Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Gaudim de la jornada d'anellament e SEO/BirdLife, a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 • Gaudim de la jornada d'anellament de SEO/BirdLife a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 • Gaudim de la jornada d'anellament e SEO/BirdLife, a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre

  + 2

 • Gaudim de la jornada d'anellament e SEO/BirdLife, a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 • Jornada anellament d'ocells a Abrera

MEDI AMBIENT

19/11/2021

La darrera jornada d'anellament d'ocells de SEO/BirdLife a Santa Maria de Vilalba permet permet fer el seguitment de diverses espècies que es troben al municipi


El diumenge 14 de novembre vam poder conèixer una mica més els ocells que hi ha al nostre entorn amb l'activitat organitzada per SEO/BirdLife, amb el suport de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Abrera, en la qual les persones que van participar-hi van aprendre una mica sobre ocells i els podreu veure i gaudir de prop. A causa de les mesures de prevenció de la Covid-19, l'activitat es va fer en grups reduïts i amb cita prèvia.

La jornada oberta d’anellament d’ocells que es va fer a Sant Maria de Vilalba va ser molt entretinguda. La canalla, les mares i els pares, s’ho van passar molt bé! Es van anellar diverses espècies d’ocells, com el pit-roig, el tallarol de casquet, la mallerenga blava i la mallerenga petita. El regidor de Medi Ambient, Xavier Serret, ha destacat que a l'Ajuntament "seguim potenciant el coneixement del nostre entorn natural en l'àmbit científic i, sobretot, el que més ens interessa, a nivell divulgatiu entre els més petits del nostre municipi, els nens i les nenes d'Abrera". Consulteu seguidament les seves respectives fitxes ornitològiques: 

 

Les dades d’aquesta i altres jornades d’anellament d’ocells que es porten a terme al nostre municipi integren una xarxa a escala europea que permet acompanyar, any rere any, els moviments dels ocells durant els seus desplaçaments, sobretot durant la primavera i la tardor.  Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera i SEO/BirdLife - Catalunya durem a terme més jornades participatives com la del diumenge a Santa Maria de Vilalba, enguany i al començament de 2022. 

                                             Seguiment de les poblacions d'aus d'Abrera

Ees de fa prop de 20 anys la Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife) efectua tasques de seguiment de les poblacions d’aus a Sant Hilari i a Can Morral del Riu amb el suport de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Abrera. Al llarg d’aquests anys s’han detectat nombroses espècies d’aus amenaçades a la zona riberenca d’Abrera i el seu entorn, entre les quals hi ha l’agró blanc (Egretta alba), l’agró roig (Ardea purpurea), l’àguila calçada (Hieraaetus pennatus), l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata) i el botxí (Lanius meridionalis). 

A més, SEO/BirdLife manté una estació d’anellament científic d’ocells a Sant Hilari, que és una de les més antigues de Catalunya (funcionant de forma continuada). Aquesta estació d’anellament realitza les seves tasques amb una periodicitat mensual, a banda de les feines de seguiment de les poblacions d’ocells, amb ornitòlegs i voluntaris i voluntàries lligats/des a aquesta societat de conservació i recerca.

 Gràcies a aquestes tasques, hem pogut conèixer millor la importància de l’espai natural riberenc d’Abrera en el context dels ambients mediterranis europeus i monitoritzar-ne l’estat de conservació. Per a més informació sobre les activitats de SEO/BirdLife, també podeu visitar la seva pàgina web www.seo.org i l'enllaç que trobareu fent clic aquí.

                                                                                               Gaudim de la jornada d'anellament de SEO/BirdLife a Santa Maria de Vilalba, el diumenge 14 de novembre
 

 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos

 

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

Canals Comunicació Ajuntament faldó

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00