Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Recuperem la memòria de l’Abrera agrària amb una exposició de fotografies històriques!
  • Recuperem la memòria de l’Abrera agrària amb una exposició de fotografies històriques!
  • Recuperem la memòria de l’Abrera agrària amb una exposició de fotografies històriques!

PATRIMONI I MEMÒRIA HISTÒRICA

9/12/2020

El proper dilluns 14 de desembre s'inaugurarà l'exposició fotogràfica itinerant "Calendari festiu de l'Abrera agrària"
L'exposició fotogràfica itinerant titulada "Calendari festiu de l'Abrera agrària", està basada en imatges del fons històric de l'arxiu, a banda de la seva corresponent descripció i explicació de cadascuna d'elles i de les festes que se celebraven a l'Abrera preindustrial, la majoria vinculades a les feines rurals i a les diverses festivitats religioses que hi celebraven els abrerencs i abrerenques. L’accés serà lliure i es podrà veure a l’auditori de la primera planta de la Casa de Cultura a partir del 14 de desembre i fins passat el cicle de Nadal en l'horari actual de la Biblioteca Josep Roca i Bros, és a dir, dilluns dimecres i divendres de 16 h a 20 h i els matins dels dimarts i dijous de 10 h a 13.30 h. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

Un homenatge a l’Abrera dels nostres avis i àvies

L’exposició «Calendari festiu de l’Abrera agrària» pretén recuperar la memòria històrica de la vida dels avis i àvies i de les antigues festivitats de la vila, la immensa majoria d’elles vinculades a les feines agrícoles. Aquesta mostra, presentada mitjançant el format de fulls de calendari, apropa aquella Abrera preindustrial a les noves generacions i vincula els abrerencs i abrerenques del present amb les vivències dels seus avantpassats. Les fotografies són una eina indispensable per la investigació històrica i a l’Arxiu Històric disposem d’un recull d’imatges i d’una col·lecció de fotografies originals que s’ha digitalitzat i està a disposició de la ciutadania.

 

Des de l’Ajuntament d’Abrera es vol agrair l’ajut de la senyora Teresa Morral per a dotar de contingut les descripcions del material fotogràfic, així com a totes les famílies abrerenques que van aportar les seves fotografies personals a l’Arxiu Històric Municipal, contribuint a ampliar el fons fotogràfic de la vila, i als participants del projecte de memòria oral «Abrera, abans», que generosament van compartir els seus records d’infantesa i joventut.

 
 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00