davant el Congrés d'aquest país, incidint en els drets dels consumidors. Alguns anys més tard, el moviment de consumidors internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00