Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, fent declaracions per Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ENTREVISTA ALCALDE

27/11/2020

Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera a l'alcalde Jesús Naharro sobre les darreres dades entorn la crisi sanitària de la Covid-19

L' alcalde, Jesús Naharro, ha repassat aquest divendres 27 de novembre a Ràdio Abrera les darreres iniciatives i mesures que s'estan prenent i coordinant des de l'Ajuntament d'Abrera per evitar la propagació del coronavirus al municipi, ha fet una especial incidència en la importància de seguir amb les mesures de seguretat establertes per tal de controlar els nous rebrots de coronavirus, i també ha repassat altres qüestions de l'actualitat en el nostre municipi.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Darreres dades d'afectació a Abrera

Segons les dades que disposa el consistori abrerenc, en els darrers 15 dies hi ha comptabilitzats un total de 48 casos positius en Covid-19. Així, des de l'Ajuntament d'Abrera estem treballant en constant coordinació amb els equips directius de les nostres escoles i el nostre ambulatori per millorar la gestió dels casos positius. L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro ha explicat als micròfons de Ràdio Abrera que, per aquest motiu "hem creat un espai de treball conjunt entre l'Ajuntament, responsables del CAP d'Abrera, dels centres educatius d'Abrera com són l'Escola Bressol Municipal Món Petit, les llars d'infants Quitxalla i Piu Piu, les escoles d'infantil i primària Francesc Platón i Sartí, Ernest Lluch i Josefina Ibáñez i l'institut Voltrera, i també amb la inspecció d'Ensenyament, amb la finalitat de millorar la coordinació i agilitzar els protocols en l'àmbit local. Són unes reunions que continuarem mantenint de forma periòdica per coordinar i seguir atentament l'evolució del curs escolar. I entre altres aspectes hem demanat la màxima celeritat en la realització de les proves i la comunicació amb el nostre Ajuntament".

 

També treballem de forma coordinada amb la nostra Residència Canigó de gent gran, on Naharro apunta que "en aquests moments podem dir, segons les darreres dades de les quals disposem, que no tenim cap positiu per coronavirus, ni entre els i les residents, ni entre el personal que hi treballa, així que aquesta és una dada molt positiva".

 

Implantació del Tram 1 del Pla d’obertura progressiva d’activitats

Aquesta setmana s'ha implantat a tot Catalunya el Pla d'obertura progressiva d'activitats. També en el cas d'Abrera, on es mantenen algunes mesures ja establertes amb anterioritat i algunes de noves. En aquest sentit, l'alcalde ha apuntat que continua vigent "el confinament nocturn, amb aquest toc de queda entre les 22 h i les 6 h, amb les excepcions que estan permeses com l'assistència sanitària d'urgència, desplaçaments per anar i tornar de treballar i  altres situacions de necessitat justificada. També continua restringida l'entrada i sortida d'Abrera durant el cap de setmana, concretament des de les 6 h del divendres fins a les 6 del dilluns, les limitacions a un màxim de 6 persones pel que fa a les reunions socials i es mantenen també les limitacions als comerços de menys de 800 metres quadrats i els mercats no sedentaris que poden obrir amb el 30% de l'aforament i continuaran tancats els centres comercials excepte les seves botigues de primera necessitat". 

 

Quant a les noves mesures establertes dins el Tram 1 del Pla d'obertura progressiva d'activitats, Naharro assenyalava que "bars i restaurants poden obrir les terrasses al 100% i a l'interior amb bona ventilació amb un aforament del 30%. En tots dos casos ha d'haver-hi una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents, una limitació de 4 comensals per taula, excepte que es tracti de grups bombolla. L'horari d'obertura de la restauració és de 6 h a 18 h, i exclusivament per a servir sopars, de 18 h a 21.30 h. Les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure poden obrir amb un aforament màxim del 50% i control d’accés, i els equipaments esportius en espais tancats, poden obrir amb un aforament màxim del 30% amb cita prèvia i sense vestidors (excepte les piscines). Es mantenen suspeses les competicions i es poden fer activitats esportives a l’aire lliure amb un màxim de 6 persones; durant el confinament de cap de setmana es permet l'esport entre municipis limítrofs.

Museus, biblioteques i sales d’exposició poden obrir al 50% de l’aforament, i cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts, també al 50% amb un màxim de 500 persones. Se’n pot fer ús dels parcs infantils fins a les 20 h i romandran tancats  espais infantils lúdics interiors. Es manté l'activitat presencial dels centres docents i es permeten activitats esportives no competitives organitzades en l’àmbit escolar, i extraescolars dintre i fora del centre i activitats de lleure educatiu fins a un màxim de 6 alumnes per aula en espais interiors. I per últim també es permet el 30% de l'aforament en actes religiosos i cerimònies civils". 

 

Cal recordar que totes aquestes mesures estaran en vigor durant un període inicial de dues setmanes i posteriorment es valorarà si podem passar al següent tram o si ens hem de mantenir durant més temps en aquest.

 

Commemoració del 25N, Dia Internacional per l'erradicació de les violències envers les dones

El dimecres 25 de novembre passat, es va commemorar el Dia Internacional per erradicar les violències masclistes. A Abrera, enguany com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, no s'han pogut realitzar actes públics per commemmorar aquesta fita. Això sí, hem pogut veure il·luminades de color violeta la façana de l’Ajuntament d'Abrera, la rotonda del porró i l’olivera que es troba al costat del Porró, a l’entrada del barri del Rebato. Aquest arbre ha estat seleccionat per poder preparar el memorial d’enguany per part de l’Ajuntament  i el servei d’Igualtat amb la col·laboració de l’Associació d’Abrera contra la violència de gènere, rendint homenatge a les dones assassinades per feminicidi íntim i als seus fills i filles també víctimes mortals d’aquesta violència masclista. 

 

En aquesta línia, Naharro ha remarcat la importància d'alçar la veu contra aquestes violències envers les dones, ja que actualment encara més per la situació generada arran la pandèmia del coronavirus, ha "posat de manifest la crisi del treball de les cures i ha incrementat les desigualtats de gènere havent-se activat noves maneres de donar resposta a la situació que es va generar durant el confinament i de forma adaptada a les circumstàncies per fer front a les limitacions que poden suposar un major risc i violències vers les dones, com el fet que moltes d'elles es trobessin convivint amb els seus agressors. Cal destacar i reconèixer el treball, implicació i força dels moviments feministes: associacions, serveis essencials i comerços pel seu compromís i col·laboració en aquesta lluita, a les administracions públiques i a totes les dones en situació de violència masclista".

 

Aquest Nadal, torneu a il·lusionar-vos a Abrera!

Des de l'Ajuntament s'està treballant en tot un seguit de propostes perquè petits i grans gaudeixin d'aquestes festes a Abrera, amb totes les mesures de seguretat per la prevenció i contenció de la Covid-19. Jesús Naharro ha apuntat que enguany "estem treballant de valent en la programació de les activitats nadalenques juntament amb les nostres entitats. El que és segur és que gaudirem d'una gran diversitat d’activitats lúdiques i culturals, adaptades a les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19 que tinguem en cada moment. Per això moltes d'aquestes propostes tindran aforament limitat i caldrà fer reserva prèvia, així que estigueu molt atents als nostres canals de comunicació i les nostres xarxes socials perquè ben aviat, Abrera es tornarà a vestir de llum i de color per donar inici a les festes de Nadal, perquè les famílies abrerenques puguem gaudir amb il·lusió de les activitats nadalenques amb total seguretat i amb tota la il·lusió". 

 

Així, l'alcalde ha avançat que "el tret de sortida al Nadal abrerenc el donarem el divendres 4 de desembre, a les 18 h, amb la cinquena Encesa de Llums de Nadal d'Abrera que anirà acompanyada d'un esdeveniment virtual, amenitzat per Big Friday, que podreu seguir pel nostre canal de YouTube Ajuntament d'Abrera, el nostre perfil d'Instagram @activat_abrera i per Ràdio Abrera. També estem treballant en altres activitats com el Tió de Nadal, el Parc de Nadal i el Cap d'Any, i estem en contacte directe amb els patges i  patgesses i els Reis Mags d'Orient per poder tenir-ho tot preparat. Ben aviat podrem donar més detalls de tota aquesta programació nadalenca que estem preparant i recordeu: aquest Nadal, torneu a il·lusionar-vos a Abrera!

 

Campanya de Nadal 2020 a Abrera: domen suport al comerç local

En la mateixa línia, el nostre alcalde ha volgut remarcar la importància de donar tot el nostre suport al comerç local i efectuar les compres de Nadal al municipi: "des de l'Ajuntament d'Abrera estem donant suport als negocis de restauració del nostre municipi afectats pel tancament temporal com a mesura de prevenció i contenció de la Covid-19 i hem elaborat un llistat de tots els bars, cafeteries, forns, pastisseries, restaurants i rostisseries que oferien servei de recollida amb cita prèvia o servei d'entrega a domicili mentre han estat tancats. Ara poden tornar a obrir i hem de continuar al seu costat i donar suport a la restauració local perquè també fan una funció social molt important perquè ens permeten poder trobar-nos i són espais que donen molta vida al nostre poble". 

 

L'alcalde ha explicat que ara que s'acosta l'època nadalenca, "que per a la majoria de comerços locals és l'època més important de l'any pel que fa a les vendes, i entre totes i tots, comprant a casa, comprant a Abrera, podem pal·liar una mica tots els efectes negatius que la pandèmia de la Covid 19 està tenint en aquests establiments". 

 

Presentació del nou Bus Urbà d'Abrera

El passat dilluns 23 de novembre es va presentar el nou bus urbà d'Abrera a la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Abrera. Aquest nou bus entrarà en funcionament el proper dimarts 1 de desembre. En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que "hem impulsat un servei de Transport Urbà apostant transport sostenible amb moltes millores per a la ciutadania, ja que funcionarà els 365 dies de l'any de dilluns a diumenge amb uns horaris més amplis, també hem ampliat el recorregut, passarem dels 45 km actuals de línia a 84 km de la nova línia, i també tindrem més parades, a partir de l'1 de desembre passarem de 17 a 25 parades, 3 d'elles sota demanda que les veïnes i veïns podrem sol·licitar a través d'una nova aplicació mòbil gratuïta o fent una trucada telefònica". 

 

També ha destacat que el disseny del Nou Servei del Bus Urbà "és fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament i les associacions dels barris del nostre municipi amb les que hem treballat intensament per oferir a les nostres veïnes i veïns un Bus Urbà més accessible i proper, amb més servei, també durant els dies festius, ja que funcionarà com deia de dilluns a diumenge. Amb el nou bus d'Abrera millorem la mobilitat de les nostres veïnes i veïns, ja que els horaris s'han planificat de manera coordinada per facilitar l'enllaç amb altres transports públics, com els ferrocarrils i a més, el servei sota demanda, amb les noves parades, permetrà que el bus urbà arribi més lluny de forma optimitzada. Per tot això agraïm la col·laboració de les entitats veïnals en el projecte". 

 

Audiència Pública de Pressupostos 2021

Des de l’Ajuntament d’Abrera com cada any hem realitzat l’Audiència Pública de Pressupostos en aquest cas per l'exercici de 2021, a la que hem donat a conèixer la proposta del pressupost municipal tot i que enguany, a causa de les mesures de prevenció de la Covid 19 la vam fer de forma virtual i també hem recollit propostes a través de correu electrònic dels nostres veïns i veïnes i les nostres associacions.

 

En aquesta audiència pública de pressupostos "vam explicar com estem dissenyant els pressupostos per l’any vinent, un any 2021 que tindrà un marcadíssim caràcter social i una prioritat en l’espai públic. Per això és molt important escoltar les propostes de la ciutadania i explicar la de l’Ajuntament. Aquestes dues inèrcies es van tractar ahir dijous al ple ordinari de l'Ajuntament d'Abrera on ja donarem a conèixer el pressupost municipal de 2021. Des d’aquí vull agrair l’esforç de la ciutadania i recordem que aquestes circumstàncies ens han de fer més forts per tenir un projecte social que millori Abrera i en el que tinguem cabuda totes i tots", ha apuntat Naharro. 

 

Suport als treballadors i treballadores de Faurecia i Doga Metalparts afectats per l'ERO

Aquest mes de novembre, dues empreses importants d'Abrera com són Faurecia i Doga Metalparts han presentat expedients de regulació d'ocupació que afecten bona part de les seves plantilles. Malauradament els treballadors i treballadores d'aquestes dues empreses abrerenques estan patint situacions difícils. Naharro ha remarcat que "en el cas de Faurecia estem parlant finalment de 124 acomiadaments, ja que dilluns la  plantilla va aprovar un preacord en dues assemblees celebrades al Centre Polivalent, espai que vam cedir des de l'Ajuntament. I en el cas de Doga Metalparts són 49 acomiadaments els que s'han plantejat. Des de l'Ajuntament d'Abrera ens hem reunit amb els representants dels comitès d'empresa, els hem fet arribar el nostre total suport, i els hem ofert els nostres espais municipals perquè puguin dur a terme les seves assemblees en condicions segures i puguin preparar la defensa dels seus drets. Des de l'Ajuntament farem el que sigui necessari per ajudar a crear llocs de treball i futur". 

 

Missatge d'agraïment i força a la ciutadania

Per finalitzar l'Entrevista de Ràdio Abrera, l'alcalde Jesús Naharro ha volgut enviar als veïns i veïnes d'Abrera "un missatge d'agraïment, també a tots els professionals, al nostre jovent i a tota la gent gran per la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobretot, pel gran esforç que estan realitzant tots plegats per tal de superar aquesta crisi sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals: mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi i complint totes les mesures que es vagin establint. Totes i tots hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones s'ho mereixen, i aquells que estem treballant per a aconseguir-ho, dir que junts ho aconseguirem!".

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00