Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey
 • Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey (5)
 • Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey (2)

  + 3

 • José Luis Garcia Herrera y portada de su libro Las sandalias del forastero
 • Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey (3)
 • Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey (4)

GENT D'ABRERA/CULTURA

7/8/2023

El poeta abrerenc José Luís García Herrera ha rebut aquest dissabte el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey


Des de l'Ajuntament d'Abrera feliciten l'autor local José Luís García Herrera, guanyador del IV Certamen Nacional de Poesía de Aldea del Rey, premi “Valentín Villalón”. El lliurament de premis ha tingut lloc aquest dissabte 5 d'agost al Palau de Clavería d'Aldea del Rey, organitzat per l'Ajuntament d'aquest municipi i el Grup Oretania, convocants del certamen. També s'ha presentat el llibre amb l'obra guanyadora: "Las sandalias del forastero". Enhorabona! 

Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey.jpg

Foto: Grup Oretania

 

El Palau de Clavería d'Aldea del Rey s'ha omplert de poesia en la tarda-nit d’aquest dissabte 5 d’agost amb el lliurament del premi ‘Valentín Villalón’ al poeta abrerenc José Luis Garcia Herrera. Ha estat una nit estival a la que s’ha pogut gaudir de la fusió de dos recitals poètics ‘Palabras a la muerte’ i ‘Palabras a la libertad’, amb la presència d'una vintena dels millors poetes de la província de Ciudad Real, i la presentació del llibre “Las sandalias del forastero”, del poeta abrerenc José Luis García Herrera, guanyador de la quarta edició del Certamen Nacional de Poesia d'Aldea del Rey.

El premi ha estat lliurat en el transcurs d'aquest acte de mans de l’alcalde d’Aldea del Rey, Cándido Barba, i la regidora de Cultura, Araceli Valbuena. A més, també es va oferir un concert musical a càrrec de l’alumnat de l'Escola Municipal de Música “Felipe Ruiz Campos” d’Aldea del Rey. L'esdeveniment, emmarcat dins de la programació cultural d'estiu, està organitzat per l'Ajuntament d'Aldea del Rey i el Grup Oretania, coordinat pel poeta solanero Luis Díaz-Cacho Campillo.

Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey (5).jpg

Foto: Comunicación Oretania

 

El jurat del "Premi Valentín Villalón" manifesta la seva admiració per la quantitat i qualitat dels treballs rebuts i de la dificultat per a l'elecció d'un únic guanyador

El jurat, per a aquesta quarta edició del certamen, ha estat conformat pels poetes Elisabeth Porrero Vozmediano, Luis Romero d'Ávila Prieto i Luis Díaz-Cacho Campillo, aquest últim va actuar com a president del jurat, assistits per la regidor de Cultura, Araceli Valbuena en qualitat de secretària amb veu, però sense vot i la presència de l'alcalde d'Aldea del Rey, Cándido Barba. El jurat ha manifestat la seva admiració per la quantitat i qualitat dels treballs rebuts i de la dificultat per a l'elecció d'un únic guanyador.

El també coordinador de les trobades Oretania de poetes de la província de Ciudad Real, Luis Díaz-Cacho i president del jurat qualificador del “Premi Valentín Villalón”, ens diu que el llibre està “estructurat en sis apartats”, i que “José Luis García Herrera maneja el llenguatge amb la particularitat de submergir-nos en un vaivé de sensacions i d'emocions que ens van atrapant i bressolant en la lectura de cada poema”.

Per a la nostra poeta Elizabeth Porrero, “Las sandalias del forastero” recorren una apassionant sendera entre versos que ens recorden que, malgrat les derrotes, existeix una llum la cerca de la qual ens salva”.

Per la seva part el poeta solanero Luis Romero d'Àvila, ens diu de l'autor que “José Luis García Herrera deixa que la llum envaeixi la fredor del nostre estudi, vol que il·lumini els angles petris dels nostres rostres, que la nostra ombra de sal gruixuda escrigui pel sòl la vida d'un home que respon al nostre nom”.

Felicitem el poeta abrerenc José Luís García Herrera, que aquest dissabte ha rebut el guardó del IV Certamen Nacional de Poesia, premi 'Valentín Villalón' d'Aldea del Rey (2).jpg

Foto: Comunicación Oretania

 

Us informem de tota l'actualitat. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00