Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Prova de sirenes

PROTECCIÓ CIVIL

23/10/2017

Aquest dimecres 25 d'octubre, a les 10 del matí, es provaran a Abrera les dues sirenes d'alerta de risc químic

Aquest dimecres 25 d'octubre, el Departament de Protecció Civil de la Generalitat realitzarà la segona prova de l'any de les sirenes d'alerta per risc químic. En total, al llarc del matí, sonaran 82 sirenes instal·lades a 36 municipis de Catalunya, entre elles les dues d'Abrera. Aquesta prova es realitza de forma periòdica cada sis mesos per comprovar el funcionament de les sirenes i fer que tots els ciutadans coneguin el so i sàpiguen què cal fer en cas d'emergència.

A Abrera hi ha dues sirenes, ubicades al nucli urbà (Parc de l’Església) i al barri de Les Carpes. Pel que fa a la prova, dimecres a les 10:00h sonaran tres senyals oscil·lants d'un minut de durada, separats per silencis de cinc segons, que indicaran l’inici de la prova. I deu minuts més tard, a les 10:10 hores, sonarà un senyal continu de trenta segons de durada que marcarà el final de la prova.

Al Baix Llobregat, a banda d'Abrera, les sirenes també s'activaran a Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca.

 

 

Què fer en cas d'un accident químic real?

La mesura de protecció que caldria dur a terme en cas d’un accident químic real és la del confinament en un edifici mentre duri l’alerta. No anar a buscar els nens a l’escola ni la gent gran a la residència, perquè els responsables d'aquests centres ja tenen instruccions de com actuar. També cal saber que els vehicles no són segurs. Si s’està conduint s’ha de sortir del cotxe i buscar refugi en un edifici.

A més, es recomana seguir les indicacions pertinents a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. Trobareu més informació fent clic aquí.


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00