Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI
 • Festa Pride 2020. Centre Polivalent
 • Festa Pride 2020. Ajuntament vell

  + 4

 • A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI
 • A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI
 • Festa Pride Abrera. Ajuntament vell
 • A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI

LGTBIQ+

28/6/2023

Avui dimecres, 28 de juny, es commemora el Dia Internacional per l’Alliberament LGTB amb diferents iniciatives adreçades a tota la ciutadania


Des de l’Ajuntament d’Abrera continuem impulsant polítiques per fomentar ciutats amables i segures, per l'expressió de la diversitat de desitjos LGTB, sense por a la discriminació, i lliures de LGTB-fòbia, garantint els recursos i l’atenció que necessita el col·lectiu per tal de desplegar els seus drets. Així doncs, es promouen mesures per continuar fermament amb el compromís de ser un municipi implicat vers la diversitat afectiva, sexual i de gènere i visibilitzar el col·lectiu LGTB, amb tot l’orgull. Aquest any, la bandera LGTB es penjarà de nou en l’emblemàtic porró de la rotonda del Rebato i en els diversos equipaments municipals, que es guarniranamb els seus colors amb la penjada habitual de paraigües Pride Abrera. Des de l'Ajuntament d'Abrera ens sumem també a l’adhesió del manifest de la Diputació de Barcelona:

 • Podeu llegir la Declaració Institucional de la Diputació de Barcelona pel 28 de juny de 2023, fent clic aquí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI

 

Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI

En el Dia Internacional per l’Alliberament LGTB es commemoren els fets del 28 de juny de 1969 a la ciutat de Nova York, coneguda com la revolta Stonewall, on per primera vegada es va denunciar públicament la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTB. Aquells disturbis i manifestacions als carrers de la ciutat van propiciar que s’escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer tant la diversitat en l’orientació afectiva i sexual com la identitat i expressió de gènere.

 

Després de mig segle d’aquests fets que van marcar la direcció de la història, tot i els avenços quant a la igualtat formal de la diversitat afectiva, sexual i de gènere en alguns països del món, els drets reals i les garanties per cobrir les necessitats específiques del col·lectiu LGTB no estan encara assegurades, ni tampoc sembla que s’hagin arrelat a la consciència de la majoria social. És per això que cal continuar apostant per polítiques per la diversitat afectiva, sexual i de gènere amb l’objectiu de transformar els drets formals del col·lectiu LGTB en realitats viscudes, visibles i acceptades socialment, en pro de millorar-ne les condicions de vida, garantint l’equitat social i vetllant per la dignitat humana i la llibertat de ser, estimar, sentir i expressar-se com cadascú desitgi, amb tots els drets i tot l’orgull.

 

Gaudim de l'espectacle 'Blauró'

 

Per commemorar el Dia Internacional per l’Alliberament LGTB, des de l'Ajuntament d'Abrera, hem programat l’espectacle de titelles familiar 'Blauró', a càrrec de la companyia La Boia Teatre, que tindrà lloc a la Piscina Municipal d’Estiu (ps. de l’Església, 18) el dimecres 28 de juny, a partir de les 12.00 h. (Cal entrada o abonament de la piscina d’estiu)

 

'Blauró' és un espectacle dirigit a tots els públics a partir de 3 anys. L'obra posa en escena una història que parla sobre la identitat de ser qui vulguis a través dels colors: Si mai us hi heu fixat bé, sabreu que hi ha un poble al nord de Catalunya on hi passa una vegada l'any un tren coincidint amb la lluna plena. Pròxima parada: Blauró, el poble que només coneixia dos colors. El Kim, la Tula i la Clara us estan esperant, ens veiem allà?

A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI

 

Lectura del manifest

A les 18.15 h i de forma simultània, tindrà lloc la lectura del manifest en dos espais del municipi. A la plaça de Pau Casals es realitzarà la lectura del manifest a càrrec de la representació del Casal de Joves d’Abrera en l’acte previ a l’inici de la “Tarda musical” i a Ràdio Abrera ho farà el grup de hip hop del Casal de Joves previ a la seva actuació en la jornada de portes obertes de Ràdio Abrera. Podreu escoltar en directe la seva lectura a Ràdio Abrera al 107.9 fm i per internet a www.radioabrera.cat.

 

Festa Pride 2020. Ajuntament vell

 

Mostra bibliogràfica

A la Biblioteca Josep Roca i Bros, ja s’hi pot trobar l’aparador temàtic que commemora aquesta fita. La biblioteca municipal se suma a visibilitzar aquesta diada i a reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI amb una mostra bibliogràfica de recomanacions de novel·les i contes de tots colors.

 

Jornada Transinlab

La jornada Transinlab està dirigida a conèixer la realitat de les persones trans* en l’àmbit laboral. L’objectiu de la jornada és obtenir recursos, detectar oportunitats i dotar de reptes de millora en matèria d’ocupació a un dels col·lectius més discriminats de la nostra societat: les persones trans*. Aquesta iniciativa neix per defensar els drets fonamentals del col·lectiu i pretén posar sobre la taula diferents problemàtiques que afecten gran part de les persones Trans*, tals com l’atur, la dificultat de trobar oportunitats laborals a Catalunya, etc.

 • Podeu consultar la jornada a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina, i clicant aquí. 

A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI

 

Altres recursos sobre diversitat LGTBI ·

A Abrera commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00