Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • L'OMIC assessorarà els veïns afectats per les ‘clàusules sòl’

CONSUM

26/1/2018

L'OMIC d'Abrera va atendre el 2017 un total de 219 persones i va gestionar 69 reclamacions

Durant el 2017 l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Abrera éva atendre un total de 219 persones i va gestionar 69 reclamacions. Un 61% de les persones ateses van ser dones, i un 39% homes. El 67,6% de les persones que es van dirigir al servei ho van fet per realitzar consultes o demanar assessorament en algun assumpte de consum. Un 27,9% es van dirigir al servei per realitzar una reclamació concreta vers alguna empresa. Un 2,7% per denunciar algun incompliment en matèria de defensa de consum, i un 1,8% per deixar constància de queixes per alguna mala prestació de servei, sense reclamar cap compensació.

Resolució dels casos tramitats

En números absoluts, el 2017 es van realitzar 69 mediacions amb empreses, i d’aquestes s’han arxivat 60. De les 60 mediacions arxivades un 43,3% ha acabat amb un resultat favorable als interessos de la ciutadania.

En un 20% dels casos no va ser possible arribar a un acord, i les característiques del cas no va fer possible derivar-lo a cap altre organisme, restant oberta només la via judicial com a solució.

Un 15% dels casos van ser arxivats per desistiment de la persona consumidora, o manca de resposta d’aquest a alguna notificació de l’OMIC per seguir amb la tramitació del cas. I un 21,5% dels casos van sortir de l’OMIC cap a altres organismes competents, com la Junta Arbitral de Consum de Catalunya.

 

Més consultes

El percentatge de consultes creix des de fa 3 anys, un dels objectius que des de fa temps ens marquem des de l’OMIC d’Abrera. Des de l’emissora municipal Ràdio Abrera amb la qual col·laborem, incidim en l’assessorament previ, que pot evitar la necessitat d’una reclamació.

Fa 3 o 4 anys el percentatge de reclamacions era pràcticament el 50% de les visites que rebia l’OMIC. Actualment, és d’un 27,9%. Aquesta dada implica un èxit en la tasca d’assessorament i informació prèvia de les persones consumidores, que poden autogestionar de forma més responsable les seves relacions de consum.

Consultes per temes


El sector bancari va ser el gran protagonista de 2017, des de que a principis d’any el govern va aprovar el procediment de reclamació a les entitats pels afectats de clàusula terra. Amb un 25% de les consultes per primer cop va encapçalar el sector de consum amb més casos.
Les telecomunicacions van baixar la seva importància com a sector preponderant al municipi i van suposar un 18,7% dels casos. El sector energètic, i especialment l’elèctric, va centrar el 11,9% de les consultes i reclamacions, acompanyat del 1,8% del gas. Els casos relacionats amb comerç van suposar un 8,2% i es manté en una importància similar a anys anteriors. Les assegurances van centrar el 7,6% de les reclamacions.

Novetats  2018

Des de l'Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Abrera s'ha iniciat el 2018 amb novetats importants ja que ha canviat el dia d’atenció al públic i s'ha ampliat els horaris. Així, s'aten els veïns i veïnes d’Abrera els dimecres d’11 h a 13 h i de 16.30h a 18.30 h.

L’OMIC d’Abrera està ubicada a les dependències del Departament de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament d’Abrera, a la primera planta del Mercat Municipal (Rambla del Torrentet 16), on s’han d’adreçar totes aquelles persones que vulguin sol·licitar cita prèvia al servei. També poden trucar al 93 770 01 02. Val a dir que també s'ha habilitat un correu electrònic per poder realitzar consultes:  consum@ajuntamentabrera.cat


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00