Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • C-55 a Abrera
 • Acord de l'Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i la Generalitat de Catalunya per treure la C-55 del nucli urbà d'Abrera
 • Treballs de millora del paviment de la C-55 al seu pas per Abrera

  + 3

 • NOU PLANEJAMENT NOU ENLLAÇ A2, B40 i C55
 • Nova urbanització del barri del Rebato
 • Acord de l'Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i la Generalitat de Catalunya per treure la C-55 del nucli urbà d'Abrera

INFRAESTRUCTURES

3/4/2023

L'Acord de l'Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i la Generalitat de Catalunya per treure la C-55 del nucli urbà d'Abrera, més a prop


Des de l'Ajuntament d'Abrera seguim treballant per a l'externalització de la C-55 del nostre municipi, una reivindicació històrica del consistori i la ciutadania abrerenca. Des de l'Ajuntament establirem properament un acord amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i la Generalitat de Catalunya per eliminar el pas de la C-55 pel nucli urbà d'Abrera. Treballem perquè la pròxima obertura de la via B-40 tingui el menor impacte possible en el nostre municipi i definim la nova urbanització del barri del Rebato.

 

Concreció dels enllaços de la B-40 amb l'A-2

Els propers dies, el ministeri encarregarà una ordre d'estudi per concretar els nous enllaços entre la C-55 i la B-40 que permetin alliberar de trànsit el nucli urbà d'Abrera, convertint la C-55 en una via urbana.

El Ministeri pretén donar solució als problemes de congestió, així com definir un nou corredor viari "de gran capacitat" que uneixi l'A-2, la B-40 i l'AP-7 mitjançant un 'bypass' amb el qual s'aconseguirà alleugerir l'enllaç d'Abrera, alhora que es descongestionarà l'autovia A-2 al seu pas per la zona industrialitzada entre Abrera i Martorell.

 

Proposta de nou projecte de connexió de la B-40 amb la C-55 i nus de Sant Miquel

 

Proposta de nou projecte de connexió de la B-40 amb la C-55 i nus del Rebato

 


Nova urbanització del barri del Rebato

El redisseny de les infraestructures que estem treballant amb el govern central i la Generalitat contempla diverses actuacions destacades:

 • Millora de la parada de l'autobús interurbà i de l'aparcament i entorn del Rebato.

Nova urbanització del barri del Rebato

 

 • Implantació de “pantalles verdes” o “naturalitzades” per revegetar els espais propers a les carreteres amb l’objectiu de disminuir la contaminació acústica, i mitigar la contaminació atmosfèrica mitjançant la plantació d'espècies que absorbeixin CO2.
 • Condicionament de l'autopista A-2 per a l'absorció del trànsit de la B-40, sense incrementar el sòl destinat a infraestructures i sense generar afectacions al sòl urbà.


Prioritat del govern municipal

El nostre alcalde, Jesús Naharro, ha manifestat que "la prioridad absoluta para este Gobierno municipal es sacar la C-55 fuera de nuestro municipio, y conectar el barrio del Rebato con el nucli urbà, de una forma plana y segura y mucho mejor de la que actual. La irregularidad de tener la C-55 por el medio del municipio se ha de subsanar y ya hay un acuerdo con el Ministerio y la Generalitat para contemplar esta readecuación".

 

'La prioridad absoluta para este Gobierno municipal es sacar la C-55 fuera de nuestro municipio, y conectar el barrio del Rebato con el nucli urbà de una forma plana y segura'. 

Acord de l'Ajuntament, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) i la Generalitat de Catalunya per treure la C-55 del nucli urbà d'Abrera

 

De l'Ajuntament d'Abrera seguim treballant i valorem positivament les reunions que estem mantenint amb representants de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment per al reestudi i externalització de les infraestructures en el nostre municipi.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00