Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Escola Bressol Municipal Món Petit
 • Escola Bressol Món Petit
 • Llar d'Infants Quitxalla

  + 1

 • Quitxalla. Llar d'infants. Abrera

EDUCACIÓ

9/5/2022

Avui dilluns 9 de maig comença el període de preinscripció pel curs 2022-2023 a l'Escola Bressol Municipal Món Petit i a la Llar d'Infants Quitxalla d'Abrera


Les famílies interessades a matricular els seus fills o filles en l'Escola Bressol Municipal Món Petit o a la Llar d'Infants Quitxalla d'Abrera per al curs 2022-2023 ho poden fer des d'avui dilluns 9 de maig i fins el divendres 20 de maig en el marc del procés de preinscripció pel curs 2022-2023.  Segons el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, aquest inicia la gratuïtat per a les famílies de l’escolarització de l’Infantil 2 (I2 = P2) de cara al proper curs 2022-2023.

Tota la informació s’anirà publicant al Servei d’Educació d'aquesta pàgina web municipal (calendari del procés de preinscripció i matrícula, criteris de prioritat, documentació a presentar...), que podeu consultar fent clic aquí. També podeu escoltar L'Entrevista del Dia de Ràdio Abrera del dimarts 3 de maig amb les directores de l'Escola Bressol Municipal Món Petit i la Llar d'Infants Quitllaxa d'Abrera als enllaços que tobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació us detallem tota la informació del procés:

 

Escola Bressol Municipal Món Petit

 

El dilluns 3 de maig, dimarts 4 de maig i dijous 5 de maig l'Escola Bressol Municipal Món Petit va organitzar reunions informatives telemàtiques i presencials per donar a conèixer el projecte educatiu, l’equip, els espais i els serveis. La regidora d'Educació, Giulia Mirto, ha destacat que "sempre és molt important escollir el centre on els fills i filles iniciaran la seva experiència acadèmica i a formar-se com a persones; i és per això que aquest curs, després de la situació generada per la Covid en què portàvem dos anys fent les portes obertes virtuals, finalment, hem pogut obrir la nostra escola bressol a les famílies perquè la puguin visitar. És important a més de poder veure les instal·lacions, amb totes les adaptacions que n’hem fet darrerament i amb les facilitats que té la nostra escola bressol com és la cuina o el jardí, espais que permeten que el projecte educatiu es vegi complimentat amb aquestes facilitats de proximitat; també és important poder conèixer l’equip de professionals que treballen dia a dia amb la nostra infància de manera professional i amb una gran vocació". Podeu visualitzar el vídeo - presentació de l'Escola Bressol Municipal Món Petit fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina.

Quan haig de fer la preinscripció (sol·licitud de plaça)?

 • Entre el dilluns 9 i el divendres 20 de maig (ambdós inclosos).
 • Consulteu l'oferta de places de l'Escola Bressol Municipal (EBM) pel curs 2022 - 2023 fent clic aquí


Com funciona la preinscripció?

El tràmit s’haurà de fer de forma presencial.

 • Tota la informació estarà en aquest web municipal, en la pàgina del Servei d'Educació fent clic aquí.
 • Les famílies hauran d’omplir la sol·licitud en el mateix centre i adjuntar còpia de la documentació necessària 
 • Petició d’hora per fer la preinscripció trucant al centre o a través de correu electrònic.

 

Quina documentació és necessària presentar juntament amb la sol·licitud?

 • Qüestionari complementari on s’assenyalaran els serveis escollits.
 • Còpia del DNI vigent de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a o guardador/a de fet) o si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport. Si es tracta d’estrangers comunitaris, document d’identitat del país d’origen.
 • Còpia del llibre de família (pàgines on consten pare/mare, tutor/a o guardador/a i l’infant a escolaritzar) o altres documents relatius a la filiació.
 • Còpia de la Targeta sanitària individual (TSI).
 • Altres documents acreditatius dels criteris al·legats a la sol·licitud de preinscripció.
 • Informació preinscripció i matrícula curs 2022-2023 feu clic aquí.
 • Normativa preinscripció i matrícula curs 2022 - 2023 feu clic aquí.
 • Qüestionari complementari a la solicitud 2022- 2023 feu clic aquí.

 

Quines mesures cal prendre en la preinscripció presencial?

 • Al centre hi ha d’anar preferiblement només una persona per fer la preinscripció i sense l’infant. El centre serà un lloc segur perquè s’haurà netejat prèviament i es netegen diàriament els espais utilitzats, es ventilen de manera periòdica les instal·lacions, i s'utilitza gel hidroalcohòlic.
 • Caldrà seguir les instruccions dels personal del centre per accedir i sortir de l’edifici, i esperar a l’exterior les indicacions per poder accedir-hi, sempre respectant la distància de seguretat (2m).

Com sabré els resultats del procés de preinscripció?
Les publicacions amb els resultats del procés de preinscripció (llistes de sol·licituds amb la puntuació, llistes d’admesos, etc.) es podran consultar en aquest web municipal, en la pàgina del Servei d'Educació fent clic aquí. No es penjaran físicament al centre.

 

Dates preinscripció: Del dilluns 9 al divendres 20 de maig

Dates matrícula: Del dijous 16 al dimecres 22 de juny

Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació provisional: Dimecres 1 de juny

Termini per presentar una reclamació a la puntuació provisional (presencial amb cita prèvia): Del dijous 2 al dimecres 8 de juny 

Sorteig públic en cas d’empat (a les 10 h a la Casa de Cultura): Dilluns 13 de juny 

Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació definitiva dels infants admesos i, si escau, de la llista d’espera: Dimecres 15 de juny

Període de matrícula (presencial amb cita prèvia): Del dijous 16 al dimecres 22 de juny

 

Quins són els canvis en Infanti 2 (I2)?

En el proper curs 2022-2023, les famílies d’infants matriculats a I2 (P2) hauran d’assumir l’import dels serveis complementaris (menjador, berenar i acollida) que sol·licitin en el qüestionari on s’han d’assenyalar tots els serveis escollits.  La Generalitat de Catalunya únicament assumirà el servei educatiu (horari lectiu jornada completa, horari lectiu mitja jornada matí o horari lectiu mitja jornada tarda). Per tant, la família, tot i que assenyali el servei en el qüestionari conforme el sol·licita, no l’haurà de pagar. El cost d’un infant a l’Escola Bressol s’estima en aprox. 4.800,00 €/infant/curs. Per tant, tot el que no paga la família ni la Generalitat de Catalunya, ho assumeix l’Ajuntament d’Abrera. 


Llar d'Infants Quitxalla
(c. de la Purlom, 12)

La Llar d'Infants Quitxalla del nostre municipi durà a terme jornades de portes obertes del dilluns 9 de maig al divendres 20 de maig. Per assistir-hi caldrà trucar per telèfon i demanar hora al T. 93 773 81 38. També us podeu posar en contacte amb el centre mitjançant el seu perfil a la xarxa social Instagram @llardinfantsquitxallaabrera El procés de preinscripció també es realitza directament al centre. Per això, les famílies han de contactar amb el centre privat trucant per telèfon al T. 93 773 81 38 o consultant la seva xarxa social a Instagram @llardinfantsquitxallaabrera. Podeu visualitzar el vídeo - presentació de la Llar d'Infants Quitxalla fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina. 

 

Més informació:

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00