Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • Comença la campanya de vacunació contra la Covid-19 a la residència Canigó del nostre municipi
 • Campanya de vacunació contra la Covid-19
 • A partir del dilluns, 20 d'abril, les farmàcies repartiran una mascareta gratuïta per persona amb targeta sanitària per la prevenció i contenció del coronavirus

  + 3

 • A partir del dilluns, 20 d'abril, les farmàcies repartiran una mascareta gratuïta per persona amb targeta sanitària per la prevenció i contenció del coronavirus
 • Ús de mascareta obligatori
 • La salut és cosa de tothom! Mascaretes, distància i mans netes

SALUT PÚBLICA / GENT GRAN

30/12/2020

Aquest dimarts 29 de desembre s'han posat les primeres vacunes contra la Covid-19 a la Residència Canigó d'Abrera

Segons han informat la direcció del centre, professionals sanitaris han vacunat els i les residents i una part dels treballadors i treballadores. La vacuna pretén generar anticossos a la persona a qui s’administra, per protegir-la del virus i de la seva malaltia. Aquestes vacunes han estat les primeres que s'administren al municipi.

 

La vacunació té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

 

Residència verda

Actualment, a la residència Canigó d'Abrera, amb 73 persones residents, no hi ha cap cas positiu de Covid-19. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya l'ha denominat residència "verda" lliure del Coronavirus. Des de l'inici de la pandèmia el mes de març passat, 38 avis i àvies residents han donat positiu del virus i s'han recuperat de la malaltia. Malauradament, 14 han perdut la vida. La setmana vinent es vacunarà a la resta del personal de la residència i al mes de gener es faran proves PCR a totes i tots els residents. Als treballadors i treballadores del centre se'ls fan proves PCR i test d'antígens cada setmana. Des de l'Ajuntament d'Abrera hem treballat i seguim treballant en coordinació amb la direcció de la residència i el CAP pel benestar de les nostres veïnes i veïns.

 

Priorització dels col·lectius de risc 

Segons informa el Departament de Salut, a Catalunya, la primera tongada de vacunes està formada per 200.000 unitats. Per a la primera etapa de vacunació, on la disponibilitat de dosis és encara limitada, s’ha establert la priorització dels col·lectius de risc, com els i les residents i personal sanitari i sociosanitari en residències de persones grans i amb discapacitat.

 

Repte global

La pandèmia de la COVID-19 està generant costos humans i econòmics globalment. És per això que el desenvolupament de les vacunes per poder controlar la pandèmia ha estat un repte mundial que ha tingut una resposta internacional organitzada i eficaç sense precedents.

En aquest context, la vacuna contra la COVID-19 esdevé l’eina principal per fer front a la pandèmia. Ha estat desenvolupada de manera coordinada, amb més de 250 grups d’investigació i centres de recerca.  El procés d’investigació ha estat observat amb rigorositat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i té l’aprovació de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), la qual té un paper molt important a l’hora de permetre’n el desenvolupament, la distribució i l’aplicació.

 • Més informació sobre la campanya de vacunació contra la Covid-19 fent clic aquí.
 • Consulteu les darreres mesures per la prevenció i contenció de la Covid-19 a Catalunya fent clic aquí

 

 

Des de l'Ajuntament d'Abrera es demana extremar les mesures d'autoprotecció per la prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00