Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Abrera amb la Diversitat sexual i de gènere! Avui dimecres 17 de maig es reivindica el Dia Internacional contra LGTBIfòbia
 • Abrera amb la Diversitat sexual i de gènere! Avui dimecres 17 de maig es reivindica el Dia Internacional contra LGTBIfòbia
 • Abrera amb la Diversitat sexual i de gènere! Avui dimecres 17 de maig es reivindica el Dia Internacional contra LGTBIfòbia

  + 3

 • Commemorem el 28 de juny, dia Internacional per a l’Alliberament LGTBIQ+
 • Fem bloc. Línia Feminista d'Atenció a les violències digitals
 • 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

LGTBIQ+

17/5/2023

Avui dimecres 17 de maig es reivindica i commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, amb la penjada de banderes LGTBI en diferents equipaments municipals


Abrera amb la Diversitat sexual i de gènere! Aquest mes de maig es commemoren dues dates assenyalades en relació amb la diversitat familiar, sexual i de gènere! Avui dimecres 17 de maig es reivindica el Dia Internacional contra LGTBIfòbia. I aquest dilluns 15 de maig passat es va commemorar el Dia Internacional de les famílies, en el que es reconeix el paper fonamental que tenen en la societat i especialment, en l’educació dels infants, adolescents i joves.

 

Abrera per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

El 17 de maig es reivindica el Dia Internacional contra LGTBIfòbia. A Abrera, la bandera LGTBI penjarà dels balcons de l’Ajuntament, de l’edifici d’Acció Social, dels equipaments esportius, així com en el Porró del Rebato, com a mostra de suport al col·lectiu LGTBIQ+ i de rebuig a les violències LGTBIfòbiques. 

 

El Dia Internacional contra l'Homofòbia es va constituir el 2004 per conscienciar sobre la violència i la discriminació que pateix aquest col·lectiu. Aquest terme ha estat ampliat en concepte com a Dia contra la LGTBI-fòbia per contemplar i visibilitzar totes les manifestacions discriminatòries per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere que pateixen gais, lesbianes, bisexuals, persones trans, intersex i queer.


La data escollida va ser el 17 de maig commemorant la decisió de l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut, que tal dia com aquest l’any 1990, va desqualificar l' homosexualitat com a trastorn mental, com constava fins aleshores. L’objectiu principal d’aquesta fita és coordinar tot tipus d’accions que serveixin per denunciar la discriminació a la qual les persones del col·lectiu LGTBIQ+ estan sotmeses i per fer avançar els seus drets a una igualtat legal, efectiva i plena a tot el món. En l’actualitat, el 17 de maig es commemora a més de 130 països, inclòs 37 on les relacions entre persones del mateix sexe són considerats com a il·legals.

 • Podeu consultar el Manifest del 17M 2023, a la part inferior d'aquesta pàgina i fent clic aquí.

Abrera amb la Diversitat sexual i de gènere! Avui dimecres 17 de maig es reivindica el Dia Internacional contra LGTBIfòbia

 

De famílies n’hi ha tantes com realitats diverses!

El 15 de maig és el Dia Internacional de les famílies, en el que es reconeix el paper fonamental que tenen en la societat i especialment, en l’educació dels infants, adolescents i joves.

En els últims anys la tipologia de famílies ha evolucionat. La família tradicional de pare, mare i fills i filles ha quedat obsoleta, tot i que encara des de molts àmbits socials i educatius se sol representar i considerar el concepte de família des d’aquest únic model que no visibilitza a la resta i, per tant, no les integra. Calen referents adequats per aquestes noves realitats que alhora, acompanyen i afavoreix en valors de respecte vers la pluralitat.

En aquest sentit, educar en la normalització de la diversitat és bàsic perquè infants amb situacions familiars fora de la norma tradicional no sentin que són diferents, sinó membres d’una opció més dins del gran ventall de models de famílies existents. Alhora també és una manera d’obrir la ment a la resta d’infants perquè puguin créixer sense limitacions i esquemes preestablerts.

 

Mostra bibliogràfica a la Biblioteca Josep Roca i Bros

Amb motiu de les dues efemèrides, des de la Biblioteca Josep Roca i Bros ens proposen diverses recomanacions d'alguns llibres per tractar la diversitat afectiva, sexual i de gènere tant per a persones adultes com literatura per a la infància i la joventut. Podreu trobar-les en la mostra creada a la mateixa biblioteca.

Propostes municipals

Des del servei d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament d'Abrera realitzem diverses propostes per donar a conèixer la diversitat afectiva, sexual i de gènere, així com posar a l’abast de la ciutadania els canals per poder denunciar qualsevol acte LGTBIfòbic:

 • Terminologia LGTBI: Podeu consultar la terminologia que ens acosta a la comprensió de conceptes de diversitat sexual i de gènere fent clic aquí.
 • Recomanacions literàries: Des de la Biblioteca Josep Roca i Bros ens proposen diverses recomanacions d'alguns llibres per tractar la diversitat afectiva, sexual i de gènere tant per a persones adultes com literatura per a la infància i la joventut. Podreu trobar-los en la mostra preparada a la mateixa Biblioteca.

 

Serveis del territori

 •  Guia de Serveis LGTBI: la guia que ofereix informació pràctica, completa i actualitzada sobre els diferents recursos, serveis i entitats existents al Baix Llobregat, adreçades a les persones LGTBI. Podeu consultar la guia completa o per municipis fent clic aquí.
 • Servei d’Atenció Integral del Baix Llobregat (SAI): és un servei de proximitat on es poden adreçar qüestions sobre diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere i prevenir la LGBTIfòbia. Ofereix una atenció integral a les persones LGBTI donant suport específic per presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere i per realitzar determinats tràmits. Conjuntament amb el Servei d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera, es dóna resposta i informació a totes aquelles persones que puguin necessitar informació, atenció, suport i acompanyament en relació amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Podeu adreçar-vos:

 • Servei d’Atenció Integral (SAI) del Baix Llobregat:
  Parc Torreblanca, Ctra. N-340
  08980 Sant Feliu de Llobregat
  sai@elbaixllobregat.cat

Tel. 936852400 Ext. 631

sai@elbaixllobregat.cat

 • Fem bloc: es tracta d’un servei telemàtic d’atenció i assessorament sobre violències digitals. La línia d'atenció ofereix atenció i suport de seguretat digital, assessorament legal específic per a casos de violències digitals i suport psicològic dirigida a dones i persones LGTBIQ+, professionals i persones de l’entorn que necessitin informació, suport o acompanyament sobre violències masclistes digitals. Podeu consultar tota la informació clicant aquí o a la part inferior d’aquesta pàgina.

 

Fem bloc. Línia Feminista d'Atenció a les violències digitals

Davant la LGTBI-fòbia, DENUNCIA!

El personal de la Xarxa SAI LGBTI+ et pot acompanyar, presencialment o telemàticament, a presentar la denúncia, segons el cas de què es tracti. Et podem assessorar abans i durant el procés i coordinar-nos amb l’organisme responsable de tramitar la denúncia per fer-ne el seguiment.


En situacions d’emergència has de trucar al telèfon 112. Posteriorment, en cas que necessitis suport pots posar-te en contacte amb la Xarxa SAI.

 

LGTBIQ+

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00