Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • A Abrera aquest estiu donem sang i vida!
 • A Abrera aquest estiu donem sang i vida!
 • Ets donant de sang, #etsIMPRESCINDIBLE! El proper dijous 18 de febrer podràs donar sang a la Casa de Cultura

SALUT PÚBLICA I BENESTAR

18/2/2021

Avui dijous s'està duent a terme una nova campanya de donació de sang, sota el lema "Ets donant de sang, #etsIMPRESCINDIBLE"

Des de l'Ajuntament d'Abrera, juntament amb l'Àrea de Promoció de la Donació del Banc de Sang i Teixits, s'impulsa una nova campanya de donació de sang al municipi per tal que els veïns i veïnes s'apropin i facin les seves donacions. El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a l’estat d’alarma per la Covid-19. 

 

La unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits s'instal·larà a la Casa de Cultura (c. de Federico García Lorca, 17) avui dijous 18 de febrer de 10.00 h a 14.00 h del matí i a la tarda de 16.00 h a 20.00 h. Per apuntar-te només t’has d’adreçar al web del Banc de Sang (fent clic aquí). 


Des del Banc de Sang i Teixits recorden que aquest tipus d'iniciatives són importants per tal que les reserves de sang i teixits augmentin, perquè la donació de sang és necessària i indispensable pels centres hospitalaris. 

 

Mesures preventives enfront la Covid-19

El Banc de Sang ha extremat les mesures de prevenció i seguretat a l’hora de donar sang per adaptar-se a l’estat d’alarma per la Covid-19. Els i les donants s'hauran de rentar les mans, tindran a la seva disposició un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari i si es pot es demana que ja es porti omplert de casa (podeu descarregar-lo clicant aquí), es prendrà la temperatura de totes i tots els i les donants, i serà obligatori l'ús de guants i mascareta, entre d’altres.

 

Així, les persones que s'adrecin el proper dijous 18 de febrer a la Casa de Cultura d'Abrera a donar sang hauran de tenir en compte les següents mesures:

 • Reservar hora a donarsang.gencat.cat per evitar aglomeracions
 • Mantenir en tot moment la distància de seguretat establerta
 • Només arribar, us heu de rentar les mans
 • Portar sempre la mascareta posada
 • Podeu omplir el qüestionari des de casa al web donarsang.gencat.cat/formulari o fer-lo amb un bolígraf d’un sol ús

 

Els i les donants han de tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilograms i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l'any, mentre que els homes un màxim de quatre i entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Com a mesura de seguretat, abans de la donació, es fa una entrevista mèdica en què es mira la pressió del donant i el nivell d'hemoglobina.

 

IMPORTANT! Les persones que hagin patit Covid-19 o hagin estat en contacte amb algú que l'ha patit, haurà d'esperar un mes per poder donar.

 

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00