Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera retransmitrà en directe el ple telemàtic de l'Ajuntament d'Abrera

RADIO

1/10/2021

Torna a escoltar el Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera d'aquest dijous 30 de setembre a la nostra programació "A la carta"


Aquest dijous 30 de setembre a partir de le 19 hores, es va celebrar una sessió ordinària del Ple Municipal de l'Ajuntament d'Abrera mitjançant videoconferència com a mesura de prevenció de la Covid-19. Com sempre, la retransmissió del ple la vau poder seguir en directe a través de Ràdio Abrera en el 107.9 de la FM, per Internet a www.radioabrera.cat i a través de l'aplicació gratuïta de Ràdio Abrera per a dispositius mòbils. 

Si us el vau perdre o voleu tornar a sentir-lo, ho podeu fer fent clic aquí i a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina. 

 

A continuació us fem un resum dels punts que es van debatre a la sessió:

Es va aprovar per unanimitat l'acta de la sessió anterior de data 15 de juliol. L'aprovació inicial del Reglament del servei de transport públic col·lectiu del Bus Urbà i les bases del Concurs de Teatre Amateur Vila d'Abrera es van aprovar amb els vots a favor del govern municipal format per PSC i Esquerra Republicana, i l'abstenció de la resta de grups, és a dir, Alternativa d'Abrera, Abrera en Comú i Ciutadans.

L'aprovació de l'inici d’un procediment de delimitació entre els termes municipals d’Abrera i Viladecavalls es va aprovar per unanimitat, i també van rebre el suport de tots els grups municipals les bases de la nova campanya de foment al comerç d’Abrera mitjançant targetes moneder per fer front a la crisi de la Covid-19 que es durà a terme durant el darrer trimestres de l'any.

El Compte General de l’exercici de 2020 es va aprovar amb el suport del govern, l'abstenció de Ciutadans, i el vot contrari d'Alternativa d'Abrera i Abrera en Comú.

A l'apartat de mocions, es va aprovar un text sobre la situació de les dones a l’Afganistan presentada pels grups del govern, PSC i ERC, que va incorporar diverses esmenes d'Abrera en Comú i Alternativa d'Abrera, i que es va aprovar per unanimitat.

També es va aprovar per unanimitat, amb les esmenes d'Abrera en Comú i Alternativa d'Abrera una altra moció presentada pel govern municipal de condemna a les agressions i a la violència exercida contra les persones del col·lectiu LGTBIQ+.

Per la seva part, els grups municipals d'Alternativa d'Abrera i Abrera en Comú van presentar al ple tres mocions. La primera per incorporar el 30% de cessió d'habitatge de nova construcció a habitatge social al POUM, que va incorporar diverses esmenes del govern municipal i que es va aprovar amb el suport de tots els grups.

La segona, per normalitzar el funcionament del Consell de les Dones d'Abrera i que s'iniciï la redacció del Pla de Treball del Consell de Dones per l’any 2022, no es va aprovar en comptar amb el vot favorable dels grups ponents, l'abstenció de Ciiutadans i el vot en contra del govern.

I tampoc es va aprovar la tercera moció presentada pels Comuns i Ada per a la realització d'una auditoria pública de l'Ajuntament d'Abrera, en comptar amb els vots a favor dels grups ponents i de Ciutadans i el vot en contra de PSC i Esquerra Republicana.

A més, per urgència es va incorporar una moció conjunta presentada per PSC i ERC sobre el rebuig al projecte de línies elèctriques aèries de molt alta tensió projectades per l'empresa Forestalia que afecten el terme municipal d'Abrera, que va incorporar una esmena d'Alternativa d'Abrera i Abrera en Comú, i que es va aprovar per unanimitat.

A l'apartat de control es va donar compte dels informes d'execució trimestrals i de morositat de 2021, així com de la relació de decrets i de la relació dels acords de les Juntes de Govern - de juliol i agost de 2021. Finalment va haver-hi el torn dels precs i preguntes per part dels diferents grups municipals.

Al llarg de la propera setmana, als Serveis Informatius de Ràdio Abrera, tractarem amb més detall els diferents punts debatuts ahir al ple municipal de l'Ajuntament d'Abrera.


Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00