Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera

NOTÍCIES

  • conferència-col·loqui online sobre dones i literatura amb el nom de "La Rebel·lió de les Dones"
  • 10a edició del premi Literari Delta
  • “Res no es pot amagar”, l’obra guanyadora de la 10a edició del premi Literari Delta, ja disponible en format EPUB

IGUALTAT / FEMINISMES

15/10/2020

Avui dijous, 15 d’octubre, es commemora el Dia de les escriptores amb una conferència-col·loqui online sobre dones i literatura

Des de l'Ajuntament d'Abrera s'impulsen noves propostes dins del marc d’activitats del certamen del Premi Literari Delta de narrativa per a dones. El 2019 es va adherir a una edició més del Premi Delta, organitzant el certamen literari bianual per a dones conjuntament amb 16 consistoris més del Baix Llobregat, tot fent suport al Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat.

 

El Consell Comarcal, municipis i Biblioteques del Baix Llobregat continuen apostant així per fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic. A través d'aquest concurs es pretén encoratjar les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l'escriptura i promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura.

 

Aquesta desena edició ja va tocant a la seva fi i fa uns mesos us presentàvem l’obra guanyadora "Res no es pot amagar", de l'autora Conxa Solans Roda i es posava a disposició de tothom a través d’epub en format digital. A partir d’avui i coincidint amb el Dia de les escriptores, la podreu trobar també en format paper a la Biblioteca Municipal Josep Roca i Bros (Federico Garcia Lorca, 17). Aquesta novel·la, escrita en primera persona sobre la història sentimental d'una dona, és una obra amb perspectiva de gènere, i uns personatges femenins forts i molt interessants. Es tracta d'un retrat històric del rol de les dones abans, durant i després de la Guerra Civil, i després de la Segona Guerra Mundial. Històries d'exili, matrimonis de conveniència i convencions socials.

 

D’altra banda i donada la diada que avui se celebra, es durà a terme una conferència-col·loqui online sobre dones i literatura amb el nom de "La Rebel·lió de les Dones", amb la participació de l’Anna Caballé Masforroll, escriptora, crítica literària i professora de la UB, Premi Nacional d’Història i la guanyadora d’aquesta X Edició, la Conxa Solans Roda. L’activitat es podrà seguir a les 17.30 h a través del canal de Youtube del Consell Comarcal.

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

  • Web abrera.cat
  • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
  • Youtube Ajuntament d'Abrera
  • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
  • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

Canals Comunicació Ajuntament d'Abrera faldó notícies.jpg


INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00