Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • CAP d'Abrera
 • Entrevista a Ràdio Abrera sobre la reobertura del consultori de Santa Maria de Vilalba
 • Reapertura del consultori de Santa Maria de Vilalba

SALUT PÚBLICA

3/11/2022

El consultori de Santa Maria de Vilalba torna a entrar en funcionament i reprèn l'activitat avui dijous 3 de novembre després de dos anys i mig tancat a causa de la pandèmia


Aquest dijous 3 de novembre torna a entrar en funcionament el consultori de Santa Maria de Vilalba (c. del Castell Voltrera, 5). Obrirà els dimarts al matí de les 8 h a les 13 h, i els dijous a la tarda de les 15 h a les 20 h. Fora d'aquest horari, els veïns i veïnes de Santa Maria de Vilalba han de trucar al 061 de Salut o adreçar-se al CAP d'Abrera del nucli urbà, de dilluns a divendres de 8 a 20 h. I els dissabtes, diumenges i festius, poden adreçar-se al CUAP La Solana de Sant Andreu de la Barca. La reobertura del consultori de Santa Maria de Vilalba és fruit del treball de l'Ajuntament i de l'equip de professionals de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera. Des del consistori i l'EAP les valoracions són molt positives, tal com han explicat en una entrevista a Ràdio Abrera el nostre alcalde, Jesús Naharro; el president de l'Àrea de Salut Pública i Medi Ambient, Xavier Serret; el director de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera, Josep Alins, i l'adjunta de direcció de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera, Bárbara Amor.

 

Jesús Naharro, alcalde

“Evidentment fem una valoració molt positiva del fet que es torni a obrir aquest consultori, que donarà un servei de proximitat, tant important en aquests temps, a un miler de persones que viuen als barris de Les Carpes, Santa Maria de Vilalba, Can Torres i el Suro. Fem una valoració molt positiva de l’obertura i també del procés que s’ha dut a terme per part de poder obrir aquest consultori, gràcies a un exercici de treball i dedicació per part dels professionals del Centre d’Assistència Primària del nucli urbà i del barri de Can Vilalba que l'han fet possible".

"Vull felicitar i agrair personalment, tot l’esforç que s’ha fet perquè es pugui reobrir aquest servei i que esdevingui de proximitat. Nosaltres estem molt contents de la feina feta i també de la responsabilitat que suposa obrir un consultori per fer un ús responsable dels serveis que d’allà s’ofereixen.”

 

Xavier Serret, president de l'Àrea de Salut Pública i Medi Ambient

“La notícia és excel·lent, no només pels veïns i veïnes de Santa Maria de Vilalba sinó també per tots els usuaris de la zona nord, que comparteixen tant Santa Maria com Can Vilalba, per aquest gran esforç que s’ha fet tant per l’administració de la Generalitat com des de l’Ajuntament, perquè és quelcom psicològic, una mena de retorn a la normalitat, d’allò que es va vire dos anys enrere, abans de la pandèmia. A poc a poc estem recuperant tots els espais sanitaris del nostre municipi i això ens ha de fer a tots molt contents i feliços perquè ha estat una feina conjunta, treballada que ha costat i aquest dijous ho celebrem amb aquesta nova reobertura.”

 

Josep Alins, director de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera

“És molt positiu per la població d’Abrera que recuperi els recursos que tenia prepandèmia. És molt important per nosaltres treballar amb les millors condicions possibles i pensem que, en aquest moment, podem tornar a donar aquest servei que la població demanda i que realment és estrictament necessari. Això ajudarà a fer que millori l’accessibilitat sobretot a la població que està a Santa Maria de Vilalba, Les Carpes i El Suro.”

“Hi ha hagut un gran esforç per part de l’Ajuntament per ajudar a l’obertura d’aquest espai i pensem que la gent ho valorarà quan li calgui. Si alguna cosa ens ha portat la pandèmia és a aprendre a utilitzar altres mitjans no estrictament assistencials que serien els de presència al centre i encara ha de predominar aquesta opció.”

 

Bárbara Amor, adjunta de direcció de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera

“S’ha de valorar molt positivament que tornin a tenir allà el seu centre per poder fer el seu seguiment. La pandèmia ja queda enrere, estem en el present i hem de seguir endavant.”

“El  missatge que li donaria als veïns i veïnes de Santa Maria és que ja tenen el seu centre de salut obert, i que seguim treballant per donar qualitat al servei. Hem passat un temps malament, però amb l’esforç de tots i de totes les administracions tornarem a ser professionals de referència, com ja som.”

 

 • Per a més informació, podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dijous 3 de novembre amb l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, el president de l'Àrea de Salut Pública i Medi Ambient a l'Ajuntament d'Abrera, Xavier Serret, el director de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera, Josep Alins, i l'adjunta de direcció, Bárbara Amor, fent clic aquí o a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Entrevista a Ràdio Abrera sobre la reobertura del consultori de Santa Maria de Vilalba

  

 

EAP a Santa Maria de Vilalba (c. del Castell Voltrera, 5)

 • Lloc: c. del Castell Voltrera, 5
 • Horari: dimarts de 8 h a 13 h i dijous de 15 h a 20 h
 • Per concertar visites:

Reapertura del consultori de Santa Maria de Vilalba

 

Nous serveis a l'atenció primària a Abrera per vetllar per la salut de la ciutadania: a banda del metge/essa i infermer/a de referència, ara hi ha un referent administratiu, de benestar emocional i nutricionista. I properament s'incorporarà un higienista d'odontologia i fisioterapeuta.

 

 

Segons han explicat el director de l'Equip d'Atenció Primària d'Abrera, Josep Alins, i l'adjunta de direcció, Bárbara Amor, els veïns i veïnes d'Abrera disposen d'un metge i una infermera de referència, i ara "es posarà en marxa un referent per a tasques administratives, per tal de no saturar les agendes dels professionals sanitaris amb aquestes qüestions". L'objectiu d'aquesta mesura és "donar un servei més personalitzat als ciutadans i fer un seguiment de la seva patologia o les seves gesions, ja que la nostra missió és vetllar per la salut de tots els ciutadans". 

En aquesta línia, recentment s'ha incorporat noves figures en l'àmbit de l'atenció primària com són el referent de benestar emocional i una nutricionista, i properament hi ha prevista la incorporació d'un higienista d'odontologia i fisioterapeutes. Es tracta de figures que fins ara estan localitzades a l'ambulatori del nucli urbà, però "la idea és que es puguin bellugar a altres territoris i donar aquesta atenció de qualitat que l'usuari necessita”.

 

 

L'Ajuntament continua treballant per a la millora de l'atenció sanitària al nostre municipi i impulsar la construcció d'un nou espai sanitari que necessiten els professionals de la salut i els veïns i veïnes d'Abrera.

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera, l'alcalde Jesús Naharro ha destacat que "la següent parada que hem de fer com a municipi és la concreció d’un calendari per fer la concessió de l’espai per tal de construir l'equipament sanitari que necessita el nostre municipi. En això també estem treballant de valent, amb una sintonia molt potent amb el Govern de la Generalitat i amb el Departament de Salut, per impulsar l’espai que necessitem al nostre municipi i que tant ens demanen i mereixen els nostres professionals que treballen al Centre d’Assistència Primària, els quals han de tenir un espai de futur que pugui acollir les necessitats actuals i futures que tenen amb els nostres veïns i veïnes.” 

Per la seva part, el president de l'Àrea de Salut Pública i Medi Ambient del nostre ajuntament, Xavier Serret, també ha destacat que "estem treballant per aconseguir la reivindicació per part de l’equip de salut del municipi, per tenir un espai que sigui adient i adequat per una atenció de la salut primària en unes condicions correctes, en la mateixa línia que ens movíem en unes reivindicacions dels nostres veïns dels barris del nord per tal de poder tenir accés novament aquest consultori de Santa Maria". Serret també ha apuntat que es tracta "d'una població que té un problema important d’envelliment i uns problemes de mobilitat força importants, i poder donar aquest servei a prop de casa seva és un fet que afavoreix la salut de tothom".

 

Atenció sanitària a Abrera: els i les professionals dels equips d’atenció primària ofereixen a la població atenció sanitària de proximitat. En aquests moments, a Abrera tenim tres centres que són competència de la Generalitat de Catalunya.

 Els equips d'atenció primària (EAP) són el conjunt de professionals que atenen la població d'una determinada àrea bàsica de salut (ABS) en els centres d'atenció primària (CAP) i els consultoris locals. En el cas d'Abrera, tenim tres centres, que són competència de la Generalitat de Catalunya. A continuació us oferim tota la informació al respecte: 

 

Professionals del Centre d'Atenció Primària d'Abrera.jpg

 

 

EAP del centre urbà (c. de Manresa,  9 -15 baixos)

  • Lloc: c. de Manresa, 9-15 baixos
  • Horari: de dilluns a divendres, de 8 h a 20 h.
  • Telèfon d’atenció, T. 93 770 25 61
  • Per concertar visites: T. 93 326 89 01
  • Per Internet, a l'espai de programació de visites del web de CatSalut fent clic aquí.

 

Servei de pediatria (Centre Polivalent - pl. del Rebato, 1)

 • Lloc: Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1)
 • Horari: de dilluns a divendres de 8 h a 20 h
 • Per concertar visites: 93 001 27 40
 • Per Internet, a l'espai de programació de visites del web de CatSalut fent clic aquí.

 

EAP a Can Vilalba (Avinguda de la Circumval·lació, 5)

  • Lloc: Av. de la Circumval.lació, 5
  • Horari: dilluns, dimarts, dimecres i divendres 8:00 a 13:30 h i els dijous a la tarda de 14:30 h a 20:00 h
  • Per concertar visites: T. 93 326 89 01 - T. 93 770 49 39

 

 

Els dissabtes, diumenges i festius cal adreçar-se al CAP d’Esparreguera (de 8 h a 20 h). Fóra d'aquest horari: truqueu al 061 CatSalut Respon o adreceu-vos al CUAP la Solana de Sant Andreu de la Barca o a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (de 20 h a 8 h)

                                                                                                                        

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00