Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Whatsapp violencia masclista Mossos - Portada
  • Whatsapp violencia masclista Mossos

IGUALTAT/FEMINISMES

14/4/2021

Des del Servei d'Igualtat de l'Ajuntament d'Abrera es difon el nou canal de Whatsapp per atendre casos de violència masclista

 

Des del Servei d'Igualtat de l'Ajuntament d'Abrera es fa difusió del nou canal de Whatsapp que els Mossos d'Esquadra han posat en marxa a través d'un telèfon especialitzat per atendre casos de violència masclista, amb l'objectiu per d'oferir informació i assessorament policial a la víctima o potencial víctima de violència masclista. 

El número és el 601 00 11 22 i a través de Whatsapp es pot contactar amb els Mossos d'Esquadra per rebre assessorament policial i resoldre dubtes i preguntes. Aquest canal no és una eina per gestionar incidències o emergències i en cap cas substitueix el telèfon d’emergències 112.

 

Objectius del nou canal especialitzat en casos de violència masclista

L'objectiu d'aquest nou canal és facilitar a les dones conèixer les eines de què disposen, els drets que les assisteixen i com a pas previ, en cas necessari, a la denúncia policial. Està disponible les 24 hores, els 365 dies de l'any, per oferir informació sobre:

  • Procediments policials i judicials
  • Consells de protecció i seguretat
  • Acompanyament a les víctimes

L’objectiu és apropar-se a les dones de forma proactiva, facilitant el seu contacte amb la policia, i donar un nou impuls a la lluita contra la violència masclista i establir noves eines preventives i d’atenció de les persones que són víctimes en aquest àmbit.

El nou canal de Whatsapp dels Mossos d'Esquadra té la voluntat d’apropar-se a les víctimes de totes les edats que pateixen violència masclista i, en especial, a la gent més jove acostumada a interaccionar a través de missatgeria instantània i xarxes socials. En cap cas aquest nou servei substitueix al 112 ni a la denúncia policial.

El servei ha de servir perquè les víctimes, o qualsevol persona que cregui ser víctima, pugui informar per identificar el problema i informar-se de les passes que ha de donar. També el poden utilitzar persones de l’entorn de la víctima amb la mateixa voluntat: rebre assessorament i informació policial. 

 

Pla de millora en la lluita contra la violència masclista

El servei via Whatsapp és una de les mesures que inclou el nou pla de millora impulsat pel Departament d’Interior de la Generalitat en la lluita contra la violència masclista, que preveu fins a 20 mesures que s’aniran aplicant de forma progressiva. Podeu consultar el pla de millora fent clic aquí.

 

Si ets víctima de violència o creus que pots ser-ho, contacta a través de Whatsapp amb el 601 00 11 22 per rebre assessorament i informació policial.

 

Whatsapp violencia masclista Mossos.jpg

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00