Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Reunió del Cecopal a les 17 hores
  • Risc de neu 27 de febrer
  • Risc de neu 28 de febrer

PROTECCIÓ CIVIL

27/2/2018

L'Ajuntament activa en fase d'Alerta el pla Neucat per risc de nevades fins les 12h de demà dimecres

Des de l'Ajuntament d'Abrera s'ha activat la fase d'alerta del pla Neucat arran els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per risc de neu en cotes baixes que poden afectar Abrera. Aquest migdia ha nevat lleugerament al municipi i el risc més elevat és entre les 18 hores d'aquesta tarda i les 12 hores de demà al matí.

Segons les informacions facilitades pel Servei Meterològic de Catalunya, la cota de neu baixarà ràpidament i se situarà entre els 0 i els 200 metres. Aquest avís es manté activat fins la tarda de demà dimecres.

Davant d'aquesta situació, des de l'Ajuntament d'Abrera s'ha activat la fase d'alerta del pla Neucat i el centre de coordinació municipal (Cecopal), liderat per l'alcalde, Jesús Naharro, i format per la Policia Local, Brigada Municipal, Protecció Civil, voluntaris de Protecció Civil i el departament de Comunicació de l'Ajuntament. El Cecopal s'ha reunit al migdia i a les cinc de la tarda.

 

Mesures preventives

En previsió de possibles actuacions s'ha reforçat el servei de la Policia Local i la Brigrada Municipal Protecció Civil i els voluntaris de Protecció Civil.  També hi ha prevista com a mesura preventiva la distribució de sal a les principals vies del nucli urbà del municipi per garantir la mobilitat.

Des de la Regidoria d’Esports s'han anul·lat per recomanació davant de l'avís de risc de nevades les activitats extraescolars per aquest dimarts a la tarda a les dependències esportives municipals.

Els centres de salut han activat un protocol de reprogramació de visites per a les persones que no puguin desplaçar-s’hi entre avui a la tarda i demà. 

El transport escolar queda suspès per demà dimecres, 28 de febrer. Protecció Civil demana que s’eviti substituïr-lo per transport privat en zones nevades.

 

Recomanacions
Des de l'Ajuntament d'Abrera es recomana als veïns i veïnes que no facin desplaçaments si no és necessari. En cas de necessitat, podeu trucar al telèfon de l'Ajuntament, 93 770 03 25, i a la Policia Local, 93 770 09 81.

Seguiu les informacions a Ràdio Abrera, al 107.9 de la FM, també per Internet a radioabrera.cat i a l'apliació de Ràdio Abrera per a mobils i tauletes, i a la web municipal www.ajuntamentabrera.cat. També podeu rebre els avisos de l'Ajuntament d'Abrera directament al vostre mòbil o tauleta descarregant l'aplicació gratuïta "Connecta't a Abrera" disponible en Android (Google Play) i iOS (APP Store). 

 

CONSELLS EN CAS DE NEVADA

 

Si sou a casa o en un edifici
Cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.

A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics.


Disposar dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques. I no treure les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.

 

Si heu de sortir al carrer

Abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l'una sobre l'altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l'aire fred entri directament als pulmons. Vestiu-vos amb roba i calçat adequat per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps.


Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d'edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l'exterior.

 

En cas d’agafar el cotxe

Sortir només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. Consultar l'estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes, evitar circular de nit i procurar no viatjar sols.


També cal posar atenció especial a l’estat del vehicle tant pel que fa al seu manteniment com a l’equipament adequat.

 

Consells de conducció en cas de neu
Conduir amb velocitat moderada.
No utilitzar les marques deixades per altres vehicles.
Posar les cadenes.
Encendre els llums d'encreuament i els de boira.
No realitzar avançaments si les condicions no són favorables i mantenir força distància de seguretat.
Si comença a nevar, conduir amb molta suavitat i lentitud.
Desaccelar sense frenar.
Frenar suaument  i amb trepitjades lleus i successives del pedal. 

 

Si el temporal us agafa dins del cotxe
Intentar buscar refugi. Si no, quedar-se dins del cotxe amb la calefacció encesa i la finestra una mica oberta.
No adormir-se amb el motor en marxa i mantenir net el tub d'escapament.

 

Consells pel fred

Tingueu cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que visquin sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
Si viviu en zones aïllades o fora dels nuclis urbans, mantingueu un rajolí d’aigua corrent a les aixetes per evitar que les canonades es congelin i protegiu amb draps la clau de pas de l’aigua. També podeu disposar d’una reserva mínima d’aigua o líquid per si el subministrament queda afectat.
Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.

Vigileu amb els aparells de calefacció: 

Les calderes i els aparells de combustió que s'utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, seguiu els consells següents:

Si utilitzeu un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventileu cada dia durant uns minuts.
Reviseu l'estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.
Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el feu servir.
Mantingueu els nens allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixeu encenedors al seu abast.
No acosteu les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai eixugueu la roba o altres objectes a sobre, ja que podríeu provocar un incendi. No els cobriu amb cap objecte.
En cas d'urgència, Si sou en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i noteu símptomes de mareig, ventileu immediatament: obriu alguna porta o finestra. 

Truqueu sempre al 112 si us trobeu malament o penseu que patiu una intoxicació per mala combustió o si trobeu algú inconscient en arribar al domicili.

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00