Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • botiga de roba - establiment comercial
 • AbreraActiva, reconnectem el teixit socioeconòmic d'Abrera
 • AbreraActiva, reconnectem el teixit socioeconòmic d'Abrera

  + 1

 • AbreraActiva, nova oficina per impulsar l'economia d'Abrera

ABRERA ACTIVA

10/3/2021

S'obren noves línies d'ajuts per a comerços de centres comercials, gestores d'instal·lacions esportives i sales de cinema afectats per la crisi sanitària de la Covid-19

Des de l'Ajuntament d'Abrera es fa difusió dels diferents ajuts que durant aquest mes de març poden sol·licitar comerços de més de 400 metres quadrats i locals de centres comercials, entitats gestores d'instal·lacions esportives i sales d'exhibició cinematogràfica afectats per l'activitat limitada o el tancament a causa de la crisi sanitària de la Covid-19. 

A l'Oficina de Reactivació Socioeconòmica - AbreraActiva s'informa i assessora sobre les subvencions de les diferents administracions adreçades a la ciutadania i teixit empresarial, i us oferim assistència per tramitar les diferens línies d'ajuts.

 

Ajuts a comerços de més de 400 metres quadrats i locals de centres comercials

Aquest dimarts 9 de març s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) una nova convocatòria d'ajuts econòmics directes per als establiments ubicats en centres, galeries i recintes comericals i locals de més  de 400 metres quadrats, tancats entre el 7 de gener i el 28 de febrer, d’acord amb les mesures de contenció aprovades pel Procicat per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Les sol·licituds es poden demanar des de les 9 hores d'avui dimecres 10 de març i fins el dimecres 17 de març a les 14 hores.

Es poden acollir en aquesta nova convocatòria autònoms i pimes dedicats a les activitats de comerç al detall afectats per l’ordre de tancament sanitari. Concretament, els establiments comercials de productes no essencials de més de 400 metres quadrats, i les botigues de productes no essencials situades dins de centres, galeries i recintes comercials. I s’estableixen ajuts específics per als establiments de restauració ubicats en centres, recintes i galeries comercials, atès que continuen tancats d’acord amb les restriccions aprovades pel Procicat.

Els ajuts consistiran en una aportació per establiment de:

 • 5.000 euros/establiment, per a comerços de productes no essencials de més de 400 metres quadrats
 • 5.000 euros/establiment per a comerços al detall de productes no essencials ubicats en centres, recintes o galeries comercials
 • 7.000 euros/establiment per a bars, restaurants i cafeteries ubicats en centres, galeries o recintes comercials

Els comerços i negocis que es van beneficiar de la primera línia d’ajuts rebran un nou pagament de manera automàtica sense haver de fer cap sol·licitud nova. Els que no s’hi hagin acollit, hauran de presentar les sol·licituds temàticament a través del Canal Empresa. Aquests ajuts es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats ja sol·licitats procedents de qualsevol administració, de la Unió Europea o d’organismes internacionals.

Trobareu tota la informació fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Ajuts a entitats gestores d'instal·lacions esportives amb activitat suspesa o limitada per COVID19

D'altra banda, avui dimecres 10 de març també s'ha obert la convocatòria per a la sol·licituds d'ajuts extraordinaris i d'emergència per fer front a les afectacions econòmiques i socials que es puguin produir en el sector de l'activitat física i l'esport, com a conseqüència de la crisi sanitària, econòmica i social de la COVID-19 durant l'any 2021. 

Aquesta línia d'ajuts s'adreça a les entitats privades sense finalitat de lucre registrades en el Registre d'Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya que gestionen instal·lacions esportives, l'obertura al públic de les quals s'hagi vist suspesa o limitada. I també les universitats catalanes que siguin gestores d'instal·lacions esportives. 

Trobareu tota la informació fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

Subvencions a les sales d'exhibició cinematogràfica per compensar les pèrdues del 14 al 30 de març del 2020

Aquest dimarts 9 de març s'ha obert el període per presentar les sol·licituds a aquestes subvencions que tenen com a  objecte contribuir econòmicament a compensar les pèrdues per la impossibilitat de recaptació corresponent al rendiment de taquilla de les sales d'exhibició cinematogràfica del territori de Catalunya a causa del tancament forçós per aplicació de mesures especials de les autoritats sanitàries per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. El tràmit es podrà realitzar fins el dilluns 29 de març de 2021.

Poden optar a aquestes subvencions les empreses, tant si són persones físiques com jurídiques, i les entitats privades sense afany de lucre que gestionin una sala d'exhibició cinematogràfica a Catalunya i que estiguin inscrites al Registre d'empreses audiovisuals de Catalunya o al Registre administratiu d'empreses cinematogràfiques i audiovisuals que gestiona l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals, en la secció d'exhibició Cinematogràfica o audiovisual.

S'entén per sala d'exhibició cinematogràfica el local o recinte obert al públic on, d'acord amb la normativa aplicable, es projecten obres cinematogràfiques a canvi de l'abonament previ d'un preu o d'una contraprestació, sens perjudici que s'hi puguin programar altres continguts. El període subvencionable i de referència per determinar la quantia de la subvenció és del 14 al 30 de març de 2020.

Trobareu tota la informació fent clic aquí i a la part inferior d'aquesta pàgina.

 

L'Oficina de Reactivació Socioeconòmica - AbreraActiva, a la vostra disposició!

Des de la seva obertura el dilluns 28 de setembre, a l’Oficina de Reactivació Socioconòmica - AbreraActiva (avda. Lluís Companys, núm. 8 Baixos)  s'han atès gairebé 700 consultes de més de 200 persones. Amb aquest servei, oferim atenció centralitzada a les persones, autònoms i petites empreses afectades per les conseqüències de l'emergència sanitària de la Covid-19.

 

Què ofereix?

 • Detecció d’ajuts estatals, autonòmics i d’altres ens públics adreçats a la ciutadania i teixit empresarial.
 • Assessorament directe als col·lectius més vulnerables per poder acollir-se als ajuts aprovats.
 • Assistència per tramitar les diferents línies d’ajuts.
 • Implantació de línies d’ajudes locals.
 • Reforçar, conjuntament amb el Servei de Promoció Econòmica, les polítiques actives d’ocupació en col·laboració   directa amb el sector privat mitjançant fórmules que impulsin la creació de llocs de treball a les empreses.
 • Implantar polítiques d’impuls comercial

L'Oficina de Reactivació Socioeconòmica – Abrera Activa està ubicaa a l'Avinguda de Lluís Companys, núm. 8 Baixos i l'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres en horari de 9:00 h a 14:00 h i els dimarts de 16:30 a 19:00 h, als telèfons T. 93 770 03 25 i T.673015099 i al mail abreraactiva@abrera.cat. També podeu fer les vostres consultes sobre l'AbreraActiva de forma telemàtica fent clic aquí.

 

 AbreraActiva. Nova oficina per reactivar l'economia d'Abrera

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00