Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • avís neu 08-02-18

PROTECCIÓ CIVIL

8/2/2018

Protecció Civil activa el Pla Neucat per la possibilitat de neu en cotes baixes com ara el municipi d'Abrera

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, el Departament de Protecció Civil de la Generalitat manté activat el NEUCAT, el Pla especial d’emergències per nevades. Durant la jornada d’avui s’espera un episodi de nevades que poden afectar les comarques de litoral i prelitoral central, com ara el Baix Llobregat Nord i concretament, el municipi d’Abrera. Tot i que la zona d'avís és extensa es preveu que els xàfecs siguin d’àmbit local i la cota de neu es pot situar entre els 100 i els 200 metres. Per demà divendres també hi ha actius avisos per fred intens.

Davant d'aquesta situació, des del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera es recorden una sèrie de recomanacions en cas de nevades intenses i temperatures molt  baixes:

 

Si sou a casa o en un edifici
Cal escoltar la ràdio, fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris. Evitar tenir estufes de llenya, carbó o gas i brasers en llocs tancats.

A zones aïllades o no urbanes mantenir un rajolí constant d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades i apagar els recs automàtics.


En cas de nevada, col·laborar en la neteja de les voreres de davant de casa i dels camins d'accés a casa a les zones rurals. I en cas que hi hagi neu acumulada als terrats, terrasses o balcons, retirar-la sense abocar-la a la via pública.


Disposar dels medicaments necessaris en el cas de tractaments perllongats o malalties cròniques. I no treure les escombraries al carrer quan no funcioni el servei de recollida.

 

Si heu de sortir al carrer

Abrigar-se bé, amb peces de roba lleugeres, l'una sobre l'altra, i protegir sobretot la cara i el cap evitant que l'aire fred entri directament als pulmons.


Evitar fer esforços físics intensos i no deixar que les persones d'edat avançada ni tampoc els més petits surtin a l'exterior.

 

En cas d’agafar el cotxe

Sortir només si és imprescindible, seguint els consells del Servei Català de Trànsit. Consultar l'estat de les vies i la seva afectació i buscar rutes segures no afectades per la nevada. Circular per les rutes principals i autopistes, evitar circular de nit i procurar no viatjar sols.


També cal posar atenció especial a l’estat del vehicle tant pel que fa al seu manteniment com a l’equipament adequat.

 

Consells de conducció en cas de neu
Conduir amb velocitat moderada.

No utilitzar les marques deixades per altres vehicles.

Posar les cadenes.

Encendre els llums d'encreuament i els de boira.

No realitzar avançaments si les condicions no són favorables i mantenir força distància de seguretat.

Si comença a nevar, conduir amb molta suavitat i lentitud.

Desaccelar sense frenar.

Frenar suaument  i amb trepitjades lleus i successives del pedal. 

 

Si el temporal us agafa dins del cotxe
Intentar buscar refugi. Si no, quedar-se dins del cotxe amb la calefacció encesa i la finestra una mica oberta.

No adormir-se amb el motor en marxa i mantenir net el tub d'escapament.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00