Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • tancament planta u-shin
 • L'Ajuntament d'Abrera dóna suport als treballadors de l'empresa U-Shin
 • L'Ajuntament d'Abrera dóna suport als treballadors de l'empresa U-Shin

ECONOMIA

12/2/2021

La plantilla i la direcció d'U-Shin arriben a un acord davant el tancament de la planta d'Abrera que deixarà sense feina 72 persones

La plantilla d'U-Shin Abrera ha donat suport a l'acord arribat amb la companyia gràcies a la mobilització dels treballadors i les treballadores, i s'ha desconvocat la vaga anunciada pels propers dies. Segons ha informat el sindicat CCOO d'Indústria de Catalunya, finalment s’ha assolit un principi d’acord sobre l’Expedient de Regulació d'Ocupació que afecta els 72 treballadors i trballadores de la planta abrerenca, gràcies al binomi negociació-mobilització. L'acord va ser ratificat ahir dijous pràcticament per unanimitat per la plantilla.

Des del sindicat es valora positivament aquest acord, malgrat que no s’ha pogut evitar el tancament de la planta d’Abrera, ja que permet guanyar un any de temps i s’han aconseguit les millors condicions possibles per a la plantilla.

L’acord preveu que el tancament de la fàbrica d’Abrera es faci efectiu al març de 2022. Fins llavors, les treballadores i treballadors cobraran una prima mensual, que variarà en funció del grup professional, en concepte de productivitat.

També s’estableixen prejubilacions per a les persones que tinguin a partir de 53 anys, de les quals podrien beneficiar-se 16 persones. Per a la resta de la plantilla s’ha acordat una indemnització de 45 dies per any, amb els màxims que estableix la normativa vigent.

 

Suport de l'Ajuntament d'Abrera

Recordem que l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, es va reunir aquest dilluns 8 de febrer a l'Ajuntament  amb el delegat i la delegada del Comitè d'empresa d'U-Shin i representants del sindicat CCOO d’Indústria de Catalunya, per manifestar el suport del consistori als treballadors i treballadores de la planta d'Abrera de l'empresa.

 

La mobilització arribava davant la manca d’avenços en les negociacions de l’ERO presentat per l’empresa, que es manté ferma en la decisió de tancar la planta i havia desestimat les demandes de la representació de la plantilla per buscar una alternativa industrial i mantenir part de l’ocupació. Amb la consecució i ratificació d'aquest acord, han quedat desconvocades les jornades de vaga previstes.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00