Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Escolteu a Ràdio Abrera l'entrevista que l'alcalde d'Abrera ha concedit a la televisió comarcal ETV entorn la crisi sanitària de la COVID-19
  • Entrevista Alcalde Abrera Jesús Naharro a ETV - Arxiu
  • entrevista radio

ENTREVISTA ALCALDE

23/2/2021

Escolteu a Ràdio Abrera l'entrevista que l'alcalde d'Abrera ha concedit a la televisió comarcal ETV entorn la crisi sanitària de la COVID-19

Ja podeu escoltar en aquest web L'Entrevistsa del Dia de Ràdio Abrera d'aquest dimarts 23 de febrer, a la que hem emés un extracte de l'entrevista que els companys i companyes de la televisió comarcal ETV han realitzat al nostre alcalde. Jesús Naharro ha fet un repàs de les mesures adoptades des del consistori per fer front a la pandèmia de la Covid-19, les conseqüències que aquesta ha tingut en el teixit econòmic, industrial i comercial del municipi, i els reptes pel 2021 dins l'emergència social i econòmica.

L'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, ha repassat l'actualitat abrerenca entorn la crisi sanitària de la Covid-19 i l'actuació municipal en una entrevista concedida a la televisió comarcal del Baix Llobregat i el Barcelonès ETV. Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Incidència de la pandèmia a Abrera i actuacions municipals per fer-li front

Naharro ha explicat, en aquesta darrera intervenció en els mitjans de comunicació comarcals, que actualment "hi ha una visió estratègica del territori on el sud de la comarca ha augmentat els serveis i també l’assistència primària". D’altra banda, "les mesures que tenim de restricció per la prevenció de la Covid-19, fan que aquestes xifres lentament es vagin reduint els casos i vagin augmentant les vacunacions".

En el cas d’Abrera, ha explicat l'alcalde, "amb 12.500 habitants, amb 20 km2 i en el nord de la comarca, vam fer una sèrie de restriccions. Amb una única residència de gent gran que ja estan vacunats amb la segona dosi de la vacuna tant interns com treballadors i vam ser restrictius des de l’inici de la pandèmia en el cas de les visites externes i molt actius a l’hora de les neteges i desinfeccions. Això va generar, tot i que en algun moment més complicat, però en aquest cas vam tenir aquesta actitud preventiva que la vam traslladar a l’espai públic i als equipaments, dotant-los de més recursos per a la neteja i desinfecció, sobretot també i molt important la informació".

Des del consistori abrerenc es continua treballant diàriament "en la prevenció i la prevenció ha d’anar molt lligada amb la comunicació, que sigui entesa, la informació canviava constantment. Vam fer reunions diàries amb un comitè directiu d’emergències, amb la representació de les diferents àrees d’Acció Social, Seguretat Ciutadana,  Espai Públic, Protecció Civil i Comunicació, tots els tècnics i tècniques, i des del consistori amb els regidors i regidores i alcaldia".

Finalment Jesús Naharro ha volgut remarcar que "afortunadament a Abrera les xifres han estat considerablement baixes, l’acció i reacció ha estat alta amb la planificació d’un equip de treball que a hores d’ara està dividit en un comitè d’emergència i de l’altra un comitè tècnic que es va generar a l’inici del curs escolar en el qual queda representat el CAP, els centres escolars i l’Ajuntament, coordinant-nos per tal que davant de la necessitat de qualsevol necessitat hi puguem actuar". 

 

Conseqüències en el teixit econòmic, empresarial i comercial abrerenc

Seguidament l'alcalde, Jesús Naharro ha volgut fer incidència en la situació del teixit econòmic, empresarial i comercial del nostre municipi, que "malauradament ha hagut d’afrontar tres processos de reestructuració de les empreses recentment, els últims que són els tancaments de Faurecia, de Doga Metalparts, i d’ UShin. Des del consistori ens hem apropat a la secció sindical de les tres empreses com a la part empresarial per manifestar el nostre suport perquè puguin arribar a qualsevol mena d’acord. En tots els casos els hem ofert i han utilitzat els equipaments municipals perquè estem en una època de pandèmia i la reunió assembleària es podia veure afectada. L’Ajuntament també ofereix els nostres serveis del Departament de Promoció Econòmica per tal de generar xarxes de comunicació i impulsar a aquestes empreses".

En aquest sentit, Naharro ha remarcat que "nosaltres des de l’Ajuntament, i molt especialment en el cas d’UShin molt directament, vam proposar a les empreses que si necessitaven restudiar la seva implantació al nostre municipi estàvem encantats d’estudiar quines eines podrien fer servir perquè l’activitat de l’empresa fos més competitiva. També de reconfigurar-les estructuralment, per tal que l’activitat comercial a la comarca, sobretot a la zona nord del Baix Llobregat, agafi força, amb més activitat, més personal i no acomiadar sinó incorporar gent nova".

En el cas del comerç local d’Abrera, l'alcalde ha explicat que "com el de la resta de la comarca i de tot el país, ha patit molt especialment amb la possibilitat d’incrementar vendes i la seva sostenibilitat. Hem de tenir en compte també que moltes plataformes que es recolzen en la no presència, en el fet de no tenir una botiga física, i això malmès el comerç local i des de les institucions hem de ser responsables i donar-los recolzament, no només amb projectes i programes específics, com a Abrera on hem engegat dos programes específics: el primer que hem donat el suport al comerç local amb una modificació pressupostària de més de 200.000 euros, per tal de disposar dels recursos necessaris per atendre a totes i cadascuna de les urgències que hem tingut i el segon, a finals de l’any passat, quan es va aprovar una concessió d’ajuts per als comerços minoristes, treballadors autònoms i autònomes i microempreses d’Abrera que van haver de suspendre la seva activitat durant l’estat d’alarma amb una injecció de 60.000 euros per als col·lectius més afectats".

En aquesta línia, Jesús Naharro ha remarcat que "vam engegar dintre de l’Ajuntament, l’Abrera Activa, una oficina individualitzada al costat de l’Ajuntament, però independent, on dues professionals atenen el cas en concret, amb cita prèvia. Allà recullen les incidències, propostes o consultes des del sector del comerç i autònoms i els atenen individualment i assessoren. Fins ara hem atès en aquesta oficina a 144 usuaris i usuàries, atenent 345 consultes de les quals s’han derivat en 248 expedients tècnics, diferents administracions informades, més de 1.552 visites en les consultes i el temps de resposta està en menys de 24 hores".

 

Reptes de l'Ajuntament d'Abrera per al 2021

Amb la nova realitat i situació que es planteja en l'actualitat després de l'esclat de la pandèmia de la Covid-19, Jesús Naharro ha explicat que "tenim diferents necessitats a satisfer: del projecte del pressupost que vam aprovar l’any passat treballa diferents aspectes amb una clau de la responsabilitat social que tenim com a ajuntament, la responsabilitat del municipi i amb una clau molt clara de suport a les polítiques socials, a les famílies, als comerços i emprenedoria abrerenca, per tal de minvar els efectes econòmics i socials que està provocant la pandèmia de la Covid-19. Sortim amb un pressupost de gairebé 17 milions d’euros, uns comptes que incidim en la cobertura social de les famílies amb més necessitats, en el medi ambient, el nostre espai públic, mobilitat i la nostra seguretat. Destinarem el 32,64% dels recursos de l’Àrea de Serveis a les Persones i Famílies, Socioculturals i de lleure. Hem de donar resposta i per això els professionals han d’estar ben formades i ben dotades econòmicament"

També, ha continuat el nostre alcalde, "contemplem una renovació progressiva de l’enllumenat públic, amb una mirada ecofeminista, renovarem els equipaments municipals com el Camp de Futbol Municipal i la renovació de la seva lluminària per tecnologia LED. Cal remarcar també una aposta en els serveis del transport urbà i el transport sostenible, on hem fet una gran aposta per unir els veïns i veïnes dels barris amb el nucli urbà i a l'inrevés, amb una xarxa pública de transport integrada i un transport públic que hem doblat els Km que fa ara: passem de 47.000 a 80.000, augmentem les freqüències diàries i en els dies festius, amb sentit comú i que faci de plataforma cap a altres transports que van cap a Barcelona o cap a Igualada. Aquest any té una partida pressupostària molt gran que culminarà en què el projecte que sortirà de l'autobús sigui amb gas. També fem una actuació molt interessant que és l’aigua i la xarxa d’aigua potable. En el cas d’Abrera l’aigua és 100% municipal, la gestionem nosaltres, el personal és de l’Ajuntament i les polítiques d’aigua les dirigim des d’un vessant social i responsable. També farem una inversió en la via pública, als diferents barris i implantarem la recollida selectiva als barris allunyats del nucli urbà, reposant contenidors i fent una alta inversió".

Inversió com la que s'està treballant per "minvar la bretxa digital i que estem molt a prop de tots i totes. També s’executaran els projectes dels Pressupostos Participatius que es van votar i la gent va decidir l’any passat. Cal remarcar que en aquest Ajuntament no tenim la necessitat de recórrer a l’endeutament per finançar els projectes que tenim, ens autofinancem amb l’esforç i la corresponsabilitat social que tenen les empreses que treballen al nostre municipi perquè reverteixi en el benestar dels nostres veïns i veïnes".

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00