Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Des de l’Ajuntament d’Abrera treballem en la millora de la xarxa d’aigua potable, amb la inversió de més de mig milió d’euros els darrers anys

SERVEIS

22/3/2023

Des de l’Ajuntament d’Abrera es treballa en la millora de la xarxa de subministrament d’aigua, amb una resposta immediata a les incidències de la ciutadania abrerenca


En el Dia Mundial de l’Aigua, des de l’Ajuntament d’Abrera posem en valor la importància d’aquest preuat recurs natural. El nostre municipi disposa de més de 80 km de canonades d’aigua potable i des del consistori treballem en la millora de la xarxa de subministrament d’aigua que abasteix el poble, amb una resposta immediata a les incidències. L’aigua és un element clau i prioritari per al nostre municipi.

Inversió de més de mig milió d’euros

La planificació i inversió dels últims anys de l’ajuntament d’Abrera en la xarxa d’aigua potable és de més de 500.000 €, amb el canvi de canonades als barris de Can Vilalba  i la Florida, al nucli urbà, i en la nova aposta per la telectura dels comptadors.

 

A més, executem en el manteniment de la xarxa d’aigua, amb 140.000 € destinats a l’adequació i canvi de les canonades del dipòsit d’aigua de Sant Ermengol, així com la realització de diversos estudis, com són l’estudi de tota la xarxa de Can Vilalba, estudis del canvi de canonada de la sortida de pous d’aigua, fins al dipòsit  de Sant Ermengol, i tornada fins a l’avinguda de Sant Hilari, telegestió de tot el nucli urbà i, properament, la millora de la xarxa de Ca n’Amat.

 

Renovació total de les canonades existents 

Des de l’Ajuntament d’Abrera estem treballant en diferents actuacions per a la millora del dipòsit d’aigua de Sant Ermengol, amb la renovació total de les canonades, amb l’objectiu de posar fi a les fuites detectades, així com la renovació de les vàlvules, la col·locació de comptadors que permetin la telegestió i un nou sistema de cloració.  

 

La regidora d’activitats, disciplina urbanística, serveis i Urbanisme, Mercedes Álvarez, ha explicat que “fer una actuació tant important s’ha de fer bé i, per tant, ha de comportar un canvi total per prevenir futures actuacions i no haver d’estar actuant contínuament”.

 

La regidora ha posat en relleu que “el dipòsit de Sant Ermengol disposa de un by-pass al nucli urbà, perquè quan aquest quedi fora de servei per les obres, s’abastirà el nucli urbà i el polígon amb aigua provinent directament del pous”.

 

Mercedes Álvarez ha afegit que “des de l’Equip de Govern  hem fet un aposta clara per l’aigua. És un camí lent, però ferm el de l’aigua a Abrera. A més, portar la gestió directa de l’aigua a Abrera comporta avantatges com la de ser un dels pobles amb l’aigua mes barata de tota Catalunya”.

 

Abrera és l’únic municipi de la nostra zona i un dels pocs de Catalunya amb gestió municipal directa de l’aigua per part de l’Ajuntament.

 

Mercedes Álvarez:des de l’Equip de Govern  hem fet un aposta clara per l’aigua’.

Aigua


Abastiment d’aigua garantit

 

L’abastament d’aigua a Abrera prové de dues captacions: dos pous a Sant Hilari, i dues fonts externes, ATL (Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat) i Taigua.

 

El marge esquerra del nostre municipi (aproximadament el 20% d’Abrera) està subministrat per aigua d’ATL y Taigua (barri de Sant Miquel), mentre que el marge dret (aproximadament el 80%) se subministra per la captació de pous i la compra a ATL.

 

En aquet marge dret, pren gran importància l’existència de ATL, que no només garanteix el subministrament (per sobre de 800.000 m3/any que podem extreure del dos pous per limitació administrativa), sinó perquè dona resposta immediata a les incidències del subministrament principal i propi del municipi.

 

Aquest dos subministraments d’aigua són els que omplen el dipòsit d’aigua de Sant Ermengol.  Aquest dipòsit disposa de dues entrades independents, una de ATl i l’altre amb aigua dels pous, i dues sortides, una al nucli urbà i polígon, i una altre al dipòsit de Ca n’Amat.

 

A Abrera estalviem aigua! Abrera + Sostenible!

 

Abrera+SostenibleLOGO AIGUES D'ABRERA

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 Canals Comunicació Ajuntament faldó


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00