Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Risc de neu 28 de febrer
  • Reunió del Cecopal a les 17 hores

PROTECCIÓ CIVIL

27/2/2018

Continuem en fase d'alerta del pla Neucat per risc de neu.

El centre de coordinació municipal (Cecopal) s'ha reunit a les 17 hores per analitzar el temporal de neu que afecta des d'aquest migdia el nostre municipi. Mentre duri la fase d'alerta, es realitzaran treballs de supervisió contínua de l'estat dels carrers i les vies d'Abrera. Es pendran les mesures addients segons les avaluacions d'aquestes tasques preventives. Recordem que des de l'Ajuntament d'Abrera hem activat aquest dimarts al migdia la fase d'alerta del pla Neucat arran els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per risc de neu en cotes baixes. La cota de neu ha baixat ràpidament i es situa entre els 0 i els 200 metres. El risc més elevat de nevades ha començat a les 18 hores i s'extendrà fins demà a les 12 del migdia. Aquest avís es manté activat fins aquest dimecres a la tarda.

Garantim la seguretat de la ciutadania
L'alcalde, Jesús Naharro, lidera el Cecopal, format per regidors i regidores, Policia Local, Brigada Municipal, Protecció Civil, voluntaris de Protecció Civil i el departament de Comunicació de l'Ajuntament. Els membres del Cecopal treballen de forma coordinada i planificada durant tot l'episodi de neu, amb l'objectiu de garantir la seguretat de tota la ciutadania d'Abrera, tant en els seus desplaçaments com en la vigilància dels subministraments energètics de les nostres llars.

En previsió de possibles actuacions s'ha reforçat el servei de la Policia Local i la Brigada Municipal, Protecció Civil i els voluntaris de Protecció Civil. També tenim previst com a mesura preventiva la distribució de sal a les principals vies del nucli urbà del municipi per garantir la mobilitat.

Per garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes s'han pres altres mesures:

Suspès el transport escolar per aquest dimecres
El transport escolar queda suspès per demà dimecres, 28 de febrer. Protecció Civil demana que s’eviti substituïr-lo per transport privat en zones nevades.

Pel que fa al transport urbà del nostre municipi, el servei es podria veure alterat per les condicions meteorològiques. Anirem informant de les incidències que es puguin ocasionar.

Reprogramació de visites al centre de salut
Els centres de salut han activat un protocol de reprogramació de visites per aquest dimecres.


Recomanacions
Des de l'Ajuntament d'Abrera recomanem als nostres veïns i veïnes que no facin desplaçaments si no és necessari. En cas de necessitat, podeu trucar al telèfon de l'Ajuntament, 93 770 03 25, i a la Policia Local, 93 770 09 81.

Des del Departament de Comunicació de l'Ajuntament d'Abrera us mantenim informats pels nostres canals de comunicació:
 
- Pàgina web. www.ajuntamentabrera.cat
- App Connecta't a Abrera
- Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM.
- Pàgina web de Ràdio Abrera www.radioabrera.cat
- App Ràdio Abrera.
Podeu descarregar les nostres app Connecta't a Abrera i Ràdio Abrera en els telèfons mòbils i tauletes dels sistemes operatius Android (Google Play) i iOS (APP Store).

Si sou a casa o en un edifici
Cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.
A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics.

Disposar dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques. I no treure les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.

Si heu de sortir al carrer
Abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l'una sobre l'altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l'aire fred entri directament als pulmons.
Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d'edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l'exterior.
Eviteu els canvis sobtats de temperatura.
Eviteu els espais oberts exposats al fred i que estiguin gaire temps sense moure’s.
Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.

En cas d’agafar el cotxe
Sortir només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. Consultar l'estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes, evitar circular de nit i procurar no viatjar sols.
També cal posar atenció especial a l’estat del vehicle tant pel que fa al seu manteniment com a l’equipament adequat.

Consells de conducció en cas de neu
Conduir amb velocitat moderada.
No utilitzar les marques deixades per altres vehicles.
Posar les cadenes.
Encendre els llums d'encreuament i els de boira.
No realitzar avançaments si les condicions no són favorables i mantenir força distància de seguretat.
Si comença a nevar, conduir amb molta suavitat i lentitud.
Desaccelar sense frenar.
Frenar suaument  i amb trepitjades lleus i successives del pedal. 
 
Si el temporal us agafa dins del cotxe
Intentar buscar refugi. Si no, quedar-se dins del cotxe amb la calefacció encesa i la finestra una mica oberta.
No adormir-se amb el motor en marxa i mantenir net el tub d'escapament.
 
Consells pel fred
Tingueu cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que visquin sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
Si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.

Vigileu amb els aparells de calefacció: 
Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, seguiu els consells següents:
Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.
No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.
En cas d'urgència, Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra. 
Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.
 
Recordeu que podeu consultar les nostres informacions a la Pàgina web www.ajuntamentabrera.cat. App Connecta't a Abrera. Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM. Pàgina web de Ràdio Abrera www.radioabrera.cat i App Ràdio Abrera.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00