Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • 0393 parcmontserrat
 • Signem el conveni del Parc Rural del Montserrat
 • Signem el conveni del Parc Rural del Montserrat

  + 10

 • Signem el conveni del Parc Rural del Montserrat
 • Signem el conveni del Parc Rural del Montserrat
 • Signem el conveni del Parc Rural del Montserrat
 • Signem el conveni del Parc Rural del Montserrat
 • Signem el conveni del Parc Rural del Montserrat
 • 0644 parcmontserrat
 • 0637 parcmontserrat
 • 0391 parcmontserrat
 • 0167 parcmontserrat
 • 0166 parcmontserrat

MEDI AMBIENT

2/2/2018

Abrera, juntament amb 15 municipis i la Diputació, signen el conveni del Parc Rural del Montserrat

La sala de la Façana del monestir de Montserrat ha acollit, aquest divendres 2 de febrer al migdia, l’acte de constitució del Parc Rural del Montserrat, un projecte promogut per 16 municipis dels entorn de la Muntanya de Montserrat, entre ells Abrera, amb la Diputació de Barcelona per desenvolupar l’activitat productiva econòmica agrícola, ramadera i forestal en aquest territori.

L’acte ha anat a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, juntament amb l’abat de Montserrat, Josep  Maria Soler, i el president executiu del Patronat de la Muntanya de Montserrat, Joan Rigol, i ha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació, Dionís Guiteras, i els alcaldes i alcaldesses dels 16 municipis participants en el projecte.

L’alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha encapçalat la representació abrerenca, acompanyat del regidor de Medi Ambient, Xavier Serret, i l'ex regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament d'Abrera, Martí Sucarrats.

Valoració molt positiva

Els alcaldes i alcaldesses dels 16 municipis han signat el conveni del Parc Rural del Montserrat. El primer en fer-ho ha estat el nostre alcalde, Jesús Naharro. "Des de l'Ajuntament d'Abrera fem una valoració molt positiva. Per fi hem signat aquest conveni, que ens permetrà donar a conèixer els nostres productes agrícoles i ramaders i potenciar el turisme. Estem molt contents d'encentar aquest camí", ha explicat l'alcalde.

Pel regidor de Medi Ambient, Xavier Serret, el conveni del Parc Rural del Montserrat "és una oportunitat que no podem deixar passar. Per fi ha arribat el dia després de tants anys de feina". En aquest sentit, l'ex regidor Martí Sucarrats ha assenyalat que "l'Ajuntament d'Abrera ja va donar suport a aquesta iniciativa l'any 2005, quan es va signar el primer document". (Podeu sentir les seves declaracions a la part inferior d'aquesta pàgina).

 

Paisatge mediterrani

Els 16 municipis que integren el Parc Rural són: Abrera, el Bruc, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Castellolí, Collbató, Esparreguera, Marganell, Monistrol de Montserrat, Olesa de Montserrat, Rellinars, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

Aquest territori té com a conreu destacat l’olivera, que juntament amb els conreus herbacis, la vinya, els fruiters i el bosc, configuren un paisatge típicament mediterrani on l’activitat ramadera esdevé, a més d’una activitat econòmica i una eina per a la gestió silvopastoril, sense oblidar productes com la mel o l'horta, així com productes artesanals com el mató, el formatge, l'oli i el vi, entre d'altres.

L’objectiu del Parc Rural del Montserrat és sumar complicitats per a posar en valor l’activitat agrària d’un territori rural. També engegar actuacions encaminades a valoritzar i diferenciar els productes agraris produïts en aquest territori i facilitar la incorporació de nous emprenedors pagesos i elaboradors artesans, mitjançant un banc de terres i un espai de test. També aposta per la consolidació dels boscos de pastura amb la doble finalitat d’incrementar l’activitat silvopastoral amb ramats i per la prevenció d’incendis forestals, així com en donar a conèixer i apropar els ciutadans a aquest entorn rural privilegiat dels entorns de la muntanya de Montserrat.


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00