Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Rebem la distinció 'Equipaments 2030' que otorga la Diputació de Barcelona
 • Rebem la distinció 'Equipaments 2030' que otorga la Diputació de Barcelona
 • Rebem la distinció 'Equipaments 2030' que otorga la Diputació de Barcelona

  + 1

 • Rebem la distinció 'Equipaments 2030' que otorga la Diputació de Barcelona

ESPORTS / EQUIPAMENTS

15/2/2023

L'Ajuntament d'Abrera rep la distinció 'Equipaments 2030', que atorga la Diputació de Barcelona, i també l’estudi per a la futura zona d’atletisme d'Abrera


Aquest dimarts 14 de febrer passat ha tingut lloc, a la Sala de Juntes de l'Ajuntament d'Abrera, la reunió del nostre alcalde, Jesús Naharro, acompanyat del regidor d'Esports, Jordi Moreno, el gerent del consistori abrerenc, Ferran Alberdi i la Cap del departament de Territori i Sostenibilitat, Mireia Pardo; amb l'assessor de l'Oficina d'Equipaments Esportius de la DIBA, Antonio Carmona, el cap de l'Oficina d'Equipaments Esportius de la DIBA, Mario Bravo i l’arquitecte Xavi Mateo. En aquesta trobada la diputació ha fet entrega al nostre municipi de la distinció “Equipaments 2030". Al mateix temps, la DIBA, també ens ha fet entrega d'un estudi de la zona d’entrenament d’atletisme plantejat al nostre municipi, i que oferirà una solució adequada, eficient i transversal per als usuaris i usuàries que en facin ús d'aquest futur equipament esportiu. 

 

La diputació ens ha fet entrega de la distinció “Equipaments 2030" i també de l'estudi de la zona d’entrenament d’atletisme plantejat al nostre municipi.

Rebem la distinció 'Equipaments 2030' que otorga la Diputació de Barcelona

 

Valoracions molt positives

 Jesús Naharro, alcalde d'Abrera

“Avui es culmina l’inici d’un treball en el que hem invertit molt de temps des de la il·lusió i la planificació, i en la qual avui hem assolit dos objectius que ens presenta la Diputació de Barcelona: primer, Abrera s’adhereix a la xarxa d’equipaments sostenibles de l’agenda 2030, en la qual assolim un compromís per analitzar tots els nostres equipaments i que estiguin en un règim de sostenibilitat; molt important per a nosaltres posar la persona, l’atenció, la igualtat i la sostenibilitat com a elements clau que s’hagin d’impulsar per a què els nostres equipaments estiguin completament actualitzats en aquest sentit. I en segon lloc, ens han fet arribar aquest estudi de la zona d’entrenament d’atletisme que ens encoratja a poder desenvolupar dintre una solució adequada, eficient i sobretot transversal per al nostre municipi. Així, tenim per fi aquesta base estructural per començar a fer tots els processos que s’esdevinguin amb un nou equipament que des de l’Ajuntament d’Abrera s’haurà de fer de forma transversal, participativa i amb un èxit per a la ciutadania”.

 

Jesús Naharro: "avui hem assolit dos objectius, que ens presenta la Diputació de Barcelona: Abrera s’adhereix a la xarxa d’equipaments sostenibles de l’agenda 2030 i ens ha fet arribar aquest estudi de la zona d’entrenament d’atletisme, que ens encoratja a poder desenvolupar dintre una solució adequada, eficient i sobretot transversal per al nostre municipi".

 

 Antonio Carmona, assessor de l’àrea d’Esports, Ensenyament i Joventut de la Diputació de Barcelona

“Fem una valoració molt positiva d’aquesta reunió perquè l’alcalde i l’equip de govern d’Abrera és meravellós i els hi hem explicat un informe tècnic amb la possibilitat de la construcció d’una pista d’atletisme de 400 o 200 metres, depèn, i hem explicat tots els detalls d’aquest informe. Estem molt satisfets!”.

 

Rebem la distinció 'Equipaments 2030' que otorga la Diputació de Barcelona

 

 

El projecte “Equipaments 2030: responsables i educadors”

Al llarg dels darrers 40 anys de vida democràtica, els ajuntaments han construït una xarxa d’equipaments públics per prestar serveis a la ciutadania i millorar i desenvolupar el benestar social, la cohesió comunitària i la cultura participativa i democràtica. Els equipaments públics municipals són claus i referents de proximitat de les diferents polítiques locals, ajudant a estructurar sentit de comunitat i d’espai públic compartit. Alhora, els equipaments públics municipals configuren un xarxa de servei i de creació de ciutadania que s’ha anat adaptant i responent a les noves necessitats emergents d’una societat en canvi permanent. 

 

El projecte “Equipaments 2030: responsables i educadors” té l’ambició estratègica de re-significar i transformar els equipaments i espais municipals dins d’una doble dimensió: La modernització arquitectònica i de sostenibilitat energètica dels edificis i instal·lacions per ser referents públics de responsabilitat mediambiental. Així com la projecció dels edificis i espais municipals d’Educació, Esports i Joventut com a referents educadors en els valors i principis de la inclusió, la diversitat, la no-discriminació, la interculturalitat, l’equitat de gènere, la igualtat de drets, la participació democràtica i la ciutadania activa.

 

La finalitat última del projecte és que els 6.118 equipaments municipals educatius, esportius i de joventut projectin els valors i objectius de l’Agenda 2030 i de la Carta de Ciutats Educadores, de la Llei de l’esport i de la Llei de Joventut, definint-se com a responsables i educadors per acomplir aquests quatre principis-marc: participatiu; accessible; igualitari i sostenible.

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 •  Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00