Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Alerta pluges Servei Meteorològic de Catalunya dimecres 4 d'agost
 • Avís de fortes pluges que podrien afectar Abrera

PROTECCIÓ CIVIL

4/8/2021

Des de l'Ajuntament es demana extremar les mesures de protecció davant l'avís de fortes pluges que poden afectar Abrera avui dimecres 4 d'agost


Davant l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya de fortes pluges, que podrien afectar Abrera i tota la comarca del Baix Llobregat a partir durant el matí d'avui dimecres 4 d'agost, des de l'Ajuntament d'Abrera demanem a la ciutadania molta precaució i extremar les mesures de protecció. A continuació podeu consultar tots els consells d'autoprotecció davant pluges intenses i inundiacions.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges intenses avui dimecres sobretot a les comarques de la meitat est de Catalunya, entre elles el Baix Llobregat. Unes pluges que podrien afectar el municipi d'Abrera. 

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les precipitacions superin els 20 l/m2 en 30 minuts aquest matí a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, i a partir del migdia a les comarques de la meitat est, especialment a la Selva, Gironès i Baix Empordà. Els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de pedra i ratxes fortes de vent.

 

Des de Protecció Civil d'Abrera es demana molta precaució a la ciutadania, especialment en la mobilitat i les activitats a l'aire lliure. 

 

Davant d'aquesta situació, en cas de fortes pluges, des del Departament de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil de l'Ajuntament d'Abrera recomanem molta precaució en la mobilitat i les activitats a l’aire lliure. Cal també evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants. I és important extremar la precaució a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i en els desplaçaments pels carrers i carreteres de les poblacions més afectades, especialment a prop de rieres i rius, passos soterrats i zones inundables i es recomana seguir els següents consells:

 

Abans que comencin les pluges:

 • És recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis, per evitar inundacions.
 • En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.
 • Cal també evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular.

 

Un cop comencin les pluges s’aconsella:

 • No romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
 • Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.
 • Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

 

Per a qualsevol emergència el telèfon al qual s'ha de trucar és el 112 i també es pot contactar amb la nostra Policia Local al 93 770 09 81.

 Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ

 


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00