Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • A Abrera aquest estiu donem sang i vida!
 • Més de 60 persones han donat sang a la campanya de donació "Dona sang i posa’t més content que unes pasqües" d'aquest dimecres 13 d'abril. Gràcies, Abrera!
 • Més de 60 persones han donat sang a la campanya de donació "Dona sang i posa’t més content que unes pasqües" d'aquest dimecres 13 d'abril. Gràcies, Abrera!

  + 2

 • Més de 60 persones han donat sang a la campanya de donació "Dona sang i posa’t més content que unes pasqües" d'aquest dimecres 13 d'abril. Gràcies, Abrera!
 • Aquesta pasqua et necessitem. Dona sang! Nova campanya de donació de sang a la Casa de Cultura, el dimecres 13 d'abril

SALUT PÚBLICA I BENESTAR

14/4/2022

Més de 60 persones han donat sang a la campanya de donació "Dona sang i posa’t més content que unes pasqües" d'aquest dimecres 13 d'abril a Abrera


La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits es va instal·lar el dimecres 13 d'abril a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h. Un total de 64 persones han donat sang. D'aquestes, 2 ho feien per primera vegada. Amb aquestes donacions es podran beneficiar 192 pacients. Les persones interessades havien d'apuntar-se prèviament al web del Banc de Sang (fent clic aquí). 


Des del Banc de Sang i Teixits es fa una crida a la donació abans dels festius de Setmana Santa. En aquestes dates festives, menys persones vénen a donar i per això, és important reforçar les reserves durant les setmanes prèvies.

 

Un total de 64 persones han donat sang. D'aquestes, 2 ho feien per primera vegada. Amb aquestes donacions es podran beneficiar 192 pacients

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. Calen 1100 donacions diàries per fer front a les necessitats dels pacients. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans. Els motius més freqüents pels quals un pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.

 

Des del Banc de Sang i Teixits informen que els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat i calen 1100 donacions diàries per fer front a les necessitats dels pacients  

Pasqua als punts de donació

Durant aquests dies de Setmana Santa, a tots els punts de donació, hi haurà ous de xocolata per als i les donants, amb la finalitat d'agrair el seu gest solidari. 

 

Mesures preventives enfront de la Covid-19

El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per la prevenció de la Covid-19. Els i les donants s'han de rentar les mans, tenen a la seva disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, que es pot portar omplert de casa. També es pren la temperatura de totes i tots els i les donants, i és obligatori l'ús de guants i mascareta, entre d’altres.

 

Els i les donants han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any, mentre que els homes un màxim de quatre i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Com a mesura de seguretat, abans de la donació, es fa una entrevista mèdica en què es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

 

Si has patit la Covid, hauràs d’esperar 14 dies per poder donar des de la fi dels símptomes. Si has estat en contacte amb algú que hagi tingut la Covid, però estàs vacunat amb la pauta completa i no tens símptomes, pots donar sang amb normalitat.


La vacunació contra la Covid no impedeix donar sang o plasma. Tot i això, si tens algun efecte secundari com febre o malestar general, hauràs d'esperar 2 setmanes.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00