Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera retransmitrà en directe el ple telemàtic de l'Ajuntament d'Abrera

RÀDIO ABRERA

1/4/2022

Torna a escoltar el Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 31 de març a la nostra programació "A la carta"


Aquest dijous 31 de gener a partir de le 19 hores, s'ha celebrat una sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera mitjançant videoconferència com a mesura de prevenció de la Covid-19. Com sempre, la retransmissió del ple la vau poder seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. 

Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. A continuació us fem un resum dels punts que es van debatre a la sessió:

 

Ahir dijous 31 de març es va celebrar la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera mitjançant videoconferència com a mesura de prevenció de la Covid-19, que com sempre us vam oferir en directe a Ràdio Abrera. A continuació repassem els punts de l’ordre del dia que es van debatre:

 

La sessió es va iniciar amb la lectura del manifest institucional del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a càrrec de la presidenta de l'Associació Abrera contra la violència de gènere Anna Diaz. Tot seguit es va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió anterior ordinària de data 27 de gener i la nova delimitació entre els termes municipals de Viladecavalls i d’Abrera. També es va ratificar amb el suport de tots els grups el Decret d’Alcaldia pel qual s’accepta l’adhesió al nou pacte de les Alcaldies Europa pel Clima i l’Energia que contempla la redacció d'un Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima, i l’adhesió als dictàmens del Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat.

 

Al ple d'ahir també es va aprovar una modificació de la plantilla de personal de l’exercici de 2022 per amortització de diverses places de personal funcionari i laboral, creació de places i modificacions de jornades amb 13 vots a favor dels grups del govern, 11 del PSC i 2 d'Esquerra Republicana, i 4 abstencions dels 2 regidors d'Alternativa d'Abrera, el regidor d'Abrera en Comú i al regidora de Ciuadans. I es va aprovar, en aquest cas per unanimitat, una compatibilitat d’activitat privada formativa d'un treballador de la corporació.

 

En l'àmbit de serveis econòmics, es va aprovar la primera modificació del Pressupost General per a l'exercici de 2022 per crèdits extraordinaris i suplements de crèdit, finançats amb romanent líquid de tresoreria, per un import total de dos milions tres-cents dos mil cent setanta-dos euros que es va aprovar amb el suport dels 13 regidors i regidores del govern municipal, 11 del PSC i 2 d'Esquerra Republicana, 1 abstenció del grup de Ciutadans i 3 vots en contra dels  2 regidors d'Alternativa d'Abrera i 1 del regidor d'Abrera en Comú.

 

La modificació de l'Ordenança fiscal núm. 5 reguladora de l'impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa als efectes d’adaptar-la a la legislació vigent, la plusvàlua, es va aprovar per unanimitat igual que la esmena que prèviament es va incorporar per urgència. També es va aprovar la rectificació de l’Inventari general consolidat de béns i drets de l’Ajuntament d’Abrera a data 31 de desembre de 2020 amb el suport de tots els grups a excepció de l'abstenció del regidor d'Abrera en Comú.

 

L’ordre del dia del ple de dijous també va incloure l’aprovació inicial de l’Ordenança reguladora de la prestació relativa al servei municipal de transport urbà col·lectiu de viatgers amb autobús que es va aprovar amb el suport dels 13 regidors i regidores del govern municipal, 11 del PSC i 2 d'Esquerra Republicana, 1 abstenció del grup municipal de Ciutadans i 3 vots en contra dels  2 regidors d'Alternativa d'Abrera i del regidor d'Abrera en Comú.

 

Les bases específiques per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva a entitats que realitzin activitats i programes relacionades amb la promoció de la salut a Abrera es va aprovar amb el suport dels grups del govern, PSC i Esquerra i també del grup de Ciutadans, i les abstencions d'Alternativa d'Abrera i Abrera en Comú. Mentre que les bases que regiran els ajuts a la contractació laboral, dins del fons de prestació "Plans Locals d'Ocupació", en el marc de la convocatòria del Catàleg 2022 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023, Diputació de Barcelona, es van aprovar per unanimitat.

 

A l’apartat de mocions els grups municipals d’Abrera en Comú i Alternativa d'Abrera van presentar una conjunta per denunciar el deteriorament de l'atenció als clients de serveis bancaris i d'adhesió a la xarxa de serveis bancaris públics. En primer lloc, es va aprovar per unanimitat la incorporació de diverses esmenes proposades pel govern municipal. I la moció, que finalment va portar per títol "Mesures contra l'exclusió financera i de denúncia pel deteriorament de l'atenció a la clientela dels serveis bancaris, i es va presentar de forma conjunta pels grups municipals d’Abrera en Comú, Alternativa d'Abrera, PSC i Esquerra Republicana  també es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals.

 

Finalment, a l’apartat d’activitat de control es va donar compte dels informes de morositat de 2021, de la liquidació del Pressupost General per a l'exercici de 2021 i de la relació de decrets i de la relació dels acords de les Juntes de Govern de gener i febrer de 2022. I la darrera part de la sessió va estar dedicada, com és habitual, al torn de precs i preguntes per part dels grups municipals de l'oposició al govern municipal.

 

Degut a la situació sanitària, recordem, el Ple es va celebrar per videoconferència i no a la Sala de Plens de la Casa Consistorial i la ciutadania va poder formular precs i preguntes al ple per correu electrònic fins a 48 hores abans de la celebració de la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera. 

 

Com sempre, la sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera la vam retransmetre en directe per Ràdio Abrera, a través del 107.9 de la FM, a www.radioabrera.cat i a través de la nostra aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. Podeu recuperar el podcast de la sessió íntegra a la nostra programació "A la carta" a la web i a l'app. La propera setmana, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera tractarem amb més detall els punts més destacats debatuts ahir dijous 27 de gener al ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Abrera. Podeu accedir al podcast de totes les sessions plenàries fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00