Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Iniciem un projecte pilot a l’Institut Voltrera d'Abrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista (4)
 • Cartell xerrada Com acompanyar la sexcualitat en l'adolescència adreçat a famílies a la Sala Municipal - 14 febrer 2023
 • Cartell taller Benestar emocional Casal de Joves d'Abrera - 14 febrer 2023

  + 4

 • Iniciem un projecte pilot a l’Institut Voltrera d'Abrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista (3)
 • Iniciem un projecte pilot a l’Institut Voltrera d'Abrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista (2)
 • Iniciem un projecte pilot a l’Institut Voltrera d'Abrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista
 • Iniciem un projecte pilot a l’Institut Voltrera d'Abrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista (5)

IGUALTAT/EDUCACIÓ

13/2/2023

S'inicia un projecte pilot a l’Institut Voltrera d'Abrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista amb dos tallers per a famílies i joves


Des de l’Ajuntament d’Abrera i la Regidoria d’Igualtat, feminismes i LGTBIQ+ s'ha iniciat un projecte pilot a l’Institut Voltrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista. Aquest projecte pilot s’estableix amb la intenció de poder tenir continuïtat i poder-se implementar perquè tot l’alumnat d’Abrera pugui rebre’l al llarg de l’etapa de la Educació Secundària Obligatòria (ESO) i es configura com a proposta integral que impliqui a tota la comunitat educativa. Aquest dimarts 14 de febrer, de 17.30 h a 19.30 h s'ha programat dos tallers oberts a la ciutadania: d'una banda, "Com acompanyar la sexualitat en l’adolescència" que tindrà lloc a la Sala municipal (c. Casamada, 12), dirigit a totes les famílies amb fills/es de totes les edats; i d'altra, el taller per a joves de benestar emocional ”M’estimo”, que tindrà lloc al Casal de Joves (pl. del Rebato, 1). Partipeu-hi!

D’altra banda, aquest projecte es configura com a proposta integral que impliqui a tota la comunitat educativa, pel que també el professorat rep formació i acompanyament professional i també s’ofereix un taller per a totes les famílies d’Abrera i altres agents educatius, així com associacions implicades en l’educació d’infants i joves. D’aquesta manera, s’ofereix una proposta d’educació sexual des d’una perspectiva integral i feminista que promogui les relacions igualitàries i previngui les violències masclistes.

 

S'inicia un projecte pilot a l'Institut Voltrera sobre relacions saludables i educació sexual des d'una perspectiva feminista. Es tracta d'una proposta integral que impliqui a tota la comunitat educativa i les famílies, amb l'objectiu de promoure les relacions igualitàries i la prevenció de les violències masclistes.

La regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+, Montse Navarro, apunta que "juntament amb Educació, treballem i apostem per abordar l’educació sexual amb perspectiva de gènere a través de projectes de projectes com els que presentem enguany, i contiuem amb la voluntat de garantir una educació sexual integral i integradora, i la prevenció de les violències sexuals amb els i les nostres joves. Donem les gràcies a l'Institut Voltrera i l'AMPA pel seu suport i col·laboració en aquest projecte que iniciem al nostre municipi". 

La regidora d'Educació, Giulia Mirto, destaca que "conjuntament amb la Regidoria d’Igualtat hem impulsat aquest projecte amb la finalitat d’abordar l’educació sexual i afectiva a tots els cursos de la ESO. Un cop més, agraïm la feina conjunta amb l’Institut Voltrera i l’AMPA de l’Institut Voltrera amb qui sempre sumem esforços per millorar la vida i l’educació dels i les nostres joves”. 

 

Dimarts 14 de febrer, de 17.30h a 19.30h, a la Sala Municipal, s'ofereix el taller "Com acompanyar la sexualitat en l’adolescència”, adreçat a famílies amb fills/es de totes les edats. I al Casal de Joves, s'impartirà el taller per a joves sobre benestar emocional "M'estimo".

Iniciem un projecte pilot a l’Institut Voltrera d'Abrera sobre relacions saludables i educació sexual des d’una perspectiva feminista (3).jpg

Després de la formació prèvia del professorat, la setmana passada es van iniciar els tallers a l’alumnat i aquest dimarts 14 de febrer, de 17.30 h a 19.30 h, realitzarem el taller “Com acompanyar la sexualitat en l’adolescència”, que tindrà lloc a la Sala Municipal (c. de Casamada, 12). Aquest taller, tot i tractar la sexualitat en l’etapa adolescent, va dirigit a totes les famílies amb fills/es de totes les edats. Entre d'altres aspectes, en aquest taller: 

 • Oferirem el marc i les eines per fer possible una educació sexual integral que acompanyi als i les adolescents en la vivència plena i enriquidora de la seva sexualitat.
 • Trencarem tabús, desmuntarem mites i anirem més enllà de la sexualitat entesa com a perill que aborda només mètodes anticonceptius.
 • Prioritzarem la sexualitat entesa com a recerca de plaer i la cura per una relació sana i respectuosa, pròpia i amb la resta.

 

Cartell xerrada Com acompanyar la sexcualitat en l'adolescència adreçat a famílies a la Sala Municipal - 14 febrer 2023.png

 

D’altra banda, el mateix dimarts 14 de febrer, també de 17.30 h a 19.30 h, s'oferirà el taller per a joves de benestar emocional ”M’estimo”, al qual es tractarà l’amor propi des de l’autoconeixement, l'autocura i l'autoestima personal. Aquest taller va adreçat a joves, i tindrà lloc al Casal de Joves (pl. del Rebato, 1). Al llarg de l’any hi ha previstos altres tallers oberts que donaran continuïtat a aquest projecte i dels que us anirem informant.

 

Cartell taller Benestar emocional Casal de Joves d'Abrera - 14 febrer 2023.png

 

 

A Abrera, com a subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, es treballa amb els reptes de l'educació sexual per l’empoderament sexual femení i l'erradicació de les violències sexuals. Així, incloem la perspectiva feminista en l’educació sexual, amb voluntat transformadora per garantir una educació sexual integral i integradora i la prevenció de les violències sexuals.

 

Des del servei d’Igualtat, feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Abrera ja fa temps que es treballa i s'aposta per la necessitat d’abordar l’educació sexual amb perspectiva de gènere i amb una mirada àmplia que inclogui la diversitat i posi al centre l’autocura i el gaudi personal. El 14 de juny de 2022 es celebrava a Abrera la subseu del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, a la qual vam tractar els "Reptes de l'educació sexual per l’empoderament sexual femení i l'erradicació de les violències sexuals". Un treball que es va poder debatre i construir amb totes les persones participants i del que vam extreure les conclusions que van servir per la comissió de treball d’Empoderament sexual femení del 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, celebrat el 4 i 5 de novembre de 2022. Avui, el treball en la línia d’incloure la perspectiva feminista en l’educació sexual es materialitza amb projectes com el que enguany s'inicien a Abrera i continua amb voluntat transformadora per garantir una educació sexual integral i integradora i la prevenció de les violències sexuals.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00