Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Img 1502
  • epidos neu abrera 28-02-18
  • B9b1d0c9 1008 42f6 a534 3ffb1385c921

    + 3

  • F1efac03 3d4e 4e5a a916 1e2f50a85b8c
  • Reunió del Cecopal a les 17 hores
  • Risc de neu 28 de febrer

PROTECCIÓ CIVIL

28/2/2018

L'Ajuntament d'Abrera mantindrà activat en fase d’alerta el pla Neucat per precaució

Des de l'Ajuntament d'Abrera es manté activat en fase d'alerta el pla Neucat per precaució durant les properes hores per per garantir la seguretat dels veïns i veïnes. La situació a Abrera és de total normalitat. Tots els vials del municipi es troben en bones condicions i permeten la circulació sense problemes, tant al nucli urbà com als barris.

L’operatiu establert amb motiu de l’activació en fase d’alerta del pla Neucat pel Centre de Coordinació Municipal (Cecopal), ha funcionat correctament, aplicant les mesures preventives acordades amb el reforç dels serveis de la Policia Local, la Brigada Municipal i Protecció Civil, juntament amb els voluntaris de Protecció Civil, així com el Departament de Comunicació de l’Ajuntament. L'alcalde ha agraït la feina realitzada per tots aquests departaments que ha permès minimitzar els riscos del temporal de neu al municipi. (Podeu sentir l'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera a l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro fent clic aquí).Repartiment de sal

En aquest sentit, des d’aproximadament les cinc de la matinada, quan ha començat a nevar amb força intensitat a Abrera, s'han iniciat les tasques de càrrega i repartiment de sal a les vies principals del nucli urbà de la població, així com als accessos als centres escolars, el centre sanitari i l’Ajuntament.

Al llarg del matí, cinc camions de la Brigada Municipal s’han distribuït per diversos punts al nucli urbà, al Passeig de l’Esglèsia, a la Plaça del Rebato, al Passeig de l’Estació i a la zona sud del municipi, i un altre a la zona de Santa Maria de Vilalba i Can Vilalba, preparats per actuar en cas que fos necessari. Mentre que una dotació de voluntaris de Protecció Civil s’ha desplaçat la zona de Ca n’Amat. També s’ha comptat amb la col·laboració de l’empresa Mercadona, que ha posat la seva maquinària al servei de la Policia Local. Al llarg de la nit, s’ha realitzat una assistència a un conductor d’un camió estacionat en aquest mateix polígon, deixant-li una manta i la fàbrica de Seat va suspendre el seu torn de nit.

A l’autovia A2, els Mossos d’Esquadra han muntat un control del pas de camions, que recordem tenen prohibida la circulació. A l’entrada d’Abrera, al quilòmetre 584 en sentit Lleida, tots els vehicles són desviats pel vial lateral i s’aturen els camions derivant-los als polígons industrials abrerencs.  

Als centres escolars, l’Escola Bressol Municipal, les escoles de primària i l’Institut, han obert amb normalitat, tot i que no es podia garantir l’activitat lectiva habitual per la possibilitat de manca d’assistència d’alguns professors o de l’alumnat. Recordem que el transport escolar ha estat suspès aquest matí. El servei del bus urbà ha funcionat amb normalitat. I als centres de salut s’ha establert un protocol de reprogramació de visites.

 

Activitats ajornades

El temporal de neu ha afectat a diverses activitats que hi havia programades per avui dimecres a Abrera. En aquest sentit, aquest matí no s’ha dut a terme el taller de llengua per manca d’assistència de les alumnes. I per aquesta tarda, han quedat ajornades l’activitat dels Dimecres Grans del Casal d’Avis, que hi havia prevista a les quatre de la tarda amb un espectacle d’òpera i sarsuela, i també el taller “De parella a família: lactància materna i canvis a casa”, que la Regidoria d’Infància havia programat per les sis  de la tarda al Centre Polivalent. Properament informarem de les noves dates en que es duran a terme aquestes activitats.

 

Anul·lat tall d’aigua previst per avui

A causa de la neu, des del Servei Municipal d’Aigües d’Abrera s’ha decidit anul·lar els treballs que s’havien de realitzar aquest matí a la xarxa d’abastament a diversos carrers de La Florida, i per tant, no s'ha procedit a tallar l’aigua tal i com s’havia comunicat als veïns i veïnes afectats. Les actuacions es reprogramaran per a un altre dia encara per determinar.

Teniu fotos de la nevada? 

Envieu-nos les vostres fotos indicant el vostre nom i lloc on les heu fet i les publicarem en aquesta pàgina web i a ajuntamentabrera.cat. Podeu enviar-nos les imatges omplint el formulari de contacte que trobareu en aquesta mateixa pàgina. 

Recomanacions
Des de l'Ajuntament d'Abrera es recomana als veïns i veïnes que no facin desplaçaments si no és necessari. En cas de necessitat, podeu trucar al telèfon de l'Ajuntament, 93 770 03 25, i a la Policia Local, 93 770 09 81. Des del Departament de Comunicació de l'Ajuntament d'Abrera us mantindrem informats pels nostres canals de comunicació:

 

- Pàgina web. www.ajuntamentabrera.cat

- App Connecta't a Abrera

- Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM.

- Pàgina web de Ràdio Abrera www.radioabrera.cat

- App Ràdio Abrera.

Podeu descarregar les nostres app Connecta't a Abrera i Ràdio Abrera en els telèfons mòbils i tauletes dels sistemes operatius Android (Google Play) i iOS (APP Store). 

 

Si sou a casa o en un edifici
Cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.
A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics.
Disposar dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques. I no treure les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.

 

Si heu de sortir al carrer

Abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l'una sobre l'altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l'aire fred entri directament als pulmons.

Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d'edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l'exterior.

Eviteu els canvis sobtats de temperatura.
Eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.
Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.

 

En cas d’agafar el cotxe

Sortir només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. Consultar l'estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes, evitar circular de nit i procurar no viatjar sols.

També cal posar atenció especial a l’estat del vehicle tant pel que fa al seu manteniment com a l’equipament adequat.

 

Consells de conducció en cas de neu
Conduir amb velocitat moderada.
No utilitzar les marques deixades per altres vehicles.
Posar les cadenes.
Encendre els llums d'encreuament i els de boira.
No realitzar avançaments si les condicions no són favorables i mantenir força distància de seguretat.
Si comença a nevar, conduir amb molta suavitat i lentitud.
Desaccelar sense frenar.
Frenar suaument  i amb trepitjades lleus i successives del pedal. 

 

Si el temporal us agafa dins del cotxe
Intentar buscar refugi. Si no, quedar-se dins del cotxe amb la calefacció encesa i la finestra una mica oberta.
No adormir-se amb el motor en marxa i mantenir net el tub d'escapament.

 

Consells pel fred

Tingueu cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que visquin sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
Si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.
Vigileu amb els aparells de calefacció: 

Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, seguiu els consells següents:

Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.
No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.
En cas d'urgència, Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra. 

Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.

 

Recordeu que podeu consultar les nostres informacions a la Pàgina web www.ajuntamentabrera.cat, App Connecta't a Abrera. Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM. Pàgina web de Ràdio Abrera www.radioabrera.cat i App Ràdio Abrera.

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00