Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • A Abrera seguim commemorant el Dia Universal dels Drets de la Infància!
  • Abrera commemora el Dia Universal dels Drets de la Infància

INFÀNCIA

18/11/2020

Aquest diumenge es podrà gaudir de conta contes online per commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infàcia

En el marc de les actuacions que es fan des de la Regidoria d’infància, es programen activitats per conèixer tots els drets dels nens i nenes! Així, el proper diumenge 22 de novembre a les 17 h es convida a tothom al conte contes que oferirà la Companyia Mosaics. Oferiran una selecció de narracions breus per donar a conèixer als nostres infants els seus drets. Explicaran "El llapis màgic de Malala" de Malala Yousafzai, "La Nur s’escapa del conte" de Gulnar Hajo i "El carrer és lliure" de Monika Doppert i "Imagine" de John Lennon.

Els contes són dirigits a infants a partir de 4 anys i les seves famílies. i es faran a través d’un DIRECTE de l’Instagram @activat_abrera (feu clic aquí).

Des de l’Ajuntament d’Abrera es vol contribuir a donar a conèixer els drets que posseeixen les nenes i els nens i les i els adolescents per la simple raó de néixer. Aquests drets són inalienables, irrenunciables, innats i imprescindibles per a una bona infància. La commemoració se centra a recordar la necessitat d’escoltar la infància com a agent clau en el futur de qualsevol societat i d’ajudar-la a créixer lliure, respectant les seves diferències, garantint un entorn amable i protector, i assegurant la cobertura de totes les seves necessitats bàsiques. Enguany, s'ofereixen les activitats de forma virtual, mitjançant el perfil d'Instagram @activat_abrera, a causa de les mesures de prevenció i contenció de la Covid-19.

 

Bona acollida del conte contes familiar Truita d'estels

El dissabte 7 de novembre passat a les 17.00 h de la tarda es va realitzar de forma online el conte contes familiar Truita d’estels a càrrec de la Cia. Patawa. Un conte familiar per a nens i nenes a partir de 4 anys i les seves famílies. Activitat en format virtual a causa de les mesures dictaminades per la prevenció i contenció de la Covid-19. L’activat va acollir una gran participació de les famílies abrerenques, amb uns vintena de persones connectades al Directe i més de 500 visualitzacions al portal d’Instagram de l’Activat Abrera. 

 

Declaració dels Drets de l’Infant,

El 1959 les Nacions Unides van aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant, que englobava deu principis. Això va representar un gran avenç, però no n’hi havia prou per protegir els drets de la infància perquè legalment no tenia caràcter obligatori. El 1978 el govern de Polònia va presentar a les Nacions Unides una versió provisional d’una convenció sobre els drets dels infants. Després de deu anys de negociacions amb governs d’arreu del món, líders religiosos, ONG i altres institucions, es va aconseguir acordar el text final de la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 20 de novembre de 1989, el compliment de la qual seria obligatori per a tots els països que la subscriguessin. Es va convertir en llei el 1990, després que la signessin i acceptessin 20 països (entre aquests, Espanya, on va entrar en vigor el 5 de gener de 1991). Avui la Convenció ja ha estat acceptada per pràcticament tots els països del món. Des de llavors, cada 20 de novembre se celebra arreu del món el Dia Universal de la Infància.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


  • Logo Facebook
  • Logo Twitter
  • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00