Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Presentació del projecte Tecnoalimentaria Baix Llobregat Nord el 4 de novembre al Teatre Nuria Espert de Sant Andreu de la Barca
 • Presentació del projecte Tecnoalimentaria Baix Llobregat Nord el 4 de novembre al Teatre Nuria Espert de Sant Andreu de la Barca
 • Presentació del projecte Tecnoalimentaria Baix Llobregat Nord el 4 de novembre al Teatre Nuria Espert de Sant Andreu de la Barca

PROMOCIÓ ECONÒMICA

16/11/2021

Es presenta el projecte supramunicipal Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord el qual s'impulsa des de l'Ajuntament d'Abrera


Dijous 4 de novembre passat va tenir lloc al teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca la presentació del projecte supramunicipal Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord, que impulsen sis ajuntaments del territori: Abrera, Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. Tecnoalimentaria s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona i un dels seus objectius principals és el de crear un HUB empresarial que generi aliances estratègiques entre les empreses que participin de la cadena de valor de l’alimentació al Baix Llobregat Nord amb la digitalització del teixit empresarial com a teló de fons.

Una quarantena d’empreses del sector de la zona del nord del Baix Llobregat, entre elles diveres empreses abrerenques, han participat a la jornada de presentació de la iniciativa, que es va celebrar al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. Totes elles van compartir un espai de networking coordinat per l’empresa del territori Societat Empresa, responsable de dur a terme l’estudi de diagnosi i pla d’acció del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord.

La trobada representa el tret de sortida d’aquest ambiciós projecte, el qual té previst durar fins al desembre del 2022. Per part del nostre ajuntament van assistir la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Guadalupe Marcos i la cap del Departament de Promoció Econòmica, Tamara Medienta. 

L’esdeveniment va comptar amb la presència de la Consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Lourdes Borrell, que va recordar que el sector agroalimentari és un dels principals eixos de la comarca. I també va participar el Director General de Danel Capital i expert en finançament empresarial Sergi Jiménez, qui va donar un enfoc pràctic de com les empreses de la cadena de valor de l’alimentació podran accedir als fons de recuperació Next Generation.

 • Consulteu l'agenda de la presentació del projecte supramunicipal Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord fent clic aquí.

    

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord durà a terme un estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de les persones (tant les que es troben en situació de recerca de feina, com treballadors/es en actiu), empreses i entitats relacionades

La Tecnoalimentària és un projecte molt ambiciós per al territori perquè ha de servir per:

 • Potenciar la recuperació de les empreses més afectades en la cadena de valor, incorporant i garantint la implementació de tecnologia com a element diferenciador.
 • Fomentar el creixement i sostenibilitat de les empreses perquè actuïn com a força motora de recuperació a les poblacions i puguin així, crear llocs de treball i generar sinergies amb altres empreses.
 • Crear un HUB d’empreses, autònoms i entitats que formen part de la cadena de valor de l’alimentació que ajudi a potenciar la inserció laboral de persones en situació d'atur, augmentant les seves competències tecnològiques.
 • Desenvolupar el coneixement i competències tecnològiques de les persones que treballen al sector i dels seus empresaris/es i emprenedors/es.
 • Fomentar la creació de noves empreses en dos enfocaments: empreses tecnològiques especialitzades a donar serveis a tota la cadena de valor i empreses de la cadena de valor que disposin d'un alt grau de tecnologia.
 • Accelerar i facilitar el procés de digitalització de les empreses ja existents i millorar així la seva competitivitat per enfocar la globalització i els nous hàbits de consum.
 • Potenciar la creació d'empreses d'alimentació que tinguin com a valor diferenciador la producció, comercialització, manipulació o distribució de productes alimentaris saludables. 

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord durà a terme un estudi de diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori, amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de les persones (tant les que es troben en situació de recerca de feina, com treballadors/es en actiu), empreses i entitats relacionades amb la cadena de valor i, així, definir i operativitzar les polítiques i el pla d’acció local amb la concreció més gran possible i, en consonància, amb la realitat de cada municipi participant.

Formació gratuïta en competències digitals relacionades amb el sector de l'alimentació

En el marc del programa Tecnoalimentària Baix Llobregat, en el qual participa el nostre ajuntament, impulsem tres cursos gratuïts relacionats amb el sector de l’alimentació. Es tracta de formacions informàtiques en competències digitals adreçades a persones que vulguin treballar a la cadena de valor de l’alimentació (fabricació, distribució, cuina, etc), de 25 hores de durada, que s’impartiran de manera presencial entre els mesos de novembre i desembre, en horari de matí. A continuació us detallem quina és l'oferta de cursos programada:
 • Curs d'Administratius/ves. S'impartirà a Sant Andreu de la Barca els dijous 18 i 25 de novembre i 2 de desembre i els divendres 19,i divendres 26 novembre en horari de 9.15 h a 14.15 h. El contingut inclou cerca, anàlisi i gestió d’informació amb mitjans digitals, comunicació i col·laboració a través de mitjans digitals i autonomia en la utilització de dispositius per a la signatura digital i resolució de problemes
 • Curs d'Auxiliars de producció i operaris/àries en cadenes productives. S'impartirà a Sant Andreu de la Barca els dijous 9 i 16 i els divendres 3, 10 i 17 de desembre en horari de 9.15 h a 14.15 h. Les persones participants es formaran en comunicació i col·laboració a través de mitjans digitals i autonomia en dispositius digitals com a centres de recepció de instruccions i eines per informar de les tasques realitzades.
 • Curs d'Auxiliars de cuina. Tindrà lloc a Olesa de Montserrat  dilluns 15, 22 i 29 de novembre i dimecres 17 i 24 de novembre en horari de 9.15 a 14.15 h. La formació inclou formació en autonomia en mitjans digitals per atendre al client que fa un comanda presencialment, a domicili o comunicar incidències al seu responsable i autonomia en aplicacions per a la gestió de l’inventari de les primeres matèries necessàries per a l’elaboració dels menús.

La formació de Tenoalimentària s’adreça a:

 • Persones aturades.
 • Persones en situació d’ocupació en llocs de treball que estan en procés de transformació.
 • Persones d'àmbits d’activitat econòmica altament afectats per la Covid-19.

 

Més informació:

Per a més informació sobre el projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord podeu contactar amb el nostre Departament de Promoció Econòmica:

 • Presencialment a la primera planta del Mercat Municipal (C. de Martorell, 20)
 • Trucant al T. 93 770 01 02 
 • Per correu electrònic a promocioeconomica@abrera.cat  

L'horari d’atenció a la ciutadania és de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i dimecres 16.30 h a 19 h

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00