Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • Deteccio cancer colon 2
  • Deteccio cancer colon 1

SALUT

18/9/2017

Els abrerencs poden participar al Programa de Detecció Precoç del Càncer de Colon i Recte

L’Ajuntament d’Abrera s’ha adherit a la prevenció del càncer colorectal i anima a tots els veïns i veïnes d’entre 50 i 69 anys a participar en el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte, que ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa.

Recentment l’alcalde, Jesús Naharro, el regidor de Sanitat, Xavier Serret i la tècnica de Sanitat, Sara Prados, s'han reunit a l'Ajuntament d'Abrera amb la coordinadora del programa, la doctora Gemma Binefa, la directora del sector sanitari Baix Llobregat Nord, Marisa Fernández, la presidenta de la Junta Local d’Abrera de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Maribel Vargas i la tresorera de l’entitat, Maria Teresa Sánchez per estudiar la implementació d’aquest programa al  municipi.

El Programa es fa en col·laboració amb les farmàcies, els hospitals i les àrees bàsiques de salut d’Abrera i el Baix Llobregat Nord. A partir d’aquesta setmana, els veïns i veïnes d’Abrera que es trobin entre els 50 i els 69 anys, unes 2.500 persones, rebran una carta on se'ls explica el funcionament del programa i els passos que han de seguir per poder participar. Les cartes s’enviaran de manera seqüencial a tota la població d’aquesta franja d’edat al llarg de diverses setmanes.

 

Com participar-hi?

El Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, un test immunològic per detectar sang oculta en femta no apreciable a simple vista.

Per participar-hi els veïns i veïnes han d’anar amb la carta que rebran a casa a una de les farmàcies adherides a la campanya, on facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s’ha de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible.

El resultat es comunicarà per carta passats uns dies. En el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia al seu hospital de referència per descartar cap lesió en el còlon o recte, i d'acord amb el pacient també es programaria el seguiment i el tractament del cas, si fos necessari.

 

La detecció precoç pot ser vital

El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys. És el càncer més freqüent tenint en compte els casos en ambdós sexes, i s’estima que es diagnostiquen 6.000 casos nous a Catalunya cada any. És la segona causa de mort per càncer, i la immensa majoria es produeixen en persones de més de 60 anys. Els programes de detecció precoç permeten detectar la malaltia en estadis inicials, la qual cosa fa que sigui més fàcil de tractar i n’augmenta les possibilitats de curació.


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00