Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera del 21 de juliol de 2022

RÀDIO ABRERA

22/7/2022

Torna a escoltar el Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 21 de juliol, que ha tornat a ser presencial, a la nostra programació "A la carta"


Aquest dijous 21 de juliol, a partir de le 19 hores, s'ha celebrat una sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera que, després de dos anys de plens telemàtics com a mesura de prevenció a causa de la pandèmia de la Covid-19, ha tornat al seu format presencial habitual Com sempre, la retransmissió del ple es va poder seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. 

Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació us fem un resum dels punts que es van debatre a la sessió:

  

A continuació, des dels Serveis Informatius de Ràdio Abrera, us fem un resum dels punts de l’ordre del dia que es van debatre a la sessió, que va comptar amb les absències del regidor del PSC Albert Roca i el regidor d'Esquerra Republicana, Xavier Serret:

En primer lloc es va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió anterior ordinària de data de 26 de maig, així com la pròrroga del Conveni de col·laboració amb l’Institut Voltrera per a l’ús social de les instal·lacions del centre durant el període 2022-2025 per a la realització d’activitats educatives, culturals, artístiques, esportives o altres de caràcter social.

També es va fer l’aprovació inicial del projecte de les obres de reforma de la sala municipal Pere Torres amb un pressupost d'execució estimat de gairebé 263.000 euros, que va comptar amb 11 vots a favor de l'equip de govern, 10 del PSC i 1 d'Esquerra Republicana, i 4 abstencions dels grups de l'oposició, dels quals 2 d'Alternativa d'Abrera, 1 d'Abrera en Comú i 1 de Ciutadans.

Pel que fa als festius locals d’Abrera per a l’any 2023, es van aprovar per unanimitat el dilluns 5 de juny, festivitat de la segona pasqua, i el dijous 29 de juny, diada de Sant Pere.

Continuant amb el repàs dels punts de l’ordre del dia del ple ordinari de l’Ajuntament d’Abrera celebrat aquest dijous 21 de juliol es va proposar al ple la delegació de competències en matèria de recollida selectiva de les fraccions d’envasos lleugers, paper, cartró i vidre al Consell Comarcal del Baix Llobregat a través d’un conveni, que es va aprovar amb 12 vots a favor i el suport de 10 vots del PSC, 1 d'Esquerra Republicana i 1 de Ciutadans, i 3 abstencions dels 2 regidors d'Alternativa d'Abrera i el regidor d'Abrera en Comú.

Un altre punt va ser l’adhesió d’Abrera a la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, concretament del jaciment arqueològic de les trinxeres de la Guerra Civil a Abrera, declarades Bé Cultural d'Interès Local, i del Cementiri Vell d’Abrera, que es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

D'altra banda, es va aprovar una modificació de la plantilla de personal de l’any 2022 per a la transformació de la plaça de tècnic/tècnica de gestió amb els vots a favor dels grups del govern i les abstencions dels grups de l'oposició.

La constitució i cessió del dret de superfície de part de diverses finques d’una superfície conjunta de 71.375 metres quadrats a favor de l’Agència Catalana de l’Aigua perquè aquest organisme executi les actuacions contingudes en el “Projecte de mesures compensatòries requerides per a la millora de la capacitat hidràulica del nou col·lector de salmorres en l’àmbit del Baix Llobregat, als termes municipals d’Olesa de Montserrat, Esparraguera, Abrera i Martorell”, es va aprovar amb 11 vots a favor dels grups del govern, 10 del PSC i 1 d'Esquerra, 2 abstencions del s regidors d'Abrera en Comú i Ciutadans, i 2 vots en contra dels dos representants d'Alternativa d'Abrera.

 I també es va aprovar una modificació de crèdit al Pressupost General per a l’exercici de 2022 per crèdits extraordinaris i suplements de crèdit finançats amb baixes de crèdit i romanent líquid de tresoreria, per import total de sis-cents dos mil euros  amb els vots favor dels grups de govern, PSC i Esquerra Republicana, l'abstenció de Ciutadans, i el vot en contra d'Abrera en Comú i Alternativa d'Abrera.

A l’apartat de mocions, els grups municipals d’Abrera en Comú i Alternativa d'Abrera van presentat una per a la gravació i difusió de les sessions plenàries, que es va aprovar per unanimitat després d'incorporar una esmena del govern municipal, per estudiar les necessitats tècniques i econòmiques de la filmació del ple municipal i el seu encaix en el reglament de participació dels grups municipals als mitjans de comunicació municipal que s'està treballant en aquests moments.

I també es va aprovar per unanimitat la moció presentada pels grups del govern, PSC i Esquerra Republicana, en defensa dels Jutjats de Pau, i reivindicar la rellevant funció de justícia de proximitat que exerceixen en l’àmbit municipal, que evita la demora dels conflictes veïnals i agilitza i alleugera la mateixa administració de justícia.

A més, al ple d’aquest dijous també ha renunciat al seu càrrec el regidor d’Alternativa d’Abrera, Miquel Carrión, que es va emocionar en la seva intervenció de comiat. Tots els grups municipals van posar de manifest el seu agraïment per la tascar realitzada durant aquests anys a la corporació, i va rebre un fort aplaudiment per part de totes les persones assistents al saló de plens.

I a l’activitat de control, s’ha donat compte dels informes trimestrals i morositat, d’execució, de la dació en compte del Pla anual de control financer de l’exercici 2022, i de la relació de decrets i acords de les Juntes de Govern dels mesos de maig i juny de 2022. Finalment, la sessió va comptar amb el el torn de precs i preguntes dels grups de l’oposició i del públic assistent.

 

Com sempre, la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. La propera setmana, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera tractarem amb més detall els punts més destacats debatuts ahir dijous 21 de juliol  al ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00