Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • F1efac03 3d4e 4e5a a916 1e2f50a85b8c
  • episodi neu abrera 28-02-18
  • Img 1502

    + 2

  • Reunió del Cecopal a les 17 hores
  • B9b1d0c9 1008 42f6 a534 3ffb1385c921

PROTECCIÓ CIVIL

28/2/2018

Seguiment de l’episodi de neu a Abrera, que manté a activat en fase d’alerta el pla Neucat

 

Abrera continua en fase d’alerta del pla Neucat, i mentre es mantingui aquesta situació des del centre de coordinació municipal (Cecopal) es prendrant les mesures addients segons l’evolució de la situació.

En aquest sentit, cap a tres quarts de cinc de la matinada ha començat a nevar amb certa força i tal i com s’havia previst, s’han començat a dur a terme diferents actuacions com ara la càrrega i repartiment de sal a les vies principals al centre de la població, així com als accessos als centres escolar, el centre sanitari i l’Ajuntament, i també es tallaran aquells carrers que puguin presentar riscos per a la circulació. Des de primera hora del matí dotze efectius i la cap de la Brigrada Municipal treballen en aquestes tasques, juntament amb la Policia Local i el cap de Protecció Civil, així com els voluntaris de Protecció Civil que durant tota la nit s’han distribuït per torns.

També s’han aplicat fondents a les carreteres BV-1201 i BV-1202 per evitar que es formin plaques de gel, i des de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’estan duent a terme controls, destacant el tall de dos carrils a l’autovia A2 a l’entrada d’Abrera en sentit Lleida per tal de controlar el pas de camions, que recordem, que tenen prohibida la circulació, i desviant-los als polígons abrerencs.

Durant la nit la situació a Abrera ha estat de normalitat fins que ha començat a nevar cap a tres quarts de cinc de la matinada. Des de l’empresa Mercadona els responsables de manteniment s’han ofert per a realitzar un tractament preventiu de sal per tot el polígon Barcelonés que s’ha dut a terme amb l’acompanyament d’un vehicle de la policia local, s’ha realitzat una assistència a un conductor d’un camió estacionat en aquest mateix polígon deixant-li una manta, i les patrulles s’han distribuït territorialment per atendre les possibles incidències i anar informant de la situació de mobilitat del municipi. La fàbrica de Seat va anul·lar ahir el seu torn de nit, i l’activitat s’ha reprès a les sis amb la incorporació dels treballadors del torn de matí.

En previsió de possibles actuacions l'Ajuntament d'Abrera ha reforçat el servei de la Policia Local i la Brigada Municipal, Protecció Civil i els voluntaris de Protecció Civil, i el Departament de Comunicació. I per garantir la seguretat dels veïns i veïnes s'han pres altres mesures:

 

Suspès el transport escolar per aquest dimecres

El transport escolar queda suspès per la jornada d’avui dimecres. Protecció Civil demana que s’eviti substituïr-lo per transport privat en zones nevades.

 

Transport urbà

Pel que fa al transport urbà del nostre municipi, el servei es podria veure alterat per les condicions meteorològiques. A primera hora del matí, però, el servei ha començat a funcionar amb normalitat.  Anirem informant de les incidències que es puguin ocasionar.

 

Anul·lat tall d’aigua previst per avui

A causa de la neu, des del Servei Municipal d’Aigües d’Abrera s’ha decidit anul·lar els treballs que s’havien de realitzar aquest matí a la xarxa d’abastament a diversos carrers del nucli antic, i per tant, no es procedirà al tall d’aigua tal i com s’havia comunicat als veïns i veïnes afectats. Les actuacions es reprogramaran per a un altre dia encara per determinar.

 

Reprogramació de visites al centre de salut

Els centres de salut han activat un protocol de reprogramació de visites per aquest dimecres.

 

Recomanacions
Des de l'Ajuntament d'Abrera es recomana als  veïns i veïnes que no facin desplaçaments si no és necessari. En cas de necessitat, podeu trucar al telèfon de l'Ajuntament, 93 770 03 25, i a la Policia Local, 93 770 09 81.

 

Des del Departament de Comunicació de l'Ajuntament d'Abrera us mantindrem informats pels nostres canals de comunicació:

 

- Pàgina web. www.ajuntamentabrera.cat

- App Connecta't a Abrera

- Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM.

- Pàgina web de Ràdio Abrera www.radioabrera.cat

- App Ràdio Abrera.

 

 

Podeu descarregar les nostres app Connecta't a Abrera i Ràdio Abrera en els telèfons mòbils i tauletes dels sistemes operatius Android (Google Play) i iOS (APP Store). 

 

 

Si sou a casa o en un edifici
Cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.

A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics.


Disposar dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques. I no treure les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.

 

Si heu de sortir al carrer

Abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l'una sobre l'altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l'aire fred entri directament als pulmons.

Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d'edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l'exterior.

Eviteu els canvis sobtats de temperatura.
Eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.
Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.

 

En cas d’agafar el cotxe

Sortir només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. Consultar l'estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes, evitar circular de nit i procurar no viatjar sols.


També cal posar atenció especial a l’estat del vehicle tant pel que fa al seu manteniment com a l’equipament adequat.

 

Consells de conducció en cas de neu
Conduir amb velocitat moderada.
No utilitzar les marques deixades per altres vehicles.
Posar les cadenes.
Encendre els llums d'encreuament i els de boira.
No realitzar avançaments si les condicions no són favorables i mantenir força distància de seguretat.
Si comença a nevar, conduir amb molta suavitat i lentitud.
Desaccelar sense frenar.
Frenar suaument  i amb trepitjades lleus i successives del pedal. 

 

Si el temporal us agafa dins del cotxe
Intentar buscar refugi. Si no, quedar-se dins del cotxe amb la calefacció encesa i la finestra una mica oberta.
No adormir-se amb el motor en marxa i mantenir net el tub d'escapament.

 

Consells pel fred

Tingueu cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que visquin sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
Si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.

Vigileu amb els aparells de calefacció: 

Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, seguiu els consells següents:

Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.
No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.
En cas d'urgència, Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra. 

Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.

 

Recordeu que podeu consultar les nostres informacions a la Pàgina web www.ajuntamentabrera.cat, App Connecta't a Abrera. Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM. Pàgina web de Ràdio Abrera www.radioabrera.cat i App Ràdio Abrera.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00