Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

 • Ens adherim a la nova campanya de sensibilització contra el masclisme, impulsada per l’Institut Català de les Dones
 • Ens adherim a la nova campanya de sensibilització contra el masclisme, impulsada per l’Institut Català de les Dones
 • Ens adherim a la nova campanya de sensibilització contra el masclisme, impulsada per l’Institut Català de les Dones

IGUALTAT/FEMINISMES

5/11/2020

L'Ajuntament s'adhereix a la nova campanya de sensibilització contra el masclisme, impulsada per l’Institut Català de les Dones

La campanya consisteix a fer visible en les papereres públiques aquest lema i per a això s'han elaborat uns adhesius per poder reforçar el missatge i donar suport a aquesta campanya que ja compta amb la complicitat de molts municipis catalans. Amb aquesta acció es vol visibilitzar aquesta realitat per a poder aconseguir la igualtat efectiva i desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

 

Cal parlar i reconèixer aquesta realitat per a poder eliminar la desigualtat social que genera i deixar de minimitzar els “micromasclismes” quotidians que sustenten l’estructura que el fonamenta, reproduint el mateix sistema; d’opressions i violències vers les dones.

Des de l’Ajuntament d’Abrera, com a municipi declarat 100% feminista, tenim la convicció que cal poder fer conèixer millor el significat dels conceptes feminista i masclista, ja que malauradament aquests conceptes encara es confonen massa sovint i en cap cas, són antònims.

Definició de masclisme

Segons la Llei 2008 del Dret de les dones a erradicar la violència masclista “el masclisme és el concepte que de forma més general defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones i que, alhora, ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per una part de la societat com a superior. La violència contra les dones és l’expressió més greu i devastadora d’aquesta cultura, que no només destrueix vides, sinó que impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d’oportunitats i les llibertats de les dones”.

Definició de feminisme

“El feminisme és un moviment social i polític que s’inicia formalment a finals del segle XVIII i que suposa la presa de consciència de les dones com a grup o col·lectiu humà, de l’opressió, dominació i explotació de la qual han estat i son objecte per part del col·lectiu d’homes en el marc del patriarcat sota les diferents fases històriques de model de producció, la qual cosa les mou a l’acció per a l’alliberament del seu sexe amb totes les transformacions de la societat que calgui”, escriu la insigne sociòloga Victòria Sau al Diccionario ideològico feminista (Ed. Icària. Edició 1990).

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00