Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
  • Entrevistaj alcalde Jesús Naharro Ràdio Abrera
  • L'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, fent declaracions per Ràdio Abrera
  • entrevista radio

ENTREVISTA ALCALDE

9/11/2020

Escolteu l'entrevista de Ràdio Abrera a l'Alcalde Jesús Naharro sobre les darreres dades entorn la crisi sanitària de la COVID-19 al municipi

A la nostra programació "A la carta" podeu tornar a sentir i edescarregar l'entrevista a l'Alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, d'aquest dilluns 9 de novembre a la que repassa les dades d'afectació de la Covid-19 al municipi, les mesures que s'estan adoptant des de l'Ajuntament d'Abrera des de les diferents àrees, recorda la importància de seguir amb les mesures de seguretat establertes i d'altres qüestions de l'actualitat abrerenca.

Podeu escoltar l'entrevista completa a l'enllaç que trobareu a la part inferior d'aquesta pàgina o fent clic aquí.

 

Valoració positiva del nou estat d'alarma

L'alcalde d'Abrera ha valorat positivament les noves mesures decretades dins el nou estat d'alarma, com és el cas del confinament nocturn, que es va aplicar diumenge 25 d'octubre: "té com a objectiu reduir la interacció social per reduir l'alt increment de casos de la Covid-19 registrats els darrers dies. El toc de queda, de les 22 h a les 6 h, inclou diferents excepcions com l'assistència sanitària d’urgència, adquisició de productes farmacèutics per raó d’urgència (la més propera al domicili), desplaçament per anar i tornar de treballar, amb el corresponent certificat de l’empresa, desplaçaments de professionals, i personal voluntari acreditat, per fer serveis essencials, sanitaris i socials, cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables per motius inajornables (incloent-hi els desplaçaments per necessitats de persones amb trastorns de la conducta, discapacitat o malaltia que requereixin activitat a l’exterior pel seu benestar emocional o de salut amb el corresponent certificat professional), actuació urgent davant d’òrgans judicials, retorn al lloc de residència habitual en cas de viatge, cura d’animals de companyia el temps imprescindible (de les 4 a les 6 hores AM) , amb desplaçament individual proper al domicili o altres causes de força major o altra situació de necessitat justificada". 

 

Nous horaris i serveis municipals adaptats a la situació actual

Seguidament el nostre alcalde feia un repàs a les diferents activitats presencials que han quedat suspeses a diferents equipaments municipals: "és el cas de l'Hotel d'Entitats amb les classes que oferim de l'Aula d'Adults, classes de teatre, classes de zumba, a la nostra Casa de Cultura (Federico Garcia Lorca, 17), classes d'àrab i activitats comunitàries de la Biblioteca Josep Roca i Bros, al Centre Polivalent (pl. del Rebato, 1) els tallers del Casal de Joves, que passen a realitzar-se telemàticament; espai de jocs del Casal de Joves, taller de llengua i gospel, o els casals Socials de Can Vilalba i Santa Maria amb les seves classes de ioga".

D'altra banda també han quedat modificades les activitats que "realitzem a les instal·lacions municipals annexes a la Piscina d'Estiu (ps. de l'Església, 18) com són les classes de ball. les de zumba i ball que programem regularment a les instal·lacions municipals a les escoles Francesc Platón i Sartí, Ernest Lluch i Josefina Ibañez i per últim, malauradament també hem hagut de susprendre les classes de teatre de la Sala Municipal", explicava Naharro en declaracions a Ràdio Abrera. 

 

Mesures per pal·liar els efectes del coronavirus

Davant la situació d’emergència sanitària per la crisi de la Covid-19, des de l'Ajuntament d'Abrera s'ofereixen diferents ajudes destinades a la ciutadania i empresaris/es d'Abrera. En aquest sentit Jesús Naharro detallava que el passat mes d'octubre "vam obrir una convocatòria per a la concessió d’ajuts econòmics als comerços minoristes, treballadors autònoms i microempreses d’Abrera que han hagut de suspendre la seva activitat per l'Estat d'Alarma, decretat el mes de març passat per la pandèmia del Coronavirus, i que han de fer front a les despeses fixes del seu negoci, tals com lloguers i hipoteques, subministraments i obligacions tributàries. L’import de l’ajut és de 300 € que s’abonaran en un pagament únic. La nostra prioritat  és donar suport als comerços minoristes, treballadors autònoms i microempreses del municipi per tal de minimitzar l’impacte econòmic que els ha provocat aquesta situació d’alarma sanitària i recolzar-los el restabliment de la normalitat en la seva activitat econòmica i comercial". 

 

I també ha fet incidència en el servei que es presta a la nova Oficina de Reactivació Socioeconòmica - AbreraActiva de l'Ajuntament d'Abrera (Avinguda Lluís Companys, núm. 8 Baixos): "oferim atenció centralitzada a les persones, autònoms i petites empreses afectades per les conseqüències de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19. Oferim assessorament i informació sobre recursos propis i d’altres administracions amb un termini de resposta màxim de 72 hores. Trobareu tota la informació al web abrera.cat, al telèfon Mòbil 673 01 50 99 i al telèfon de l’Ajuntament 93 770 03 25 en horari d’atenció al públic". 

 

Altres ajuts destinats a les veïnes i veïns d'Abrera

Amb l’objectiu de reforçar la família com estructura bàsica de les relacions afectives interpersonals i com a factor de cohesió social, des de l'Ajuntament d'Abrera donem suport a les unitats familiars del municipi per tercer any consecutiu amb un ajut únic i puntual de 300 euros per compensar les despeses que comporta el naixement o adopció d’un fill o filla. En aquest sentit, Jesús Naharro apuntava que aquest "ajut és per les famílies amb fills i filles nascuts/des i adoptats/des del dilluns 2 de desembre de 2019 al proper dilluns 30 de novembre de 2020. Les sol·licituds es podran presentar fins al dijous 10 de desembre de 2020. Trobareu tota la informació al web municipal abrera.cat". 

 

Seguint la línia d'ajuts, Naharro també explicava que "des de l’Ajuntament d’Abrera també subvencionem els llibres de text/material autoeditat, l’ordinador/tauleta digital i els continguts educatius digitals. L’ajut s’adreça a tot l’alumnat empadronat a Abrera i matriculat en centres educatius públics o concertats en qualsevol dels cursos d’ensenyament obligatori, des de P3 a 4t d’ESO. La subvenció per als llibres de text i el material autoeditat és del 50% del cost". A més, en el marc de l’aposta dels centres educatius per a l’ús de les tecnologies a l’aula, "des del consistori també concedim un ajut econòmic de 75 € per a l’adquisició de l’ordinador o la tauleta digital per als alumnes d’ESO, així com una subvenció del 50% del cost dels continguts educatius digitals. Igualment, per a l’alumnat matriculat en escoles d’educació especial, l’ajut és del 50% del cost del material didàctic", explicava el nostre alcalde. 

Per a aquelles famílies que compren els llibres de text a través de les AMPA dels centres públics d’Abrera, la subvenció "s’aplica directament en el moment de la seva adquisició. En canvi, aquelles persones que han fet la compra a través d’un comerç o per qualsevol altre mitjà (a través del centre educatiu o AMPA, en el cas que l’escolarització sigui fora d’Abrera) ja poden sol·licitar l’ajut a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Abrera (OAC)", finalitzava Naharro. 

 

Casos positius de Covid-19 als centres educatius d'Abrera

Des de l'Ajuntament d'Abrera s'està treballant en coordinació amb els equips directius de les escoles i el CAP per millorar la gestió dels casos positius en Covid-19 en els centres educatius. En aquest sentit, Jesús Naharro explicava en la darrera Entrevista del Dia de Ràdio Abrera, que "ens hem reunit amb els i les responsables del CAP d'Abrera, dels centres educatius d'Abrera (Escola Bressol Municipal Món Petit, llar d'infants Quitxalla i Piu Piu); de les escoles d'infantil i primària (Escola Francesc Platón i Sartí, Escola Ernest Lluch i Escola Josefina Ibáñez), de l'institut Voltrera (ESO i Batxillerat) i la inspecció d'Ensenyament". 
Amb la finalitat de millorar la coordinació, "hem creat un espai de treball amb el CAP i els centres educatius per agilitzar protocols en l'àmbit local. Continuarem mantenint reunions de forma periòdica per coordinar i seguir atentament l'evolució del curs escolar", explica l'alcalde. 

"A més del treball coordinat amb el CAP i els centres educatius, des de l'Ajuntament hem demanat als serveis territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat la màxima celeritat en la realització de les proves i l'agilitació de les comunicacions amb el nostre Ajuntament. També demanem la resolució de les incidències detectades en l'aplicació TraçaCovid", continuava explicant Naharro. 

 

Missatge d'agraïment a la ciutadania abrerenca

L'alcalde també ha volgut enviar a la ciutadania un missatge d'agraïment "a tota la població, a tots els professionals, a tots els joves, a tota la gent gran la seva resistència, la seva capacitat d’adaptació i, sobre tot, el gran esforç per tal de superar aquesta crisis sanitària tan extensa. Ara més que mai hem de continuar unint esforços. Hem de continuar mantenint els tres eixos principals; mascareta, higiene de les mans i distància social, per tal de minimitzar les xifres que tenim en el nostre municipi. Hem de continuar fent esforços perquè Abrera s’ho mereix, sobretot les persones; totes els/les veïns/nes que estem treballant per a aconseguir-ho i ho aconseguirem". 

 

Consulteu totes les informacions referents a la crisi sanitària de la Covid-19 a Abrera fent clic aquí.

 

Us informem de tota l'actualitat sobre el coronavirus. Seguiu-nos!

 

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00