Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Abrera s'adhereix a la Declaració de Sabadell per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire

MEDI AMBIENT

29/10/2021

L'Ajuntament d'Abrera s'adhereix a la Declaració de Sabadell per un acord polític i social per la millora de la qualitat de l’aire


Una seixantena d'alcaldies i altres ens municipals representants del món local com la Diputació de Barcelona s’han adherit a la "Declaració de Sabadell, per un acord polític i social per a la millora de la qualitat de l'aire", promoguda per l’Ajuntament de Sabadell, seu del segon Congrés de Qualitat de l’Aire que va reunir autoritats, investigadors, tècnics i empreses del sector, durant dues jornades el divendres 14 i el dissabte 15 octubre de 2021.

 

L’esdeveniment va tenir lloc a l’escenari de l’Auditori de Can Balsach de Sabadell (Sala Mary Walton, en honor a la investigadora pionera en la lluita de la contaminació atmosfèrica al segle XIX), i va acollir a alcaldes i alcaldesses de tot el territori català, 12 presencials i 26 en remot. 

 

Impuls des dels municipis

La declaració manifesta que "la contaminació atmosfèrica té efectes perjudicials directes i greus sobre la salut de les persones, com ha demostrat de manera fefaent l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha evidenciat els vincles existents entre l’exposició a la contaminació atmosfèrica i diverses malalties greus, incloent-hi algunes de relacionades amb la salut mental". També que "el canvi climàtic és una altra problemàtica greu vinculada a  l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle derivada del trànsit rodat i altres activitats antròpiques".

 

Amb aquesta declaració, els municipis signants "reivindiquem el nostre paper com a actors clau de les crisis climàtiques i de la contaminació de l’aire. Hem impulsat la major Zona de Baixes Emissions del sud d’Europa, mesures de mobilitat sostenible, de transició energètica i de renaturalització".

 

Els municipis reivindiquen el seu paper com a actors clau de les crisis climàtiques i de la contaminació de l’aire. Hem impulsat la major Zona de Baixes Emissions del sud d’Europa, mesures de mobilitat sostenible, de transició energètica i de renaturalització

 

 
Des de l'Ajuntament d'Abrera es fa una aposta ferma i s'adhereixen a aquesta declaració. Impulsem les energies respectuoses amb el medi ambient amb diferents mesures, com serà la reducció del 50% de l'IBI durant 5 anys per la instal·lació de plaques solars. I per fomentar l'ús del vehicle elèctric estem treballant per la instal·lació de punts de recàrrega pels vehicles elèctrics per a la ciutadania i la flota de vehicles municipals que s'han adquirit els últims anys han estat híbrids i elèctrics, entre d'altres.

L' interès per la qualitat de l'aire i la reducció de les emissions, ens fa està amatents. En els controls periòdics que s'han fet al nostre municipi els resultats han estat satisfactoris.
 
Des de l'Ajuntament d'Abrera es fa una aposta ferma i s'adhereixen a aquesta declaració. Impulsen les energies respectuoses amb el medi ambient amb diferents mesures, com serà la reducció del 50% de l'IBI durant 5 anys per la instal·lació de plaques solars
 

 

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00