Logotip Ràdio Abrera 107.9FM
Escut Ajuntament d'Abrera
 • L'escriptor abrerenc José Luis García Herrera guanya el premi 'Deslinde 2020' pel llibre de poesia 'El ángel en la penumbra'
 • L'abrerenc José Luis García Herrera guanya el premi 'Ritmes de Poesia' pel seu llibre 'Quadern d'Escòcia' a la XII Edició dels Premis Paraules a Icària. Foto: Ajuntament de Barcelona
 • El poeta abrerenc José Luis Garcia Herrera presenta el poemari ‘La memòria de les petjades’ a la Casa de Cultura

CULTURA

17/9/2020

L'escriptor abrerenc José Luis García Herrera guanya un dels premis 'Deslinde 2020' pel llibre de poesia 'El ángel en la penumbra'

Nou reconeixement per l'escriptor abrerenc José Luis Garcia Herrera, que ha guanyat un dels premis 'Deslinde 2020' amb el seu llibre de poesia inèdit 'El ángel en la penumbra'. Aquest guardó se suma a una llarga llista de reconeixements a García Herrera. Enhorabona!

 

L'editorial Deslinde ha donat a conèixer els resultats de la convocatòria internacional per a llibres inèdits en els gèneres de Poesia i Narrativa. Els escriptors que van integrar aquesta vegada el Comitè de Lectors de l'editorial, es van sumar als editors per a analitzar els originals dels llibres presentats pels seus autors i autores amb pseudònims. Cadascun dels lectors o jurats va emetre el seu veredicte per separat donant qualificacions (màxim de 5 punts) a les obres concursants. Al final, en tots dos gèneres —Poesia i Narrativa—, han quedat igualats amb dos títols amb la màxima qualificació.

 

En total es van presentar 99 obres, fonamentalment de països com Espanya, Cuba, l'Argentina, Xile i els Estats Units. L'escriptor abrerenc José Luis García Herrera, que es va presentar al concurs amb el pseudònim 'Héctor Olivenza', és un dels guanyadors del Premi de Poesia amb llibre 'El ángel en la penumbra'. L'obra es publicarà pròximament i podrà ser adquirit en format de llibre electrònic i en paper. Més informació sobre els premis 'Deslinde 2020' fent clic aquí.

 

Pel poeta, narrador i editor, Otilio Carvajal, 'El ángel en la penumbra' és "una pieza de orfebrería, creada por un burilador de la plata que sabe dónde percutir con sus cinceles. La fuerza de sus versos surge del dominio exacto del lenguaje poético y del modo con que atempera la emoción cuando parece que la catarsis sobreviene. El uso de varias figuras literarias, el correlato como recurso cinético que desplaza al lector de una a otra estación emocional y la belleza en la construcción de esas pirámides metafóricas con que parece cubrirlo todo, conceden a este volumen un sabor de soberana trascendencia".

 

García Herrera és poeta, narrador i crític literari. Va ser director de la revista "El Juglar y la Luna". Fou, també, membre directiu de l’Acadèmia Iberoamericana de la Poesia de Barcelona i membre fundador dels premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Ha publicat 25 llibres de poesia dels quals en destaquem: "A les portes del mar" - Premi Miquel Peris Segarra de Castelló; "Cuaderno de Holanda" - Premio Elías López Roldán d’Albacete; "Passatge a l'hivern" - Premi Miquel Àngel Riera de Manacor; "El viajero en la niebla" - Premio Ateneo de Onda de Castelló. "Lágrimas de rojo niebla" - Premio Villa de Martorell, 1989, "La ciudad del agua", "Los caballos de la mar no tienen alas" - Premio Villa de Benasque, 1999, "El guardián de los espejos", "Las huellas del viento", "Mar de Praga" - Premio Blas de Otero, 2004, "La huella escrita" - Premio Mariano Roldán, 2007, "Las huellas en el laberinto", "Cuaderno de Britania" - Premio Juan Alcaide, 2010, "Hielo", "El lento abandono de la luz en la sombra", "La luz del frío", Mares de Hierba - Premio Miguel de Cervantes en Armilla, 2015, "Mares de escarcha" - Premio Luys Santamarinade Cieza, 2016 i "La semilla del óxido" - Premio Miguel Hernández-Comunidad Valenciana, 2017. 'Dolç àngel de la mort' - Flor Natural dels LXV Jocs Florals Vila de Nules 2018. 'Quadern d'Escòcia" - Premi Ritmes de Poesia - Paraules a Icària 2020, entre d'altres. En narrativa ha estat finalista dels premis Villa de Torrecampo i Tierra de Monegros. Guanyador del premi Villa de San Esteban de Gormaz.

 

Autor bilingüe

El 2008 comença a escriure poesia en català i des d’aleshores conrea aquest gènere de la literatura en les dues llengües. Al llarg dels anys han estat nombroses les seves col·laboracions amb la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera: presentació de tots els seus llibres publicats, recitals especials per homenatjar efemèrides literàries, com la de Miguel Hernández, participació en tallers de poesia per a infants, suport a les activitats de Sant Jordi i col·laboració amb el Club de lectura de la Biblioteca.

L’any 2016 la Generalitat de Catalunya l’inclou en el projecte De Capçalera, el qual destaca autors per la seva qualitat literària i implicació amb el territori i les seves biblioteques.

 

Felicitats José Luis García Herrera per aquest nou premi!

 

Us informem de tota l'actualitat municipal. Seguiu-nos!

 • Web abrera.cat
 • Instagram @abrerainfo i Twitter @abrerainforma
 • Youtube Ajuntament d'Abrera
 • Ràdio Abrera (107.9 fm i radioabrera.cat)
 • Aplicacions gratuïtes "Connecta't a Abrera" i "Ràdio Abrera", disponibles als sistemes Android i IOS.

 

FALDO NOTICIES CORONAVIRUS CANALS COMUNICACIÓ


 • Logo Facebook
 • Logo Twitter
 • Icona enviar

INFORMA'T

ACTUALITAT > Notícies
AJUNTAMENT D’ABRERA, Pl. de la Constitució, 1 - informacio@abrera.cat - Atenció: 93 770 03 25

RÀDIO ABRERA, C. Casamada, 14 - info@radioabrera.cat - Atenció: 93 770 23 34
carregant...
Radio Abrera 107.9FM
0:00
0:00